POMOČ T18!!!!
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
acrobat napisal/-a:a si obrnil lopatice od impelerja v pravo smer?
klemzi...a kaj predelaš impeler.mislim tisto z vijaki?
lp
Ne, nikoli. Samo zamenjam ga. Z vijaki ga jaz ne bi sral. Glede slabega pretoka, pa poglej termostat in okoli njega, če ti je pa prej normalno delalo hlajenje je zelo velika verjetnost da nisi dobro sestavil nazaj pete tako kot ti je napisal avtokamp.
LP Klemen
-
Morski_volk
- Kapitan
- Kraj: obala
v katero smer pa morajo biti lopatice obrnjene?......sem dve leti nazaj menjaval impeler in je takoj začelo metat vodo,zato se zdej res čudim zakaj ne meče dobro ven.....za lopatice pa po pravici povedano nisem nikoli šel za tem kako morajo biti obrnjene?
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš
Pri mojem T-18 je bilo enkrat enako, ob menjavi impelerja izhod iz vodne pumpe ni bil dobro nataknjen na cev, ki gre v motor in je teklo mimo. Voda je prihajala ven spodaj, kjer je reža, nad antikavitacijsko ploščo. Natoči samo toliko vode, da bo prekrila antikavitacijsko ploščo in boš videl, če tam ven teče.
Morski_volk napisal/-a:v katero smer pa morajo biti lopatice obrnjene?......sem dve leti nazaj menjaval impeler in je takoj začelo metat vodo,zato se zdej res čudim zakaj ne meče dobro ven.....za lopatice pa po pravici povedano nisem nikoli šel za tem kako morajo biti obrnjene?
Pozdravljen.
Za lopatice na impelerju, koliko je meni znano, ni določene smeri za montažo. Glavno je pač, da ga pri montaži dobro namažeš z glicerinom, z polkrožnim obratom ga nasadiš na os oz. porineš v ležišče, in to je to. Pokrov impelerja mora biti lepo gladek, brez risov od iztrošensti in original tesnilo. Kajti če je tesnilo predebelo , je med lopaticami in pokrovom prevelik prostor in voda ne kroži kot bi morala , ker impeler ne more dati seselnega in potisnega učinka.
Preden pa se lotiš demontaže raznih delov, vzami ven termostat in in sprobaj. Mogoče je enostavno samo termostat za porihtat ali zamenjat.
LP
-
Morski_volk
- Kapitan
Rešeno
......sem bil 100% da sem dal tisti plehec pri vodni pumpi prav,pa se je iskazalo da sem ga dal kontra
....zdej zadeva meče vodo kot nora
....sedaj funkcionira kot leta 88 ko je bil nov
......tomos zvest ti bom do groba
....ga ni denarja ki bi me ločil od njega
Sicer pa sem skoču na tomos v Koper po tesnila in je velika žalost glede rezervnih delov
...samo tesnila se dobijo drugo nič,niti semeringi
....če bo slučajno potrebna generalna bo zgleda treba "skočit" na Hrvaško
....sramota....pa tako veliko in uspešno podjetje je bil Tomos,kateremu se lahko samo klanjamo
Sicer pa jeTomos pač nekaj enkratnega....že ime ti pomeni da je to nekaj s častljivo zgodovino
Sicer pa sem skoču na tomos v Koper po tesnila in je velika žalost glede rezervnih delov
Sicer pa jeTomos pač nekaj enkratnega....že ime ti pomeni da je to nekaj s častljivo zgodovino
- barba&capo
- Kontraadmiral
- Kontakt:
-
Morski_volk
- Kapitan
tako se to dela ja...bravo @polanc
tukaj pa še nekaj zelo zanimivega http://www.youtube.com/watch?v=x_urUNf6 ... re=related
tukaj pa še nekaj zelo zanimivega http://www.youtube.com/watch?v=x_urUNf6 ... re=related
Elektro zaganjač TOMOSA 18-20
Pozdravljeni;
Zanima me ali gdo ve kje nabavit električni zaganjač za Tomosa? Trgovino v Reki se že preveril. Ali obstaja kakšna alternativa?
Hvala!
Zanima me ali gdo ve kje nabavit električni zaganjač za Tomosa? Trgovino v Reki se že preveril. Ali obstaja kakšna alternativa?
Hvala!
Istra je naša!
Re: Elektro zaganjač TOMOSA 18-20
Florian napisal/-a:Pozdravljeni;
Hvala!
Glej tudi, da boš kupil nosilec zaganjača, ki pride fiksiran pod elektroniko na glavni osi.
LP Klemen
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 13 gostov