To o kvalitetnem lesu, takoj za ovinkom, torej v domačih hostah, sem že kar nekaj časa nazaj pisal.
Primus, ne me narobe razumet, kdo bo hotel imeti tik ali flexi teak, bo itak prišel do tebe.
Nekaj let nazaj, ko sem šele v zimskem času doma v dneni sobi ( na ženino veselje ) delal rebra za bodočo barko, sem skakal od mizarja do mizarja in zbiral kose raznih vrst lesa. Seveda mizarsko suhega. Naredil sem si spisek, recimo, kostanj zaščitil z tem in tem. Držal sem se navodil raznih proizvajalcev o premazih in vrsti lesa, za trdi oz. mehki les. Nekaj pa sem delal tudi po svoje, recimo zaščita, po dobrem sušenju pa laneno olj ( firnež). Najprej je kazalo vse lepo. Modele sem hranil na nadstrešku lesene utice, tako da se bili modeli vedno izpostavljeni vremenu. Kostanj , recimo je dolgo kljuboval, ampak ga je začelo zvijat, enako breza. No da ne bom dolgovezil. Favoriti so bili trije, bor , hrast, jesen. Bor sem potem tudi opustil, ker bi ga bilo potrebno razsmolit, to pa je dolg postopek in priprave moraš imet. Hrast mi je pretrd, je težko delat z njim, za to sem se odločil za jesen. Meni osebno se in barva in struktura lesa zelo dopadeta, je pa tudi precej trd les in zelo odporen.
Pa še tako sem razmišljal. Kaj mi če teak z 30-40 letno dobo. Pri sedanjih 51 letih, bom takrat že dvakrat prekopan
LP