Obnova čolna G-370
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
imeli smo nekaj težav zato ker motor ni mel dovolj moči tak da se niti nismo pol neki vozl da nebi kaj dodatno uničl. Zdaj smo vidl kaj je še za poštimat in se to porihta potem pa ponovn test. Vidl smo pa isti čoln z istim motorjem. Na čolnu 2 in en na tubi pa je letelo neverjetno!
Tak da sm mel nasmeh ko pokjena buča ko sm to vido 
naš mercury istega tipa kot tvoj pred leti je izgubil moč tako kot vaš . ker je preskočil nek zobnik od predvžiga . bo pa z tem motorjem po zraku letelo.
še z 18ko je letelo. tisti čoln na zadnji sliki z tomos 18 pa gre bolj slabo. z opatijo 370 se je z tomos18 brez problema smučalo. z elanom se ni pa da ga ubiješ. upam, pa da si menjal spodnji semering motorja , meni ga je uničilo in je v 2 letih uničilo gred. proti koncu pa je tako zalivalo spodnji cilinder , da ni šlo več nikamor.
še z 18ko je letelo. tisti čoln na zadnji sliki z tomos 18 pa gre bolj slabo. z opatijo 370 se je z tomos18 brez problema smučalo. z elanom se ni pa da ga ubiješ. upam, pa da si menjal spodnji semering motorja , meni ga je uničilo in je v 2 letih uničilo gred. proti koncu pa je tako zalivalo spodnji cilinder , da ni šlo več nikamor.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
zamenjani so bili vsi semeringi na motorju in zunanja dva ležaja na glavni gredi ter vsa tesnila in tudi jermen za vžig je nov. Problem pa je v tem da je bil motor enkrat pregret ker je crkno impeler in sumim da je na 3. cilindru počen blok ker je svečka skos rjava(značilna sluzasta zmes olja in vode) Tak da se zdaj išče še en motor za dele.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
res ne vem kako je ta motor narejen ,ker ga nisem še nikoli popravljal,lahko pa ti pomagam ugotoviti ,če je res počen blok in sicer z penitranskim testom ki najde razpoke in zlepke slabih zvarov, to sta dva spreja rdeč in bel, tam kjer je počeno se pokaže rdeča sled,stoprocentno zanesljiv postopek,postopek je končan v 10 minutah, sam moraš motor podret.sam sem namreč enkrat diplomiral pri obnovi starega mopeda pa mi je po sestavi tudi voda prišla na svečko,isto sem sumil pok cilindra ali glave in sem s tem testom to izključil,naredil pa sem napako ko sem odlomil en vijak in ga nato z vrtanjem in novim vrezovanjem navoja šel pregloboko in prebil v vodni kanal, pri montaži pa še uporabil prekratek vijak,pa je tam prišla voda v cilinder.
kdor dela greši ,skoz se učimo na napakah.
lp jure
kdor dela greši ,skoz se učimo na napakah.
lp jure
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Marcel_Mastnak napisal/-a:imeli smo nekaj težav zato ker motor ni mel dovolj moči tak da se niti nismo pol neki vozl da nebi kaj dodatno uničl. Zdaj smo vidl kaj je še za poštimat in se to porihta potem pa ponovn test. Vidl smo pa isti čoln z istim motorjem. Na čolnu 2 in en na tubi pa je letelo neverjetno!Tak da sm mel nasmeh ko pokjena buča ko sm to vido
Potem videl "my pocket rocket" Za začetek čisto dober da dobiš občutek kako se vse skupaj obnaša na vodi. Človek in čoln.
Hvaležen čoln se lepo obnaša pravi delovni konj, pa škoda ti ga ni če ga kje malo polomiš. Kupil sem ga samo zato ker mi je bilo dosti poležavanja na plaži pa tudi otroci so si želeli malo več "adrenalina". Še en bodoči član "Mercury oldtimer cluba". Na začetku mi je bolj dišala yamaha ampak sem bil omejen z številom konj, (na kapetaniji so mi rekli max 25 km). Potem sem našel tega po papirjih je bil 25 pod haubo pa še nekaj več. Ojačano zadnje zrcalo in sedaj že tretja sezona skoraj brez problemov (letos sem zamenjal membrane v uplinjačih). Pozna pa se ta višek moči, ko sem sam si večkrat "privoščim" gas do daske. Takrat se mu zmeša občutek imaš kot da si na rodeu, kdo bo koga vrgel dol. Zmeraj jaz popustim. Hvala bogu za kill switch (če bi slučajno padel dol).
Marcel, upam da se še kdaj srečava na Viru. Da rečeva kakšno "gospodarsko"

Padel mi je v oko že ko je bil še na prikolici pred vikendom na Viru.Prišel sem k vašem sosedu na en špricer ker se že tako dolgo nisva videla.
Pa potem ko ste ga dajali v vodo.....................
Pa potem ko ste obstali na sredi zaliva sem vprašal tistega kateri je priplaval na obalo če rabi pomoč pa je rekel da so samo problemi z motorjem. Da je vse ok.
Upam da se bomo še kdaj srečali.
Pa potem ko ste ga dajali v vodo.....................
Pa potem ko ste obstali na sredi zaliva sem vprašal tistega kateri je priplaval na obalo če rabi pomoč pa je rekel da so samo problemi z motorjem. Da je vse ok.
Upam da se bomo še kdaj srečali.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov