Pa tudi če daš vsake 3 leta 20 eu te ni konec
kako označiti sidrno verigo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Jaz imam števec zadaj in plastične vložke v členih verige. Imam jih že nekaj let pa sem izgubil le enega. V kompletu jih je 10 kom (beli, rumeni, modri, zeleni, rdeči) cena se giblje med 5 in 10 Eur za 1 komplet, se pravi potrebuješ 4 komplete za 50 m verige kar znese 20 Eur. Imajo v Kammu in Lotosmarin.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
DR.E, ne smeš samo malo zarezat v člen s flekso! Moraš globoko, vendar s tanko ploščo... Tako se bo zagotovo videlo! Pa na čim večih členih moraš to narediti, da se oslabitev porazdeli...
Tudi jaz imam te oznake, nikakor ni res, da padajo ven! Res mi je v treh sezonah odpadlo mogoče 2 komada, vendar je to zanemarljivo! Imam pa na vsakih 10 metrov cel komplet notri, da ga zagotovo vidim med spuščanjem in dviganjem...
Števec verige je pa seveda vrhunska zadeva! Če je ta še daljinski, pa še toliko bolj! Vseeno pa tudi te oznake povsem OK opravljajo svojo nalogo!
Tudi jaz imam te oznake, nikakor ni res, da padajo ven! Res mi je v treh sezonah odpadlo mogoče 2 komada, vendar je to zanemarljivo! Imam pa na vsakih 10 metrov cel komplet notri, da ga zagotovo vidim med spuščanjem in dviganjem...
Števec verige je pa seveda vrhunska zadeva! Če je ta še daljinski, pa še toliko bolj! Vseeno pa tudi te oznake povsem OK opravljajo svojo nalogo!
označbe
Ali kdo ve,kako,se pravilno označi vrigo,z barvami.Ped mnogimi leti mi je stajši gospod dejal,da obstaja mednarodni dogovor koliko metrov pomeni kakšna barva.Sam pa nikjer,na to temo,nič ne najdem.
-
al
Re: označbe
zarja napisal/-a:Ali kdo ve,kako,se pravilno označi vrigo,z barvami.Ped mnogimi leti mi je stajši gospod dejal,da obstaja mednarodni dogovor koliko metrov pomeni kakšna barva.Sam pa nikjer,na to temo,nič ne najdem.
ma ne ga hecat.... kaka mednarodna pravila?!
označi kot ti paše.
jaz označim eno rdečo na 10m, dve na 20m itd...
na 15 ena modra, na 25m dve modri...
m/s!
Ugotoviš koliko m/s verige ti spusti vinč in potem pribl. šteješ in to je to.
Moj spusti pribl 1m/s, torej 30s, 30m. S časom se pa tudi navadiš, da pribl. na pamet veš koliko verige si spustil. Saj dolžina je pomembna samo tja do 30m, če je potrebno več itak spustim vso, 50m. Sem pa imel svoje čase zavezano navadno pvc mašnico (od kakšne bolj tanke vrečke), na 15 in 30 m. To je to, kakšne oznake neki. Pogledaš v gepek kakšen kupček verige je notri. Manjši je, bolje spiš
Moj spusti pribl 1m/s, torej 30s, 30m. S časom se pa tudi navadiš, da pribl. na pamet veš koliko verige si spustil. Saj dolžina je pomembna samo tja do 30m, če je potrebno več itak spustim vso, 50m. Sem pa imel svoje čase zavezano navadno pvc mašnico (od kakšne bolj tanke vrečke), na 15 in 30 m. To je to, kakšne oznake neki. Pogledaš v gepek kakšen kupček verige je notri. Manjši je, bolje spiš
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 43 gostov