tohatsu 30
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Ročni vžig je čist odvisn od vsakega motorja posebaj. Js vem da sm se na yamahi 5 velik bolj trudil ko sem kurblal tist en cilinder kot pa pri mercury 500 kjer je vžiganje lažje in tud sam motor prej užge(15cm Štrika) medtem da ko je yamaha videla morje ni in ni hotla niti en dopust delat brezhibno, doma pa vedno v sodu brez problemov :S Tud yamaha 40 recimo ni na ročni vžig nič problematična za vžigat če dela kot more... Je pa na ključ res luksuz ki pa terja vsaj 15-20kg dodatne teže če štejemo še akomulator...
Imel sem suzukija 25, ki je tako kot yamaha od Marcel_Mastnak-a doma vžigal b.p., na morju pa kar naprej sranje. Za finale sem pa enkrat med kurblanjem na 3,6m gumenjaku, še tamalemu skoraj zobe zbil ko je prinesel nos blizu takrat ko ne bi bilo treba.
Zato sem dal omejitev 10KM, ker vsak močnejši motor z lahkoto "nosi" s sabo električen vžig, in ne zato, ker bi bilo kurbel težje potegniti. Sem ročno vžigal že kakšen malo večji motor, kot t18 in vem da v sili ki je za poteg potrebna ni bistvene razlike.
Roberth1, ne vem sicer o kakšnem "overkillu" govoriš, ampak če imaš na čolnu tako zračunane kg, da bi, če bi si omislil el. vžig potonil, potem bi rekel da si na čoln montiral premočan motor.
Zato sem dal omejitev 10KM, ker vsak močnejši motor z lahkoto "nosi" s sabo električen vžig, in ne zato, ker bi bilo kurbel težje potegniti. Sem ročno vžigal že kakšen malo večji motor, kot t18 in vem da v sili ki je za poteg potrebna ni bistvene razlike.
Roberth1, ne vem sicer o kakšnem "overkillu" govoriš, ampak če imaš na čolnu tako zračunane kg, da bi, če bi si omislil el. vžig potonil, potem bi rekel da si na čoln montiral premočan motor.
kanto napisal/-a:........
Na to http://www.bootsmarkt.de/index.php/Neue ... ral-S.html gumo lahko vgradiš 40KM motor, je pa omejitev tudi max. kg (mislim, da 80) in je Yamaha 40 z el. zagonom in alternatorjem pretežka, kljub temu, da bi po moči ustrezala.
Tudi to je lahko razlog, da se je vgradilo kakšen motor z ročnim zagonom.
https://vodovod-rh.si/
Kanto, tudi sam sem imel "probleme" pri vžiganju Suzukija in to zato ker sem ga vedno zazaugal. Mrzel bp, topel problemi, potem sem ugotovil da vsakič, ko sem porinil ključ do konca mu daš vbrizg goriva in zapre zrak- za mrzlega ni problema, toplega pa zaje..š. Tudi pri meni so bili vsi na premcu, ko sem drgnil na roke. DT 40, 2cilindra. Potem mi je sosed ob pivu razložil in problemov ni bilo več. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov