Regulator polnenja akumulatorja YAMAHA F100

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Falcon-9
Poročnik fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Ne Sep 16, 2012 11:47

MareC napisal/-a:servis za popravilo gumenjakov Tadej Lampe 041 786 234

Najlepša hvala!!! :D Bom poklical..... :)
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Ne Sep 16, 2012 11:59

peterv6i napisal/-a:
Gorki napisal/-a:Iz slik se vidi, da je zalit... S čim pa to zalivko odstranit, da prideš do komponent se mi pa ne sanja.

Jaz sem svoj skurjen regulator razdrl... noter je tiskano vezje in na njem so SMD komponente .. skoraj nemogoče, da bi "očistil" tiskano vezje, da bi lahko na njem zamenjal kakšno komponento.. poleg tega so na ploščici neki "custom" elementi brez oznak...

Evo tole sem gledal na e-bayu. Peter kaj praviš na tole? Po kataloški številki ustreza tudi za Intrudor-ja.

http://www.ebay.co.uk/itm/REGULATOR-ART ... 625wt_1186
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Ne Sep 16, 2012 14:02

Ja..
Edino poglej dimenzijo da ustreza...
Saj če je malenkost večji porežeš s fleksom en del hladilnih reber (večji v smislu 0.5 cm)..
Poglej da ti klapajo dimenzije.. Pri yamahi če je prevelik ti potem ovira pokrov pod katerim je regulator!

Sicer pa pri tem regulatorju odrežeš konektor.. tiste tri črne žice zalotaš na konektor od yamahe.. in črno in rdečo žico priciniš na zeleno in rdečo..

Probaj dobit kje dimenzije! (škoda da jih jaz nisem zapisal ko sem to delal)..

Če pogledaš to sliko spodaj... lahko opaziš, da ima regulator (suzukijev) podaljšane luknje za pritrditev na blok motorja.. to je super saj si s tem pomagaš ujeti obe luknje na bloku motorja kamor privijačiš regulator..

Slika
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Sep 17, 2012 01:20

acrobat napisal/-a:MareC a je to ta iz Brnika ki sem prišel tvojega Sacs-a gledat.

LP

ja ta dečko :wink:
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Sep 17, 2012 08:25

peterv6i napisal/-a:Ja..
Edino poglej dimenzijo da ustreza...
Saj če je malenkost večji porežeš s fleksom en del hladilnih reber (večji v smislu 0.5 cm)..
Poglej da ti klapajo dimenzije.. Pri yamahi če je prevelik ti potem ovira pokrov pod katerim je regulator!

Sicer pa pri tem regulatorju odrežeš konektor.. tiste tri črne žice zalotaš na konektor od yamahe.. in črno in rdečo žico priciniš na zeleno in rdečo..

Probaj dobit kje dimenzije! (škoda da jih jaz nisem zapisal ko sem to delal)..

Če pogledaš to sliko spodaj... lahko opaziš, da ima regulator (suzukijev) podaljšane luknje za pritrditev na blok motorja.. to je super saj si s tem pomagaš ujeti obe luknje na bloku motorja kamor privijačiš regulator..

Slika

Sem opazil, da ima ovalne luknje, enako kot original. Ta na na sliki na linku, ki sem ga poslal ima samo dve okrogli luknji, kar zna malce zakomplicirati vgradnjo, vendar sem razmišljal, da če ne bo pasal direktno na luknje, bom privijačil na vmesno alu ploščico. Je pa res, da zna biti problem, če bo prevelik po dimenzijah zaradi plastičnega pokrova nad njim in tudi z sesalnimi kanali, ki vodijo do vplinjačov na katerih je zračni filter. Še nekaj me zanima, ali je bila pri tvojem originalnem Yamahinem reglerju tudi zelena žica, ki je blindirana? Ali je to morda za kak drug indikator napetosti, če bi bila morda montaža za krmiljenje z ročko direktno na motorju? :?
Lp vsem
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Sep 17, 2012 08:46

Na mojoem regulatorju je 5 žic... 3 iz navitja in 2 izhod (+/-)..
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Sep 17, 2012 09:34

----
Nazadnje spremenil Falcon-9, dne Po Sep 17, 2012 12:02, skupaj popravljeno 2 krat.
Falcon-9
Poročnik fregate

Še eno vprašanje Peter...

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Sep 17, 2012 09:35

Ali je bilo tudi na originalnem Yamahinem reglerju 5 žic? Še nekaj me zanima. Pri originalnem reglerju je tudi ena izmed(zelenih) žic, ki so priključene na navitja označena z belo črto (zeleno-bela) in je tudi na "vrhnjem vogalu! "trikotne" razporeditve v priključnem konektorju za navitja....
Kolikor jaz to razumem so na vsaki veji od navitja, najprej usmerniške diode zaporedno in na drugi strani skupaj povezane ter gre naprej na napetostno tokovni regulacijsko omejevalni sklop.

Tako si predstavljam blok shemo reglerja (naj me kdo popravo, če se motim)

1. veja navitja ----D1-----|
2. veja navitja ----D2-----|------|U-I omejevalno regulacijski sklop|---> ACCU
3. veja navitja ----D3-----|
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

Re: Še eno vprašanje Peter...

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Sep 17, 2012 12:21

Falcon-9 napisal/-a:Ali je bilo tudi na originalnem Yamahinem reglerju 5 žic?

Ja... 3 za navitje in dve za DC (+/-)

Slika
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Sep 17, 2012 14:16

peterv6i napisal/-a:
Falcon-9 napisal/-a:Ali je bilo tudi na originalnem Yamahinem reglerju 5 žic?

Ja... 3 za navitje in dve za DC (+/-)

Slika

Hvala Peter! Po načrtu sem to zadnjič že našel katera žica je katera, zanima me samo če je slučajno pomembno kakšno pravilno zaporedje priklopa žic iz statorskih tuljav, namreč na mojem reglerju je ena izmed treh zelenih tuljavnih žic označena z belo progo (zeleno bela žica). Če prav zastopim filozofijo izvedbe usmerniškega dela pred regulatorskim delom verjetno ni pomembno katera od treh tuljavnih žic je priključena na 3 vhodne žice od usmerniško regulacijskega modula. Upam, da je moje razumevanje vezave omenjenega modula pravilno, zato sem tudi narisal "blok shemo" v prejšnjem članku kako jaz razumem vezavo in delovanje modula. Skratka, da ne bom po nepotrebnem "tumbal" 8), zanima me samo ali moram točno določeno žico od treh, ki prihajajo od tuljav povezati na točno določeno žico od treh vhodnih žic "reglerja" ali so lahko le te (vhodne žice modula - izmenična napetost) med seboj poljubno zvezane s tuljavnimi žicami?

Moje razumevanje vezave znotraj modula:

1. veja navitja ----D1-----|
2. veja navitja ----D2-----|------|U-I omejevalno regulacijski sklop|---> ACCU
3. veja navitja ----D3-----|
Nazadnje spremenil Falcon-9, dne Po Sep 17, 2012 14:32, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Sep 17, 2012 14:27

Ne.. vrstni red ni pomemben...
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Sep 17, 2012 14:34

peterv6i napisal/-a:Ne.. vrstni red ni pomemben...

Hvala Peter! Potem sem razmišljal v pravi smeri.

Lp
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Sep 17, 2012 14:35

Sporočim končen rezultat, ko dobim regler..... :D
Upam da brez dima . . . hahaha....
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Sep 17, 2012 14:38

Falcon-9 napisal/-a:, namreč na mojem reglerju je ena izmed treh zelenih tuljavnih žic označena z belo progo (zeleno bela žica).

Poglej tisto mojo sliko kjer sta oba regulatorja.. tudi pri meni je bila ena žica zelena z belo črto... ;)
Falcon-9
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Falcon-9 » Po Sep 17, 2012 14:42

peterv6i napisal/-a:
Falcon-9 napisal/-a:, namreč na mojem reglerju je ena izmed treh zelenih tuljavnih žic označena z belo progo (zeleno bela žica).

Poglej tisto mojo sliko kjer sta oba regulatorja.. tudi pri meni je bila ena žica zelena z belo črto... ;)

Res je! Sem spregledal... :)

Hvala še enkrat!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 46 gostov