Barva na barvo?

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Rafter
Kapitan fregate
Kraj: Southern district of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Pe Okt 10, 2008 13:47

roky1 napisal/-a:Nalepke vam naredijo v vsaki delavnici kjer opravljajo car tunning, temnenje stekel... Mislim da tudi širina 1 metra ni problem za te majstre.

Folije se največkrat nabavijo v rolah širine .80m, 2.00m ali 1.20m, tako da ne bo težave. Obstajajo pa tudi širše, le da je v tem primeru omejitev širina rezalca folije.
Pozejdon napisal/-a:Idealno bi bilo, da sam oblikujem željeni motiv oz. vzorec ki bi prišel na rdečo podlago, vprašanje je le če se da mojo zamisel, design izrezati in da je še cenovno sprejemljivo. Je pa tako, bolj ko skiciram več je idej.

Seveda se da. Zamiselje treba le v realnih velikostih pripraviti v enem izmedvetorskih formato (*.cdr, *.ai)....

Sicer pa vidim, da si že izbral drugo opcijo. V tem primeru si lahko s folijo pomagaš tako, da si narediš matriko oz. negativ, potem pa barvo nanašaš kar z valjčkom. Obilo uspeha!
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Pe Okt 10, 2008 17:52

Bukolit je poliuretan barva, ki jo tudi mi uporabljamo za barko. Je ena od bolj UV obstojnih in čisto OK, če pa želiš da bo še nedrseča (raster) lahko vanjo dodaš mikro steklene kroglice.
Žal se ne spomnim več, kje smo jih dobili - ampak najbrž v kakšni navtični trgovini pri barvah.
Uporabniški avatar
El Barto
Poročnik korvete
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a El Barto » Po Okt 13, 2008 03:00

Se oproščam za krajo teme. :oops:

Namen imam malce polepšat svojo najnovejšo pridobitev - Elan GT 435 S.

Kakor berem, je Hempel najboljša in tudi najcenejša izbira.
Zanima me pa sledeče:
- ali je še kakšna trgovina s to robo razen Obi-ja v KR in Lotos marin v LJ, sploh če je še kaj ceneje
- ali bo dovolj dve plasti Light Primerja in dve plasti Polybest (barval bom pod in nad vodno gladino, s pištolo), antifoulinga nebo
- ali ima Polybest vsaj osnovno paleto barv (potrebujem rdečo, belo in modro)
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Okt 13, 2008 08:39

V Šenčur-u imaš trgovino KAMM, Poslovna cona A 19, tel 04-251-91-70.
To glede antifoulinga še raje premisli.
Za podvodni del, Hempel priporoča 4-6 premazov z light primerom, ali2 premaza Hempels high protect. Na katerega pa moraš dati zadnji nanos vseeno eno roko light primera. Naj ti dajo brošurico od Hempla, Program za jahte, je reklamni material, zato je zastojn. Not ti piše vse kar boš potreboval.
Poly best pa ima kar široko paleto barv.
LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Okt 13, 2008 09:07

Jaz sem kupil vse Hemplove proizvode v njihovi trgovini v Umagu, pa še davek sem dobil nazaj. OK ni čisto "pošteno", se kesam, je pa najceneje.
lpg
https://medisken.si
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Okt 13, 2008 09:30

gregor.n napisal/-a:Jaz sem kupil vse Hemplove proizvode v njihovi trgovini v Umagu, pa še davek sem dobil nazaj. OK ni čisto "pošteno", se kesam, je pa najceneje.
lpg

Kje imajo svojo prodajalno. V centru, pod arkado( v bližini tržnice ), ali prav v tovarni pri carinarnici ?
Grem dol ta vikend (podaljšani), pa bi še rabil nekaj stvari.
LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Okt 13, 2008 12:36

Pozdravljen Atilone,
ja to je ta trgovina pod arkadami ni čisto Hemplova (menda neke vrste franšiza) imajo pa vse njihove proizvode, če ni na zalogi, jim pa dostavijo v pol ure kar želiš.
lpg
https://medisken.si
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Okt 13, 2008 12:55

Fino, hvala Gregor!
LP
Uporabniški avatar
El Barto
Poročnik korvete
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a El Barto » Po Okt 13, 2008 20:32

Hvala za odgovor.

Nisem vedel, da ima Kamm tudi to.
No bom pa vse skupaj na enem mestu uredil - moram nabavit malo morje robe za čoln in še nekaj za prikolico.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov