Mercury 40 402 ne vžge
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Olje in bencin se res ločita ampak to se da zmešat nazaj kot je blo če se ne motim
Tud to je res da navite mašine so občutljive za staro gorivo. Ampak marinizirani motorji(serijski) so vse prej kot naviti. Naš Merc 500 ni nikol kazal težav zarad goriva in smo ga vedno mel od prejšnje sezone. Edina težava z gorivom je če imaš tank na majn kot pol in zunaj da kondenzira ob temperaturnih spremembah in pol ti motor dobi vodo namesto goriva... Ampak vse to je izključeno v mojih mislih ker je človek povedal da je motor skos delal (tudi letos) normalno in naenkrat je nehal delat in od takrat se sliši pokanje iskre in na svečki je po njegovi oceni iskra šibkejša. Hmmmm
In ja tale thunderbolt ignition je krasna stvar kadar ima vse pogoje izpolnjene! Če pa nekaj ni na mestu in izpravno zna pa kakš siv las tud nastat... Ampak Vrjetno sem še premlad in mam premalo izkušenj zato ti bo boljše pomagal Bavarko ki ima očitno že dolgo zgodovino na tem forumu in je predstavil nemalo projektov in pomagal nemalo članom tega foruma
Se opravičujem za cinizem ampak je namenjen le tistim ki ga zaslužijo! Obilo uspeha pri popravilu želim!
In ja tale thunderbolt ignition je krasna stvar kadar ima vse pogoje izpolnjene! Če pa nekaj ni na mestu in izpravno zna pa kakš siv las tud nastat... Ampak Vrjetno sem še premlad in mam premalo izkušenj zato ti bo boljše pomagal Bavarko ki ima očitno že dolgo zgodovino na tem forumu in je predstavil nemalo projektov in pomagal nemalo članom tega foruma
Se opravičujem za cinizem ampak je namenjen le tistim ki ga zaslužijo! Obilo uspeha pri popravilu želim!
jaz tudi mislim da ima marcel prav ,nekaj je narobe z elektriko, pa ko si dolgo verglal imaš najbrž poln bencina v cilindru.
ne vem če imaš platine ,pri mojem je bla slaba iskra, pa so vsi bili mnenja da je cinšpula, pol smo pa sam z diamantno pilo mal platine ščistil pa je prec vžgal. če pa sem platine čistil z smerkovim papirjem pa je bila iskra slaba.
ne vem ali imaš že elektroniko ali platine.
je pa res problem ,če čoln zimuje na prostem.
lp
ne vem če imaš platine ,pri mojem je bla slaba iskra, pa so vsi bili mnenja da je cinšpula, pol smo pa sam z diamantno pilo mal platine ščistil pa je prec vžgal. če pa sem platine čistil z smerkovim papirjem pa je bila iskra slaba.
ne vem ali imaš že elektroniko ali platine.
je pa res problem ,če čoln zimuje na prostem.
lp
McKenzy napisal/-a:Preveri še pri vrvici na komandah,tam kjer imaš za izredno zaustavitev motorja.Tam lahko nastaja stik in iskra izgublja moč.Če seveda to imaš.Preveri še pozicijo za ugašanje,da ti mogoče ne ustaja na offu.Mal WD 40,včasih dela čudeže.
Odklopil sem vse kable,ki bi lahko povzročili prekinitev iskre (STOP MOTOR).
Danes sem še ošistil vplinjač v ulra zvočni kopeli tako,da sem to izločil preveril sem tudi črpalko za bezin čeprav sem jo obnovil,kupil sem svečko z nitko,ker imam svečke brez nitke,da bi videl iskro, se mi zdi,da je zelo slaba.
Kaj bi lahko bil vzok? Ne vem več kje bi še iskal,ali pozna mogoče kdo kakšnega mehanika,ki se spozna na te motorje v okolici Celja?
Marcel_Mastnak napisal/-a:Če slišiš prebijanje iskre si si sam odgovoril... Jaz sem kupil kabel od BOSCH-a na metre in kapice za svečke od brigs&stratton (so iste kot original) in naredil kable nove za par eurov in od takrat dela ko metek! prej je vedno nekje nakaj prebijalo... Pa je laufal po 2-3 cilindrihin malokdaj po 4ih. a svečke so zalite al suhe?
Kje si nabavil kabel in kapice
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov