Yamaha F50 - problem
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ce topel motor neha kihati je problem v dotoku goriva. Skoraj sigurno je v dolocenem trenutku premalo goriva. Bodisi podrte nastavitve ali pa kaj zamaseno. Ne izkljuci tudi kako puscanje na sesalnem delu.
Pred si hronizacijo ti toplo priporocam da scistis karburatorje in nastavis ventile. To ti lahko naredi vsak mehanik. Najdi na netu podatke za ventkle in to je vse...
Ce bos demontiral bplinjace bo tesnilo potrebno zamenjave.
Pred si hronizacijo ti toplo priporocam da scistis karburatorje in nastavis ventile. To ti lahko naredi vsak mehanik. Najdi na netu podatke za ventkle in to je vse...
Ce bos demontiral bplinjace bo tesnilo potrebno zamenjave.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Res je moja honda imela skoraj 1000 ur. Sicer redno servisirana, ampak vemo kako se vecina servisira. Po nastavitvi vplinjacev, sinhronizacija nastavitev ventilov in ciscwnje mi je poraba padla za skoraj 20%. Torej zavestno peljati coln z napako na vodo je najmanj neodgovorno...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Če koga slučajno zanima, sem naložil na svoj Dropbox
Yamaha_Outboard_50hp_50_Hp_Service_Manual_1996-2006.pdf
https://www.dropbox.com/s/yad02e292y0oh ... 6.pdf?dl=0
iz strani
http://www.download-repair-manual.com/y ... nuals.html
ima 85 MB
Yamaha_Outboard_50hp_50_Hp_Service_Manual_1996-2006.pdf
https://www.dropbox.com/s/yad02e292y0oh ... 6.pdf?dl=0
iz strani
http://www.download-repair-manual.com/y ... nuals.html
ima 85 MB
za peterv6i
Poiskušal sem sam sestaviti sinhronizator vendar sem naredil napako, ker sem uporabil plastenke in jih je zmečkal podtlak.
Ali ne bi bilo boljše, če bi se te stekleničke obrnile navzdol, dolge cevke bi priklopil na šobe (vplinjač) kratke pa bi medsebojno povezal, da bi se tekočine v stekleničkah same poravnale?
Poiskušal sem sam sestaviti sinhronizator vendar sem naredil napako, ker sem uporabil plastenke in jih je zmečkal podtlak.
Ali ne bi bilo boljše, če bi se te stekleničke obrnile navzdol, dolge cevke bi priklopil na šobe (vplinjač) kratke pa bi medsebojno povezal, da bi se tekočine v stekleničkah same poravnale?
Danes sem pregledal ventile. Podatke za ventile sem našel v servisni knjigi. Vse je bilo OK. Vecina ventilov je bila v +0.05mm, kar pa je v mejah normale in sem pustil kot je bilo. Merilne lističe pa sem kupil v Merkurju za ca 5e.
Jutri se bom lotil uplinjačev.
Tega sem se upal lotit kot popolni začetnik, ker je v servisni knjigi vsak postopek natančno razložen.

Jutri se bom lotil uplinjačev.
Tega sem se upal lotit kot popolni začetnik, ker je v servisni knjigi vsak postopek natančno razložen.

-
Daki
Mk2014
Presenecas. Pozitivno seveda.
Od tega da nisi vedel kaj in kje so vijaki za izpust do nastavljanja ventilov.
Pri vplinjacih samo nič na silo in nič ne izgubi. Lahko si vmes slikas da ves kje je kaj bilo in kako.
Presenecas. Pozitivno seveda.
Od tega da nisi vedel kaj in kje so vijaki za izpust do nastavljanja ventilov.
Pri vplinjacih samo nič na silo in nič ne izgubi. Lahko si vmes slikas da ves kje je kaj bilo in kako.
Žal bom čiščemje uplinjačev moral prestaviti za dva tedna, ker nisem dobil zagotovila, da dobim tesnila za uplinjač če bi bilo katero uničeno.
V nedeljo grem na dopust in bom danes probal narediti le sinhronizacijo. Sedaj bom probal s steklenimi flaškami, da jih ne zmečka.
za mamaMicka
Odkar sem našel na internetu Service Manual ga vsak vecer berem
. Sem bolj tehnični tip ampak z motorji nisem imel nikoli nobenega opravka. Brez nasvetov na forumu pa se kljub Manualu nebi lotil šraufanja motorja.
V nedeljo grem na dopust in bom danes probal narediti le sinhronizacijo. Sedaj bom probal s steklenimi flaškami, da jih ne zmečka.
za mamaMicka
Odkar sem našel na internetu Service Manual ga vsak vecer berem
-
Daki
Pozdravljeni,
ker je dopust za mano sem se lotil čiščenja uplinjačev. Pokanje je prenehalo
Za čiščenje uplinjačev sem porabil 5 ur z demontažo in montažo. Delal sem zelo počasi in previdno ter vse slikal. Drobne luknjice sem čistil z žičkami različnih debelin ter uporabljal carb cleaner in kompresor.
Med čiščenjem in sestavljanjem sta se pojavila dva večja problema.
1. V uplinjaču sem opazil na nekaterih mestih obloge podobne vodnemu kamnu. Nekatere sem zbrusil večinoma se pa ni dalo. Občutek imam, da se lahko to pokanje ponovi, če se odlušči kakšna obloga. Ali obstaja kakšna tekočina, da bi celi uplinjač potopil vanjo in bi stopila te obloge. Na netu sem gledal, da je nekdo potopil uplinjač v vroči kis? Prosim za kakšen predlog.
2. Okrogla tesnila vidna na prvi sliki ob demontaži padejo ven. Na tesnilih sem opazil, da so bila lepjena na uplinjač. Ugotovil sem, da je nemogoče sestaviti štiri uplinjače da se ta tesnila ne bi premaknila. Podobna tesnila na drugi strani so pa lepo držala na mestu. Ker mi druga ni preostalo sem uporabil sekundno lepilo ter tesnilo fiksiral na štirih mestih. Prosim za kakšen predlog glede fiksacije tesnil.
V kratkem bom naredil še sinhronizacijo.

ker je dopust za mano sem se lotil čiščenja uplinjačev. Pokanje je prenehalo
Za čiščenje uplinjačev sem porabil 5 ur z demontažo in montažo. Delal sem zelo počasi in previdno ter vse slikal. Drobne luknjice sem čistil z žičkami različnih debelin ter uporabljal carb cleaner in kompresor.
Med čiščenjem in sestavljanjem sta se pojavila dva večja problema.
1. V uplinjaču sem opazil na nekaterih mestih obloge podobne vodnemu kamnu. Nekatere sem zbrusil večinoma se pa ni dalo. Občutek imam, da se lahko to pokanje ponovi, če se odlušči kakšna obloga. Ali obstaja kakšna tekočina, da bi celi uplinjač potopil vanjo in bi stopila te obloge. Na netu sem gledal, da je nekdo potopil uplinjač v vroči kis? Prosim za kakšen predlog.
2. Okrogla tesnila vidna na prvi sliki ob demontaži padejo ven. Na tesnilih sem opazil, da so bila lepjena na uplinjač. Ugotovil sem, da je nemogoče sestaviti štiri uplinjače da se ta tesnila ne bi premaknila. Podobna tesnila na drugi strani so pa lepo držala na mestu. Ker mi druga ni preostalo sem uporabil sekundno lepilo ter tesnilo fiksiral na štirih mestih. Prosim za kakšen predlog glede fiksacije tesnil.
V kratkem bom naredil še sinhronizacijo.

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov