Varjenje pete da ali ne?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
elbarto napisal/-a:Preveri koliko stanejo druge rabljene pete.
Osebno ne ni vlagal nic v tole razen ce ne bi bilo nujno (odhod na dopust) ali je druga draga ko satan.
Koliko je to sploh staro?
Kobra peto ni ravno izi dobit, rabljeno in o.k, tale moja je cist tiptop, pobarvat jo je treba ravno zato sprašujem kaj naj s štrcljem
Wellcraft 2600 Martinique
Torpedo ni počeno le še ena praska
Lahko res odrežem vertikalno ali horizontalno vpliva na plovbo po moje nič od tega nima. Samo če že dam dol, če že barvat, če vse to pol bi ornk poštimal.
Mogoče res to sezono odfuram kar tako, čez zimo bo po 4 letih čoln doma pa takrat ornk nardimo.
Lahko res odrežem vertikalno ali horizontalno vpliva na plovbo po moje nič od tega nima. Samo če že dam dol, če že barvat, če vse to pol bi ornk poštimal.
Mogoče res to sezono odfuram kar tako, čez zimo bo po 4 letih čoln doma pa takrat ornk nardimo.
oj
lepo pobrusi tekočo kovino gor pobrusi da je gladko in pobarvaj ne reži pust jo gor dokler je gon js nebi rezau proč ker če drži par let je uredu lahko pa jo zazdereš pa ti zrihtam varilca k ti bo poštimau tole lp.
Re: oj
vitranc napisal/-a:lepo pobrusi tekočo kovino gor pobrusi da je gladko in pobarvaj ne reži pust jo gor dokler je gon js nebi rezau proč ker če drži par let je uredu lahko pa jo zazdereš pa ti zrihtam varilca k ti bo poštimau tole lp.
Povej mi še kako besedo o tekoči kovini, kje kupim kako se s tem dela ipd
Re: oj
No. 1 napisal/-a:Povej mi še kako besedo o tekoči kovini, kje kupim kako se s tem dela ipd
Za aluminij je to epoksi z vmešanim alu prahom. Dobiš jih kjer prodajajo Loctite, Kemisplus..., dela se pa z vsakim drugače in skladno z navodili proizvajalca. navadno razmastiš, obrusiš, zapolniš in nekaj časa greješ na 80 oC. Čeprav je Loctite bolj znan, je meni osebno Kemisplus bolj všeč.
Če boš odrezal tisti repek bodo tekoče kovine dobre, dodelat manjkajoči del iz tega šmenta ti pa odsvetujem, ker bo slej ko prej odletel.
Pazi še to:
Če imaš namen enkrat v prihodnosti varit, potem ga ne srat niti z tekočimi kovinami, niti z čim drugim! Največje sranje je varit aluminij za nekom, ki je to prej poizkušal z "treskami", drugo sranje po vrsti, takoj za tem je pa varit dele, ki so bili pobarvani ali kakorkoli obdelani z enem od nekovinskih materialov.
p.s.
Daleč najboljši spoj (takoj za varjenjem) boš napravil, če namesto tekočih kovin uporabiš metil-metakrilatno lepilo-Kemisplus. To se najbolje od vse kemije prime na aluminij. Čez pošpahtlaš z tekočo kovino, ali epoksijem zgoščenim z siliko-aerosilom in obrusiš, lahko pa namesto tega kar epoksi alu primer malo bolj na debelo.
Tekoče kovine se kot vsi epoksiji zakrempi-nalepi na površino, metil-metakrilat se pa kemijsko veže v površino in neprimerno bolje prime. Vsa sodobna lovska letala imajo oplate lepljene na krila z takimi lepili, Lotusi so kompletno zlepljeni z njimi...
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov