Sicer pa imam jaz na moji tudi tak zaščitni lok, da veriga ne pade iz vodila.
Na zadnji sliki sem našel tvojo podložko
LP
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Grega295 napisal/-a:kr en napisal/-a:Brane! Sem prepričan, da vsako sidro, seveda s predelavo, paše na premec. Res pa je, da ta Bruce pa sede k ulit na vsako barko.
Letos sem predelal nosilec za sidro. Prej je bil Bruce, potem sem nabavil 15 kg Rocno. Nosilec za sidro ne bi mogel biti bolj skregan s sidrom, zato sem se odločil za izdelavo novega na način:
1) Iz kanadske tovarne sider Rocna so mi poslali Autocad datoteko (prošnjo poslati na sales@canmet.com). Prej sem moral poslati scan podpisane izjave, da tega ne bom pošiljal okoli; v roku nekaj dni mi je en inženir poslal datoteko.
2) Znanec, ki obvlada Autocad mi je zrisal nosilec po mojih željah (navodila: klik!) in pripravil datoteke za izrez inox-a z vodnim curkom.
3) Po izrezu smo našli nekoga, ki je to zvaril skupaj. Privarilo se je na inox ploščo s premca barke, prej sem vse skupaj odšraufal dol z barke, stari nosilec pa se je pofleksalo stran.
4) Sledilo peskanje in poliranje (iz grobega inoxa se je poliralo do sijaja).
5) Montaža.
Stroški: 250 € material in izrez, 100 € švasanje, 150 € peskanje & poliranje
al napisal/-a:@grega295
fotkica?
Marchi napisal/-a:upam, da je vodilo dobro vpeto na barko, ker je ročica precej velika in bodo stranske sile v močnem vetru kar preizkušnja (amortizer obvezen). Pri DS II je polovica vodila vpeta v barko, pri tebi četrtina.

zlatko83 napisal/-a:da se po murfiju v 90% sidro obrnjeno navzgor in ga moram obrnit, preden ga uvlečem

DR.E napisal/-a:pa še nisi upošteval, da je bil original malo postrani...
zlatko83 napisal/-a:da se po murfiju v 90% sidro obrnjeno navzgor in ga moram obrnit, preden ga uvlečem
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov