nastavitev - sinhronizacija karburatorjev (obala)
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tako kot je mamamicka napisal nekje okol -0,30 bar-a.
Jest imam klasične manometre,mislim da je skala od 0 do -0,6 bar.
Tam nekje,ampak ne rabiš več.
Lp
Jest imam klasične manometre,mislim da je skala od 0 do -0,6 bar.
Tam nekje,ampak ne rabiš več.
Lp
Nazadnje spremenil acrobat, dne Po Okt 01, 2012 22:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne vem zakaj bi se zafrkaval z manometri in si delal stroške, ko pa na koncu ne bo nikoli tako natančno, kot vodni stolpci... Je že napisal MM, da je to zelo natančna metoda, kar je hudimano res. Je pa tudi res, kar je bilo napisano, da če je motor zelo razštelan zna biti zoprno. Takrat pa so manometri boljši...
motor mi ne crkne na minimumu (950-980) obratov..
Je pa res, da zna "čihnit" (kakšen krat / na minimumu).. Moti me, ker ga zaradi neenakomernega teka "trese"...
Recimo ko dam iz prostega teka v pogon mi motor ne crkne ampak "trese".. obrati so tam nekje na 900.. (lahko pa še enkrat preverim)
Kadar potujem (povprečno vozim med 3800 - 4000) obrati pač ni občutit kakršne koli "anomalije"
Je pa res, da zna "čihnit" (kakšen krat / na minimumu).. Moti me, ker ga zaradi neenakomernega teka "trese"...
Recimo ko dam iz prostega teka v pogon mi motor ne crkne ampak "trese".. obrati so tam nekje na 900.. (lahko pa še enkrat preverim)
Kadar potujem (povprečno vozim med 3800 - 4000) obrati pač ni občutit kakršne koli "anomalije"
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
To je moja teorija...
V kolikor vplinjaci niso sinhronizirani in poleg se razstelanimotorji pride do povratnih eksplozij preko vplinjaca. To se je dogajalo meni, to je tisto čihanje.
Poleg tega pa prihaja do izgub, ker mora cilinder z najboljšim vsesavanjem poganjati še ostale, ki tega nimajo in izgube niso sorazmerne, temvec skoraj na potenco...
NIHČE PA NI OMENIL ŠE ENE BISTVENE ZADEVE!
Ne gre pa pri nastavljanju karburatorjev pozabiti na ventile, saj so ti delni krivec za razštelane karburatorje.
Torej v vsakem primeru najprej nastavit ventile, nato sinhronizacija vplinjačev in nastavitev mešanice goriva in zraka...
Jaz ze nekaj let uporabljam posebne svečke, katere smo uporabljali za nastavitev 4T motorjev pri dirkanju. Svečka je prozorna in tako vidiš barvo plamena.
Moj motor je imel 250 ur in verjetno ni bilo nikoli nic nastavljeno, saj so bile vrednosti še na tovarniških, tudi plombe so bile gor.
Po nastavitvi se je poraba zmanjsala za blizu 20%! Motor ni kihal, tresel, prosti tek sem imel nastavljen celo samo na slabih 600 obratov in ni ugasnil, ko sem dal v brzino!
toliko...
V kolikor vplinjaci niso sinhronizirani in poleg se razstelanimotorji pride do povratnih eksplozij preko vplinjaca. To se je dogajalo meni, to je tisto čihanje.
Poleg tega pa prihaja do izgub, ker mora cilinder z najboljšim vsesavanjem poganjati še ostale, ki tega nimajo in izgube niso sorazmerne, temvec skoraj na potenco...
NIHČE PA NI OMENIL ŠE ENE BISTVENE ZADEVE!
Ne gre pa pri nastavljanju karburatorjev pozabiti na ventile, saj so ti delni krivec za razštelane karburatorje.
Torej v vsakem primeru najprej nastavit ventile, nato sinhronizacija vplinjačev in nastavitev mešanice goriva in zraka...
Jaz ze nekaj let uporabljam posebne svečke, katere smo uporabljali za nastavitev 4T motorjev pri dirkanju. Svečka je prozorna in tako vidiš barvo plamena.
Moj motor je imel 250 ur in verjetno ni bilo nikoli nic nastavljeno, saj so bile vrednosti še na tovarniških, tudi plombe so bile gor.
Po nastavitvi se je poraba zmanjsala za blizu 20%! Motor ni kihal, tresel, prosti tek sem imel nastavljen celo samo na slabih 600 obratov in ni ugasnil, ko sem dal v brzino!
toliko...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Material sem nabavil
- cevke 6/10mm (merkur) 0,27 EUR meter
- 2 T komada (obi) 3 EUR
- lesena deščica (merkur)
- objemke za kabel 10mm (merkur)
- 4x šobe za MIG varjenje
(merkur) (šoba ima navoj M6, luknjo 1.2mm ter na drugi strani gre na konus tako, da jo lahko nataknem na PVC cevko.. M6 so tudi vijaki na kolektorju Yamahe..)..
(4 eur)
==================
Šoba, ki jo bom privijačil skupaj s tesnilom na koletor pa je takšna:
(zeleno je narisano tesnilo, ki je na original vijakih, ki so privijačeni na kolektorju)

- cevke 6/10mm (merkur) 0,27 EUR meter
- 2 T komada (obi) 3 EUR
- lesena deščica (merkur)
- objemke za kabel 10mm (merkur)
- 4x šobe za MIG varjenje
(4 eur)
==================
Šoba, ki jo bom privijačil skupaj s tesnilom na koletor pa je takšna:
(zeleno je narisano tesnilo, ki je na original vijakih, ki so privijačeni na kolektorju)

- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov