Svečke NGK

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Jul 21, 2008 22:40

Misliš da je to oni na umbus ki je na zgornji polovici vplinjača v vodoravni legi ali tisti z vzmetjo pod kotom 45" na spodnjem delu na levi strani motorja? Imbus je pa direkt, če se s sedeža obrneš nazaj. Kaj ga je potrebno priviti ali odviti? Po moje priviti?
LP, G
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jul 21, 2008 22:46

Joj, tole mi ni čisto nič jasno... Motorja se ne da popraviti preko foruma, žal ne... Lej takole je. Tisti vijak, ki je na vzvodu za gas, je samo nastavitev prostega teka, v resnici je to samo naslon za ta vzvod. Ponavadi ima vzmet, ni pa nujno... Tega boš pomoje našel, saj smo že rekli, da se premika... Nekdo naj ti daje plin z ročico, ti pa glej vzvode na vplinjaču, boš že videl, kam nasede, ko popolnoma zapreš plin.
No drugi vijak pa je nekje na ohišju. Ta pa nastavlja izhodiščno mešanico. Priviješ do konca noter, potem pa nazaj cca. 1,5 obrata in mora približno laufat... Kaj bolj fino, pa ti žal ne boš znal nastavit.

LP
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Jul 21, 2008 23:57

Imaš prav ja preko texta motorja ne gre popravljati ker vsak nekaj drugače vidi. No za prosti tek sem našel(včasih malo nabrzino bereš a ne), tega ta drugega če najdem ok če ne bodo pa svečke večkrat čiščene. Saj rad pedenam okoli čolna kar se da doma(ali med pozibavanjem v zalivu) pošitimati. Plavanje je ok, malo se z boljšo polovico ukvarjaš pol bi pa počivala... jaz pa moram nekaj prčkati če ne mi je pač dolgčas. Najbrž bo moral jadrnico imeti, je tam več dela kot na gumici.
Hvala za nasvete vsem.
LP, g

Kdo je na strani

Po forumu brska: mato in 5 gostov