Težave s trupom
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Mislm da sm najdu vodo oz. izvir ali izvor.
Že drugi dan imam suho po tleh. Čisto v premcu v postli je 'predal' 25x25x25 cm,ki pa nima odtoka v kalužo, ima pa dva šraufa za tisto šlingo spredaj za čoln spredi prpet in po moje ob montaži niso dali nič silikona vmes, ko pa greš v val tam skozi not voda pride in se napolni.
Ker so tam na novo kabli od vincha, po njih curlja v predal naprej in naprej, tazadnji pa pol nima luknje do kaluze al je pa zamašena.
Zaenkrar z gobo praznim tisti sprednji predal, ko pridem do silikona zatesnim, vmes pa kaka ideja pade kako skoz luknco v dnu predala poiskat izhod oz. pot do kaluže.
Že drugi dan imam suho po tleh. Čisto v premcu v postli je 'predal' 25x25x25 cm,ki pa nima odtoka v kalužo, ima pa dva šraufa za tisto šlingo spredaj za čoln spredi prpet in po moje ob montaži niso dali nič silikona vmes, ko pa greš v val tam skozi not voda pride in se napolni.
Ker so tam na novo kabli od vincha, po njih curlja v predal naprej in naprej, tazadnji pa pol nima luknje do kaluze al je pa zamašena.
Zaenkrar z gobo praznim tisti sprednji predal, ko pridem do silikona zatesnim, vmes pa kaka ideja pade kako skoz luknco v dnu predala poiskat izhod oz. pot do kaluže.
Wellcraft 2600 Martinique
Je možno da je med prevozom prišlo do poškodbe trupa? Ste zapeljali s prikolico čez kako luknjo?
Videl sem že kako je voznik pozabil da ima pripeto prikolico in zepeljal prehitro čez ležeči policaj. Kolešček na prikolici je prebil plovilo.
Tiste pikice mi delujejo kot umazanija, mogoče bi lahko nastale če je kdo v marini z visoko tlačnim čistilcem opral umazana tla (beton) v bližini plovila.
Videl sem že kako je voznik pozabil da ima pripeto prikolico in zepeljal prehitro čez ležeči policaj. Kolešček na prikolici je prebil plovilo.
Tiste pikice mi delujejo kot umazanija, mogoče bi lahko nastale če je kdo v marini z visoko tlačnim čistilcem opral umazana tla (beton) v bližini plovila.
Evo nadaljevanje je, da pušča tudi malo pri letvi kjer je zgornji in spodnji del skupaj... skratka nikoli ne bo čisto diht, dejansko pa je težava v temu, da predali v premcu očitno nimajo povezave s prednjo oz. spodnjo kalužo.
Iz predala imam samo luknjo, pod tem pa se nahaja lužica, ki nikamor ne oddteka. Na nek način bi moral pogledati v to luknjo, po možnosti s kako kamero ipd, pa prebiti očitno kako zamašeno luknjo.
Iz predala imam samo luknjo, pod tem pa se nahaja lužica, ki nikamor ne oddteka. Na nek način bi moral pogledati v to luknjo, po možnosti s kako kamero ipd, pa prebiti očitno kako zamašeno luknjo.
Wellcraft 2600 Martinique
matic5 napisal/-a:Evo da poročam kaj je povedal majster iz Elana, ki dela na plastiki za čolne.
Zakaj so nastale te pikice mu ni znano, ker jih je prvič videlnaj bi bili to neki mali mehurčki od barve, ker je bil malo površno barvan in ne do dobra presušen. To bo odpravil s poliranjem in naj bi bilo potem vse OK.
Zvezdica (razpoka) pa je nastala zaradi preobremenjenosti čolna (pri nalaganju ali spuščanju čolna iz prikolice). Notranji del čolna bo ojačal z 5-6 listi vlaken na obeh straneh, zunanjo stranj čolna pobrusil in na novo kital in barval, rekel je tudi da bo popravil vse ostale praskice ki so po trupu. Hvala bogu ni osmoza in delo ne bo zamudno drago in bom lahko konec meseca že plaval po Krku. Zadevo mi bo popravil v enem tednu in me bo stalo 300-400 EUR (prijateljskih).![]()
Evo to je to upam samo še da bo potem vse OK.
A bi blo možno dobit kontakt tega mojstra? Jaz bi tudi nekam peljal, da se dno očisti starega večslojnega AF in da se pregleda in popravi razne pikice in majhne poškodbe in na novo namala gor AF.
Na prikolici to počet je nerodno in tečno.
AEgir imaš ljudi, ki pride peskat tudi na dom. Čoln dol s prikole, na bok (en in drugi) speskaš, potem pa par rok primerja in nazadnje antifouling. To se mi zdi najbolj efektivno in najmanj zamudno(pa še vidiš kaj je spodaj), na roke strgat dol je norišnica. Cena je okoli 80eur/h je pa veliko hitreje.
Nazadnje spremenil kocka, dne Po Avg 22, 2016 13:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Speska ga brez tezav tudi na prikolici. Tudi sama prikolicq zaradi tega nic ne trpi.
Barko postavis na klocne. Ne postavljaj na tla...
Kako velik coln imas aegir?
V Lj. ti lahko jaz naredim izven top sezone
Barko postavis na klocne. Ne postavljaj na tla...
Kako velik coln imas aegir?
V Lj. ti lahko jaz naredim izven top sezone
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov