Popravilo PASERA INSTRANKA

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Avg 14, 2016 13:48

Bicostuff napisal/-a:točno to sem iskal, postopek kako se zadeve lotiti. Hvala za vse napisano, S prenovo bom začel vrjetno proti koncu semptembra v Marini Portorož, mogoče ti bom pisal pod zasebno za kako pomoč :P kaj pa se zgodi, da so se pojavile bule? :O

lp.

...

Ne bule (to je nekaj razmeroma trdnega) ampak mehurčki ali mehurji, kar je nekaj, kar pod pritiskom popusti in se potem, ko nehaš pritiskati, spet napolni.

Doslej sem naletel na mehurčke zaradi treh različnih reči, ki jih lahko povzročijo, ampak pri tebi bi bil vzrok osmoza zaradi hidrolize oziroma depolimerizacije poliestra.

Zgodba na zgornji povezavi ni niti kratka niti prav enostavna, ampak tudi zadeva, o kateri se tam piše, ni enostavna.

Bicostuff napisal/-a:mamaMicka hvala za nudeno pomoč če lahko temu tako rečemo, poklical te bom, ko zvem kaj več o materjalih katere bom potreboval za prenovo/obnovo istrankice. Veliko lažje mi bo, če imam lepo napisane vse kar potrebujem saj tako lažje pogooglam in vem kaj je kaj. Enega "majstra" sem že vprašal, začel mi je razlagat o prajmerju in nevem kaj še vsem in ga nisem razumel nič. Pisal sem na forum, da zvem več informaciji glede vsega, ker če bi me zanimalo mnjenje in iskal nasvete le pri eni osebi bi to že s tem "mastrom" rešil :)

'Prajmer' je angleški izraz za temeljno barvo in je različen za različne podlage. Če je stara podlaga še OK, lahko da ne bi bil potreben, če je kaj narobe pod podlago, je treba poškodovane plasti odstraniti in zadevo pokrpati (zalaminirati) - in ker brez ugotovitve stanja ne veš, po katerem scenariju bo treba delati in je ker je od tega odvisno, katere materiale boš rabil in katerih ne, je mM poslal ZS (predvsem za vprašanja za več podatkov) in v temo napisal tudi le na splošno (dokler nima teh podatkov).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost