Tomos 4 vroč ne vžiga
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
Morski_volk
- Kapitan
- Kraj: obala
svečk imaš veliko vrst vendar pa na črpalkah najpogosteje dajo super bosno, ki pa ni nevem kaj saj po mojih izkušnjah...
če imaš varjanto pojdi v kakšno moto ali pa še bolje navtično trgovino po svečko vzami pa ngk ali pa champion po mojih izkušnjah in mišljenju odločitev pa je na tebi.
LP in srečno plovbo ti želim
če imaš varjanto pojdi v kakšno moto ali pa še bolje navtično trgovino po svečko vzami pa ngk ali pa champion po mojih izkušnjah in mišljenju odločitev pa je na tebi.
le12 napisal/-a:svečk imaš veliko vrst vendar pa na črpalkah najpogosteje dajo super bosno, ki pa ni nevem kaj saj po mojih izkušnjah...
Pred nekaj leti je imel tamal maestrala 9 pa tomoska 4 in ker sem želel imeti malo miru na dopustu, sem prav po nasvetih s foruma dal not ngk svečo. Mrzel je vžigal k šus, čim se je pa motor segrel, pa ni bilo več junaka, ki bi ga vžgal. Pa sem mal po procesorju pobrskal in sem šel na inino pumpo in kupil navadno bosanko F 65. Pršraufam not in od takrat motorček pali mrzel, vroč od prve.....
LpT
T4 je imel (dokler niso začeli vgrajevat cinkšpulo od boscha) posebno hibo - mrzel je kresnil takoj, ko pa si ga ugasnil, si moral motor dvigniti iz vode ker je po izpuhu navzgor potegnil kondenz do svečke.
Kakšna je po tvojem zveza med kondenzom in vžigalno tuljavo?
Ne vem fantje... letos sem mel T4 letnik okol 70, vžig na platine, brez "cinkšpule" kot temu pravte, pa je palil mrzel ali vroč ko puškica. To kar pišete glede vžiganja vroč/mrzel ne verjamem. Če na motorju špila vplinjač, pumpa, dovod goriva potem te stvarce delajo. Vsaj pri meni so. Svečko pa je taprava Bosna F80.
kasaudio napisal/-a:T4 je imel (dokler niso začeli vgrajevat cinkšpulo od boscha) posebno hibo - mrzel je kresnil takoj, ko pa si ga ugasnil, si moral motor dvigniti iz vode ker je po izpuhu navzgor potegnil kondenz do svečke.
Kakšna je po tvojem zveza med kondenzom in vžigalno tuljavo?
Ne vem fantje... letos sem mel T4 letnik okol 70, vžig na platine, brez "cinkšpule" kot temu pravte, pa je palil mrzel ali vroč ko puškica. To kar pišete glede vžiganja vroč/mrzel ne verjamem. Če na motorju špila vplinjač, pumpa, dovod goriva potem te stvarce delajo. Vsaj pri meni so. Svečko pa je taprava Bosna F80.
Nisem vedel ,da je Tomos leta 70 razvil vžig brez vžigalne tuljave(cinšpule)
Nazadnje spremenil val, dne Če Avg 08, 2013 13:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Nisem vedel ,da je Tomos leta 70 razvil vžig brez vžigalne tuljave(cinšpule)
Sicer ne vem zakaj zapenjaš, ker glede na tematiko in naslov te teme je to nepotrebno pa vseeno:
Obstajajo tomosi z elektronsko vžigalno napravo (ti so novejši) in obstajajo tomosi z mehanskim prekinjevalcem, ki v povezavi z sekundarnim navitjem inducira napetost za iskro (ti so starejši).
Lahko bi enem ali drugem rekel "cinkšpula" ampak v splošnem se ta izraz uporablja za malo črno škatlico v katero pridejo kabli s statorja in ven gre kabel direkt na svečo. To je elektronska vžigalni sistem.
Pri tomosu, ki sem ga nekaj postov višje omenjal, pa te škatlice ni, ampak gre kabel direkno iz statorja na svečo.
Upam da je sedaj nebistvo pojasnjeno - ja motor brez vžigalnega sistema res ne more delat.
In vsi ki filozofirate, kako tomosi vroči-hladni ne vžigajo in kondenzirajo, itd... nimate poštimanih osnovnih stvari na motorju.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta