Vetrobransko steklo, predelava v HT

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Pe Avg 22, 2014 15:25

...v glavnem- taka stranska okna dobiš najceneje v Zadru(imaš par proizvajalcev "brodskih prozora",najboljši in najresnejši in oa najdražji od teh je Zadarplast-00385912524852),potem je tu bližje(IT) še Nautica F4. Srednje sprednje najmanj zahtevno-vsak steklar naredi,bosta pa problematični(za denarnico,ne za izvedbo) sprednji stranski šipi-to ti je pa opisal že Frikmušič. To je vse teorija-rad bi videl izvedbo.
V kolikor pa si kaj mojstra,pa poglej na www.schiffenster.de,tam lahko kupiš profile za stranska drsna okna,ampak to ni enako recimo Nautici F4,je pač cenejša varianta(naredi sam).
Res pa bi rad videl,če se boš lotil. LP
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Avg 22, 2014 19:41

Vsakemu kaj manjka, najverjetneje tudi meni kaj...

Ampak, ker je zetorjeva kabina popolna, si morda lahko kasneje omisliš še zetorjev sedež.... :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » So Avg 23, 2014 11:00

Bom kontaktiral Nautica F4 in jih prosil za ponudbo. Kar se tice izdelave bo pa vse odvisno od stroskov. Je pa res da bi raje dobil zaokrozeno sipo,da pomladim brodico.
@Tex: bom dal kar otroski sedez, ker je bolj primerno. Zgleda, da tvoji predlogi so kot, da bi bili vsi za vrtec.
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » So Avg 23, 2014 13:01

Dobro,Goahead, izbral si eno boljših firm za okna. Ampak res me zanima končna številka.
Povej mi,za kako plovilo pa gre,katerega pomlajaš?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Avg 23, 2014 13:33

Če boš spravil svojo rit v otroški sedež, potem je tudi to opcija , ima kar varne pasove... :lol: če pa ne, pa traktorski ;)
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » So Avg 23, 2014 14:17

Gre za Bayliner 2455 letnik 1989. Ko bom dobil ponudbo bom porocal.
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » So Avg 23, 2014 16:17

Ce ima kdo kak konstruktiven predlog glede zaoblenih sip za barko se tudi sam priporocam, seveda za razumen denar.

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » So Avg 23, 2014 18:08

Ko bom vprasal Italjana, ti bom povedal kolko kosta. Po mojem imajo tudi take zaobljene, ne pa samo s sekiro klesane.
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Ne Avg 24, 2014 08:20

Pred dobrim letom sem si ogledoval tega, ki je tudi imel predelan odprt cockpit v hardtop:

http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=175214

Poznam tedanjega lastnika, ki je opravil predelavo. Stekla je kupoval nekje v Italiji. Mogoče bi ti znal svetovati, če ga vprašaš.

Sicer sem tudi sam razmišljal o menjavi plastičnega vetrobrana za steklenega. Pred letom in pol se je zdelo, da ga bo treba zamenjati, ker se skoraj nič ni videlo skozi, potem pa je MM stari pleksi kar spoliral in sva bila oba presenečana nad rezultatom. Učinek zaenkrat še traja, me pa vseeno še vedno zanima steklo namesto plastike.
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Ne Avg 24, 2014 09:07

francelj napisal/-a:Pred dobrim letom sem si ogledoval tega, ki je tudi imel predelan odprt cockpit v hardtop:

Poznam tedanjega lastnika, ki je opravil predelavo. Stekla je kupoval nekje v Italiji. Mogoče bi ti znal svetovati, če ga vprašaš.

Sicer sem tudi sam razmišljal o menjavi plastičnega vetrobrana za steklenega. Pred letom in pol se je zdelo, da ga bo treba zamenjati, ker se skoraj nič ni videlo skozi, potem pa je MM stari pleksi kar spoliral in sva bila oba presenečana nad rezultatom. Učinek zaenkrat še traja, me pa vseeno še vedno zanima steklo namesto plastike.

Tegale gospoda poznam , je pa kupil tako barko ze urejeno, ht je bil original iz fabrike., montiran ze pred leti v monfalconu.
Frajtonerca je prava stvar...
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Ne Avg 24, 2014 09:17

Ja, to barko poznam od prej, ko je bila še odprti gliser. S tedanjim lastnikom se poznava. Sva se poznala že precej prej, kot je kupil ta gliser. Večkrat sem razmišljal, da bi ga kupil. Že pred predelavo in kasneje, ko je že imela hard top. Je pa čisto mogoče, da so mu cel hardtop naredili in zmontirali v Monfalconu. Koliko je napravil sam in koliko je dal narediti, me niti ni zanimalo. Narejeno se zdi dobro, zato sem ga tukaj omenil, da lahko možakarja (prvega lastnika) kdo poišče za nasvet.
Nazadnje spremenil francelj, dne Po Avg 25, 2014 08:06, skupaj popravljeno 1 krat.
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Ne Avg 24, 2014 10:19

[quote="francelj"]Pred dobrim letom sem si ogledoval tega, ki je tudi imel predelan odprt cockpit v hardtop:

To pa so čisto ravna okna,kar je najcenejša rešitev. Takšna okna pa stanejo pri Zadarplastu cca 1500 do 2000 evrov,zavisi od velikosti. Potem pa je tu še takoimenovana nadkabina,ki jo je treba "ajnpasati" na "čolen". Pri Goaheadovi sliki je treba narediti samo streho-in tistemu čolnu na njegovi sliki to kar paše,po mojem okusu bolj kot pa da bi delal takšno zadevo,kot je na San Remu 870. Ampak to je stvar okusa.
Sashs
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Sashs » Ne Avg 24, 2014 20:19

Za jurja pa pol ti jas dam še mašlco na stekla .. dobavim takoj-...

krivljena je praktično nemogoče dobiti.. po meri.. sploh pod pretvezo za zmern denar... ker stane stroj okol miljona...

eni mate res preveč časa in očitno denarja.. prodaj gajbo

in kupi zaprt čoln

na primer bayliner 2859
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Ne Avg 24, 2014 23:38

No daj Sachs,da ne bo kot velikokrat ostalo samo pri govorjenju-napravi ponudbo tukaj gor na forum za približna takšna okna,kot so na tem prikazanem San Boatu. Napiši,nariši,poslikaj-kakorkoli,lahko z mašnjo ali brez.
Za približno tako velika okna(sprednja fiksna,stranska na drsno odpiranje,plus notranji okvirji,sprednji cca 90x70cm,stranski cca 55x185cm) je v Zadru cena 1500 evrov. V Sloveniji pa ni cenejših,oz. jih ni bilo pred ene tremi leti.
Prosim-podaj bolj ugodne informacije za tiste,ki kupujejo.
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Po Avg 25, 2014 11:09

Evo --> http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=175369

Motor že maš, sam še šipe not vržeš, pobarvaš, zaključiš ostalo in imaš HT barko....Do naslednje sezone je lahko gotova....

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov