Prenova Elan GT402

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Jun 17, 2012 11:45

TadejP napisal/-a:
Piki napisal/-a:
TadejP napisal/-a:
kasaudio napisal/-a:Vsaj 5 cm bi motor bil lahko višje. Ni vredu, ampak vredu je. Mirno morje.

Bo že.Sam da se peljemo in uživamo na kakšni samotni plaži :)

Koliko je plošča še pod linijo dna ?

kokr sm na uč ocenu, je glih tam tam z vodno linijo. če bi bil pa višje bi bil pa previsok, moja ocena. Drugač sm gledu da je čim bolj ravno s podnom.

A govoriš o antikavitacijski plošči nad propelerjem ali o tamalem krilcu nad njo ?
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate
Kraj: Medvode - Ig - KRK (Njivice)

OdgovorNapisal/-a TadejP » Ne Jun 17, 2012 11:52

Piki napisal/-a:
TadejP napisal/-a:
Piki napisal/-a:
TadejP napisal/-a:
kasaudio napisal/-a:Vsaj 5 cm bi motor bil lahko višje. Ni vredu, ampak vredu je. Mirno morje.

Bo že.Sam da se peljemo in uživamo na kakšni samotni plaži :)

Koliko je plošča še pod linijo dna ?

kokr sm na uč ocenu, je glih tam tam z vodno linijo. če bi bil pa višje bi bil pa previsok, moja ocena. Drugač sm gledu da je čim bolj ravno s podnom.

A govoriš o antikavitacijski plošči nad propelerjem ali o tamalem krilcu nad njo ?

Slika

o tej govorim. mislm da mi je tud ferš reku da more bit tko nekak,
Samo more nosin ja u duši.
Samo more mazi me i guši.
Samo s morem sritan san i bija.
Samo moru ja se ispovidan.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Jun 17, 2012 12:34

Če je ta v ravnini dna, potem je v redu.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Ne Jun 17, 2012 12:39

Piki napisal/-a:Če je ta v ravnini dna, potem je v redu.

Ja ta je kork tok v ravnini, par mm gor par dol:) Važn da piči :)

Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Ne Jun 17, 2012 21:50

jst mislim da če nimaš problemov je ta višina ok! o madonca je možakar kar zasolil cene privezov al se mi samo zdi predrago za dva mesca? nevem kako je drugje... a v kampu imaš daleč do obale?vem da njivice so kar raztegnen kamp... uživaj v teh sončnih dneh če si na obali!
vitranc
Kontraadmiral

oj

OdgovorNapisal/-a vitranc » Ne Jun 17, 2012 22:46

lepo urejeno kar se motorja tiče pomoje ni panike par cm dol gor
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Jun 18, 2012 09:27

oja! huda panika nastane če je motor samo 2 cm prenizko kaj šele 5! z obojim imam izkušnje! vodo meče v zrak zadaj nikamor ne gre in motor se muči. če je previsoko ma ti zajema zrak kar je pa za motor prej ali slej usodno ker ka preturiraš kmalu in tudi kavitacija ti "poje" propeler!
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » To Jul 03, 2012 23:18

sinji galeb napisal/-a:jst mislim da če nimaš problemov je ta višina ok! o madonca je možakar kar zasolil cene privezov al se mi samo zdi predrago za dva mesca? nevem kako je drugje... a v kampu imaš daleč do obale?vem da njivice so kar raztegnen kamp... uživaj v teh sončnih dneh če si na obali!

Po dolgem času se javlam. Mal smo bli na morju, mal je blo treba delat, mal bomo še delal, pol pa čmrk na morje in na čoln.
Zadnjič smo se kr mal vozil.blo je super.K je šajba piči k norc, edin k je razburkano nabija. Bo treba bol počas it.
Kar se višine tiče nism zaznal da bi motor kej matral al pa da bi slišal da zajema zrak. Mislm da je kr ok. Bom pa na dopustu bol pozorn pa bo.

Ja cena priveza je kr zasoljena. Samo se nekak pogliha kt da bi ga mogu vsakič dol vozt pa nazaj pa v vodo pa ven...Zadnjič mi je edin mal cerada nagajla, se je voda not nabrala in je cerada zlezla v čoln in not je blo mal vode. Pa ni blo panike. Sej zdej ni dežja,tko da mislm da je ok.:)

Za nasledno sezono pa projekt rezervarja v špico. Treba spredi obtežit mal, da bo bol šlo po valovih. Zdej bomo pa na dopustu prej ustajal zjutri, pa lovil bonaco, pa pol proti večeru nazaj ko bo spet bolj mirno:)
Še porabo morm izračunat.:)

LP

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jul 04, 2012 06:55

In lepšo slovenščino pisat. :wink:
Mirno morje.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Sr Jul 04, 2012 09:06

3x sem prebral zgornji post in mi ni dosti jasno :?: :idea:
Slovenščina in vsebina :?: :oops:
LP :cry:
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jul 04, 2012 09:29

Nekje ima privezan čoln in za to po njegovem plačuje preveč. Itak da so zasoljene cene saj morje je slano a ne? :D
Čoln leti k satan po bonaci katera je le zjutraj in zvečer, če imaš srečo tudi kakšen dan čez dan zato bo moral zgodaj vstajati.No morning sex ker žena še spi on se gre pa raje s čolnom gonit(jasna stvar saj bo pozim na vrsto prišla).Zvečer spet in bo čist gotov in bo padel dol :lol:
Cerada je zajela vodo katera se mu je zlila v čoln ampak ker poleti slabo dežuje to ni tak problem.
Tudi kar se višine motorja tiče ni opažanj, da bi bile kakšne težave.
Za drugo sezono planira dati tank v premec, ker misli da se bo čamac po valovih potem manj skakal a bo potem ugotovil, da tudi to ne pomaga in bo za tretjo sezono nabavljal drug čoln(prognoza).
402 itak skače k žaba po valovih ker čoln je 4m dolg in za ta gnar je to to :lol:

LP
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Sr Jul 04, 2012 09:36

Res hvala za prevod :lol: :P :idea:
Lep dan
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Sr Jul 04, 2012 12:40

...vidim da se ene in iste osebe "vžigajo" glede slovnice oz slovenščine... naj raje kak svoj post napišejo take osebe pa da vidmo sploh kaj znajo nardit ne pa da blatijo ljudi k se trudijo in lepo predstavljajo obnove...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jul 04, 2012 14:16

Kot sem obljubil, je bilo moje pisanje o jeziku v temi, ki jer beseda teče o obnivi in popravilu barke, le začasno.

Pogovor o jeziku na tem forumu ima mesto (in teče dalje) tukaj

sinji galeb napisal/-a:...vidim da se ene in iste osebe "vžigajo" glede slovnice oz slovenščine... naj raje kak svoj post napišejo take osebe pa da vidmo sploh kaj znajo nardit ne pa da blatijo ljudi k se trudijo in lepo predstavljajo obnove...

Cibro in Janadino sta moderatorja nekaterih področij foruma - kar ti bo morda dalo malček misliti okrog 'enih in istih oseb', in tri tisoč presneto dobrih postov vsakega od njiju bi ti lahko dalo še malo misliti okrog tega, kar si napisal za tem.

Jaz sem - kot sem obljubil - svoj 'roman' od tod premaknil, kamor spada.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Jul 06, 2012 18:59, skupaj popravljeno 3 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Če Jul 05, 2012 16:03

:lol: lej jst rečem FOLK NE KOMPLICIRAJTE!!!!!!!
Vsakdo ima svoje narečje in mene ne moti če kdo napiše kaj v slengu...
nikjer na nobenem božjem forumu ni pravil da bi mogli pisat knjižno pravilno! :oops: TadejP pa oprosti da smo posrali tko lepo temo o obnovi zaradi K... slovnice...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov