Železna barka
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Lep pozdrav vsem skupaj.
Najprej bi se vsem opravičil, ker sem v komentarju omenil blagovno znamko in mail kateri je služben. Nikakor ni bil moj namen prodajati od omenjenega podjetja artikle ampak samo opozoriti na njih, ker sem sam zelo navdušen nad njimi, katere sem pred dobrim letom tudi sam spoznal in jih še spoznavam.
Na njih sem želel opzoriti izključno iz razloga, ker so pri nas nepoznani in glede na njihove lastnosti zelo dobrodošle v smislu aplikacije na medij v okolju katerem živimo predvsem v smislu različnih temperaturnih sprememb. Po službeni liniji sem doslej prodajal in se ukvarjal predvsem z klasičnimi vsem nam bolj poznanimi 2K sistemi in ko sem spoznal to podjetje s katerim tudi naša firma sodeluje sem se začel tudi sam zanimati in kakor sem že povedal me je navdušilo.
Še enkrat se vsem opravičujem in vam želim lep dan.
Mitja Pirc
Najprej bi se vsem opravičil, ker sem v komentarju omenil blagovno znamko in mail kateri je služben. Nikakor ni bil moj namen prodajati od omenjenega podjetja artikle ampak samo opozoriti na njih, ker sem sam zelo navdušen nad njimi, katere sem pred dobrim letom tudi sam spoznal in jih še spoznavam.
Na njih sem želel opzoriti izključno iz razloga, ker so pri nas nepoznani in glede na njihove lastnosti zelo dobrodošle v smislu aplikacije na medij v okolju katerem živimo predvsem v smislu različnih temperaturnih sprememb. Po službeni liniji sem doslej prodajal in se ukvarjal predvsem z klasičnimi vsem nam bolj poznanimi 2K sistemi in ko sem spoznal to podjetje s katerim tudi naša firma sodeluje sem se začel tudi sam zanimati in kakor sem že povedal me je navdušilo.
Še enkrat se vsem opravičujem in vam želim lep dan.
Mitja Pirc
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
mitjapirc napisal/-a:Najprej preglejte reference potem komentirajte.
Hvala
Še reference?
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
igorb napisal/-a:pozdravljeni
jaz ne znam pobarvat inox kobilice takoda mi ne odstopi barva od podlage,poskusil sem v teh letih že skoraj vse z navodili in brez,ali mi kdo lahko pomaga,lep pozdrav
Morda uporabno: http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... highlight=
Jaz sem pri prejšnji barki barval sicer železno kobilico in so mi v trgovini Blik svetovali kakšen primer naj uporabim, prav tako sem z istim primerjem pobarval tudi aluminijast jambor. Klub temu, da je regatna barka in se jambor krivi se je barva obnesla super.
Polanc glede barvanja železa pa lahko vprašaš tudi soseda v Ankaranu (jadrnica pistacija barve) pa ti bo svetoval.

Polanc glede barvanja železa pa lahko vprašaš tudi soseda v Ankaranu (jadrnica pistacija barve) pa ti bo svetoval.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
[/quote]
Vsaka čast g. Henriku. Lastnik omenjene jadrnice. Možakar ima samo eno roko, pa je lani vse sam brusil barval, urejal notranjost itd. Zanimivo pa je tudi to, da je imel pri delu slušalke gor in se je učil grščine. Je bil že s to jadrnico spodaj , letos pa ima v planu še eno potovanje v GR.
Je tapravi dedc in za svetovanje vedno pripravljen. Seveda ima lastne izkušnje, saj je tudi omenjeno jadrnico v celoti sam naredil
in vedno sam vzdrževal.
LP
Vsaka čast g. Henriku. Lastnik omenjene jadrnice. Možakar ima samo eno roko, pa je lani vse sam brusil barval, urejal notranjost itd. Zanimivo pa je tudi to, da je imel pri delu slušalke gor in se je učil grščine. Je bil že s to jadrnico spodaj , letos pa ima v planu še eno potovanje v GR.
Je tapravi dedc in za svetovanje vedno pripravljen. Seveda ima lastne izkušnje, saj je tudi omenjeno jadrnico v celoti sam naredil
LP
Tega možakarja sem pa tudi sam srečal lani ko je z eno roko tolkel po tej jadrnici.Takrat je bila jadrnica na kopnem v Ankaranu tukaj kjer imamo kostanjev piknik. Možak se mi je zdel zanimiv, ker je imel v ušesih slušalke ( če se ne motim mp3).No takrat sem mislil, da posluša kakšno glasbo,da si z tem krajša čas, sedaj vem da se je učil grščine 
Ure dnevi leta tečejo....
atilone napisal/-a:Polanc glede barvanja železa pa lahko vprašaš tudi soseda v Ankaranu (jadrnica pistacija barve) pa ti bo svetoval.
LP[/quote]
Bo držalo... sva že parkrat imela morjeplovske debate (ga je res zelo zanimivo poslušat).
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Glavni problem pri barvanju "železnine" je slaba priprava podlage.
Eni si po peskanju vzamejo nekaj pavze in v tem času se že začne oksidacija kovine.
Zelo pomembno je vreme kdaj se lotimo teh del.
Potem je treba malo pogladit z roko po plehu da ostanejo sledi znoja in maščobe na podlagi.
Najboljša pa je potem ideja, da je treba peskano (ali pa kako drugače očiščeno površino) "razmastit"
Eni geniji to počnejo z nitro razredčili.
Edini sprejemljivi "razmaščevalec" je trikloretilen.
Za slabe rezultate ni kriva "železnina", ampak slaba priprava podlage.
Na slabo pripravljeni podlagi tudi najboljša ali pa najbolj "fensi" barva ne bo dolgo držala
Eni si po peskanju vzamejo nekaj pavze in v tem času se že začne oksidacija kovine.
Zelo pomembno je vreme kdaj se lotimo teh del.
Potem je treba malo pogladit z roko po plehu da ostanejo sledi znoja in maščobe na podlagi.
Najboljša pa je potem ideja, da je treba peskano (ali pa kako drugače očiščeno površino) "razmastit"
Eni geniji to počnejo z nitro razredčili.
Edini sprejemljivi "razmaščevalec" je trikloretilen.
Za slabe rezultate ni kriva "železnina", ampak slaba priprava podlage.
Na slabo pripravljeni podlagi tudi najboljša ali pa najbolj "fensi" barva ne bo dolgo držala
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Kot si napisal, je priprava podlage je bistvena pri vseh barvanjih, lepljenjih in podobnem. Poleg tega je še nekaj malenkosti, recimo:
Za te in druge težave so ideje, kako preprečiti, obiti, popraviti... bodisi še v stanju ideje, bodisi v preizkušanju, bodisi že v uporabi in s podatki o izkušnjah uporabnikov. Tega je zelo veliko.
Ko vsaj v grobem zberem in uredim, napišem in nalepim fotke in povezave (tu ali v BZ, odvisno, koliko bo vsebina že 'ziher', da sem vire razumel prav). Seveda nikoli ne bo vse, ampak upam da bo uporabno.
Do takrat pa ne bom 'čačkal' koščkov v kup prispevkov, ker bi bila pisana po koščkih samo več ali manj neuporabna, težko čitljiva zmeda.
- mehurčki v zvarih (če so), v katere ne prodre barva, in od koder potem rja dvigne barvo, ta potem poči in pot za korozijo
predebel sloj barve za dano kemijsko sestavo oziroma tehnologijo - če pri reakciji 'sušenja' nastaja kaj plinastega, kar ne uspe lepo iziti iz predebelega sloja (ene 'roke') in naredi pore ali mehurčke - ki so, ko se predrejo nezaščitena pot za prodor korozije do kovine - to je bil razlog za takrat odklonilno mnenje US mornarice za barvanje z MCU barvami na terenu
Za te in druge težave so ideje, kako preprečiti, obiti, popraviti... bodisi še v stanju ideje, bodisi v preizkušanju, bodisi že v uporabi in s podatki o izkušnjah uporabnikov. Tega je zelo veliko.
Ko vsaj v grobem zberem in uredim, napišem in nalepim fotke in povezave (tu ali v BZ, odvisno, koliko bo vsebina že 'ziher', da sem vire razumel prav). Seveda nikoli ne bo vse, ampak upam da bo uporabno.
Do takrat pa ne bom 'čačkal' koščkov v kup prispevkov, ker bi bila pisana po koščkih samo več ali manj neuporabna, težko čitljiva zmeda.
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov