suzuki 2,5 ks ugaša ter še en problem

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Dec 01, 2013 17:26

Marjan Tomki napisal/-a:Da bi dobivali dovolj čisto gorivo, pa je dobro (kdo bi napisal nujno...) med rezervoar in motor namestiti filtre. Večina mašin ima verjetno to tovarniško, ampak kot vidva opisujeta ali tega ni ali pa je tudi s filtrom ali filtri kaj narobe.

Malo sem se poglobil v mojo Yamaho 2.5 in ugotovil, da ta "kosilnica" nima črpalke za gorivo. Bencin priteka v uplinjač po principu višinske razlike.
Če montiram dodatni filter na cev goriva, bo imel filter zadostno prepustnost, da bo motor dobil dovolj goriva? :idea:

Sem pa v sestavnici opazil, da bi naj bilo v rezervoarju na iztočni luknji sito-filter goriva. Jaz ga nimam :?: Res, sem pa kupil rabljen motor, na uradnem yamahinem servisu :!: :!: :!:
matjaz80
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » Ne Dec 01, 2013 17:55

Jaz sem se tudi poglobil in ugotovil da tudi suziki 2,5 nima filtra. Razmišljam, da bi ga dal. Nekako takšnega kot je na sliki prikazal gaso. Prerežem cev, ki gre od on/off stikala goriva do vplinjača in namontiram takšno stvar.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Dec 01, 2013 18:27

Če montiram dodatni filter na cev goriva, bo imel filter zadostno prepustnost, da bo motor dobil dovolj goriva? Idea

Upor na filtru je odvisen od pretoka skozi njega. Pri tvojem motorju je ta pretok majhen, zato je odgovor: lahko montiraš.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Dec 02, 2013 07:13

Taki filter sem imel montiran na Marinerju 40 pa na yamahi 50 pa je šlo, tudi smeti niso bile več problem.
Guma je guma, zaenkrat.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Ne Jan 11, 2015 09:44

Da ne iščem po internetu, imam mogoče kdo link od delov motorja Suzuki 2,5. V mislih imam tisto skico razstavljenega motorja s kodami posameznih delov, ki jo uporabljajo serviserji za nabavo rezervnih delov.

Hvala.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Jan 11, 2015 10:58

včasih google pomaga, če kaj vpišeš.

http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=& ... 9334,d.d2s

drugače so pa vsi teli DF motorji do 6 konj podvrženi k motnjam v delovanju zaradi nepopolno razvitih uplinjačev - v prehodih (ki so po 1mm) se nabere žele in lahko ga samo stran vržeš. Lani sem cel dan potratil da se sčistil uplinjač da je na koncu deloval, pri tem da sem moral izvrtat vse dize in kroglična zapirala - po domače, na novo sem vrtal vse dovodne in prehodne kanale. Nov stane 120 evrov, sedaj mene so samo dize koštale 35 evrov, privarčeval nisem tako gledano nič.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Ne Jan 11, 2015 11:02

Hvala, mi je tudi Lipnik javil.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Jan 11, 2015 14:03

Imam omenjeni motorček in mi dela u nulo.Je pa res,da če predolgo(3-4ure)voziš na štandgasu,mu to ne paše,kot vsem ostalim motorjem.Treba ga je vsake toliko časa ma prepucat s polnim gasom, minutko ali dve.Če ti pa bo stal en teden ali več moraš pa spustit gorivo iz uplinjača,da se ti potem ne mašijo tiste majhnih luknjice in dize v njem.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov