Vprašanja o strojniških rešitvah na čolnu!
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Še nikoli nisem videl turbine vodno hlajene. Ga ni materiala, ki bi zdržal take temperaturne šoke. Turbina se "hladi" le z zrakom v okolici.
Z intercoolerjem se hladi komprimiran zrak pred vstopom v sesalni vod motorja. Z mešanjem slane vode in izpuha (za turbino) v mešalcu pa se hladi in duši ispušni sistem.
LP NT
Z intercoolerjem se hladi komprimiran zrak pred vstopom v sesalni vod motorja. Z mešanjem slane vode in izpuha (za turbino) v mešalcu pa se hladi in duši ispušni sistem.
LP NT
Gregor tčno tako.
Turbine so z vseh strani oblite z vodo oz antifrizom in s tem se močno zmanjša temperatura turbine in okolice.
Samo za info, hlajenje turbin se uporablja tudi pri navadnih avtomobilih s katerimi se vozimo vsak dan.
Največkrat se ulije prav renaultova turbina in potem zmeče ves antifriz v izpuh.
Tako, da to ni nobena novost ampak že stara praksa.
Turbine so z vseh strani oblite z vodo oz antifrizom in s tem se močno zmanjša temperatura turbine in okolice.
Samo za info, hlajenje turbin se uporablja tudi pri navadnih avtomobilih s katerimi se vozimo vsak dan.
Največkrat se ulije prav renaultova turbina in potem zmeče ves antifriz v izpuh.
Mitja P napisal/-a:Gregor tčno tako.
goli firbec...
Kater renault pa ima vodno hlajeno turbino?
Pri starejših Saab-ih so vgrajevali tudi oljno hlajene turbine + kombinirane:
- Garrett TB0321 (Oil cooled)
- Garrett TB0339 (Oil cooled)
- Garrett TB0357 (Oil and Water cooled)
- Garrett TB0358 (Oil and Water cooled)
- Garrett TB0382 (Oil and Water cooled)
- Mitsubishi TE05-12B (Oil and Water cooled)
Ko je tesnilo za olje na turbini popustilo je avto pričel delati belo dimno zaveso, ki je zaslepila vse zadaj vozeče
- Garrett TB0321 (Oil cooled)
- Garrett TB0339 (Oil cooled)
- Garrett TB0357 (Oil and Water cooled)
- Garrett TB0358 (Oil and Water cooled)
- Garrett TB0382 (Oil and Water cooled)
- Mitsubishi TE05-12B (Oil and Water cooled)
Ko je tesnilo za olje na turbini popustilo je avto pričel delati belo dimno zaveso, ki je zaslepila vse zadaj vozeče
Mitja P napisal/-a:MM ti itak vse obvladaš pa bi mogu vedet tudi to. Drugač pa malo preglej tovorni program in napiši kaj koristnega ne pa da se spet oglašaš z brezveznimi komentarji.
Skratka, nekaj časa je bil mir, zgleda si bil na dopustu.
No jest grem pa čez 1 urco da si mal glavo ohladim.
Lp
In kaj se spet napenjaš?
Lepo sem vprašal, ker vozim renaulte in tega se nisem opazil slisal pa sem, da imajo. Zato sem vprašal...
Ugotovil pa sem, da ti nimaš pojma zato si me pa napadel namesto, da bi odgovoril...
Sem pa vmes pogledal sam, kateri Renaulti imajo...
In tvoja trditev da naj pogledam tovorni program ne pije vode!!! Oziroma njihove turbine ne pijejo vode!
Tako, da predlagam glede na to, da si mehanik, da raje molcis, ker si delas samo skodo!
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 7 gostov