tohatsu 30

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

tim
Kapitan

OdgovorNapisal/-a tim » Sr Mar 06, 2013 11:56

Vsem skupaj Hvala lepa za odgovore Zelo ste mi pomagali!Bom se malo pocakal Ce bo kolega iz foruma prodajal yamaho 25km bom mogoce raje njo vzel,Kaj menite ?????
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Sr Mar 06, 2013 14:43

Še moje mnenje, kar je več kot 10KM, ročni vžig odpade...
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Mar 06, 2013 15:07

Ročni vžig je čist odvisn od vsakega motorja posebaj. Js vem da sm se na yamahi 5 velik bolj trudil ko sem kurblal tist en cilinder kot pa pri mercury 500 kjer je vžiganje lažje in tud sam motor prej užge(15cm Štrika) medtem da ko je yamaha videla morje ni in ni hotla niti en dopust delat brezhibno, doma pa vedno v sodu brez problemov :S Tud yamaha 40 recimo ni na ročni vžig nič problematična za vžigat če dela kot more... Je pa na ključ res luksuz ki pa terja vsaj 15-20kg dodatne teže če štejemo še akomulator...
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Sr Mar 06, 2013 15:54

kanto napisal/-a:Še moje mnenje, kar je več kot 10KM, ročni vžig odpade...

Yamaha 40, ročni vžig, vžigal jo je sin (13 let) za šalo.
Nekateri imajo omejitev teže motorja in bi štarter in ostale pritekline pomenile overkill.

Moja praksa!
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
RobertB
Kontraadmiral
Kraj: Sežana - Sesljan

OdgovorNapisal/-a RobertB » Sr Mar 06, 2013 17:08

Jaz sem imel Johnsona 40, l. 1969, imel je že električni zaganjač, vendar pa ni imel alternatorja (dinama), tako da se je baterija večkrat preveč spraznila in sem ga moral ročno vžigati.
Kot se spomnim, ga ni bilo posebno težko vžgat. Delal pa je kot urca, bencina porabil pa kot tank!
LP
tim
Kapitan

OdgovorNapisal/-a tim » Sr Mar 06, 2013 21:15

kanto napisal/-a:Še moje mnenje, kar je več kot 10KM, ročni vžig odpade...
S tem se nebi glih strinjal razen ce si res bolj suhec.t 18 in yamaho 25 od kolega,ki sta bile kot je treba sem prizigal cisto za salo! Ce je motor dober mora z potegom ali dva prizgati.
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Če Mar 07, 2013 11:57

Imel sem suzukija 25, ki je tako kot yamaha od Marcel_Mastnak-a doma vžigal b.p., na morju pa kar naprej sranje. Za finale sem pa enkrat med kurblanjem na 3,6m gumenjaku, še tamalemu skoraj zobe zbil ko je prinesel nos blizu takrat ko ne bi bilo treba.
Zato sem dal omejitev 10KM, ker vsak močnejši motor z lahkoto "nosi" s sabo električen vžig, in ne zato, ker bi bilo kurbel težje potegniti. Sem ročno vžigal že kakšen malo večji motor, kot t18 in vem da v sili ki je za poteg potrebna ni bistvene razlike.

Roberth1, ne vem sicer o kakšnem "overkillu" govoriš, ampak če imaš na čolnu tako zračunane kg, da bi, če bi si omislil el. vžig potonil, potem bi rekel da si na čoln montiral premočan motor.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Če Mar 07, 2013 14:20

kanto napisal/-a:........

Roberth1, ne vem sicer o kakšnem "overkillu" govoriš, ampak če imaš na čolnu tako zračunane kg, da bi, če bi si omislil el. vžig potonil, potem bi rekel da si na čoln montiral premočan motor.

Na to http://www.bootsmarkt.de/index.php/Neue ... ral-S.html gumo lahko vgradiš 40KM motor, je pa omejitev tudi max. kg (mislim, da 80) in je Yamaha 40 z el. zagonom in alternatorjem pretežka, kljub temu, da bi po moči ustrezala.

Tudi to je lahko razlog, da se je vgradilo kakšen motor z ročnim zagonom.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Mar 07, 2013 15:03

Kanto, tudi sam sem imel "probleme" pri vžiganju Suzukija in to zato ker sem ga vedno zazaugal. Mrzel bp, topel problemi, potem sem ugotovil da vsakič, ko sem porinil ključ do konca mu daš vbrizg goriva in zapre zrak- za mrzlega ni problema, toplega pa zaje..š. Tudi pri meni so bili vsi na premcu, ko sem drgnil na roke. DT 40, 2cilindra. Potem mi je sosed ob pivu razložil in problemov ni bilo več. :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov