inox sidro kopija Polanc

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Sep 01, 2016 20:27

Jaz za morjeplovce varim za socialne cene al Pa zaston. Sem marsikomu kaj naredu, poslal, pa Nikol nc zaracunal.
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Če Sep 01, 2016 20:27

31kg je pa kr dost...

Sam bi menjal za 25kg, če že...
Hudič je vedno v nosilcu, ki je že na plovilu. Trenutno mi sidro paše, prineseš novega in že imaš glavobol.
Ni mi problem pošteno plačati zadevo, le ne-da se mi zajebavati potem s predelavami nosilca.
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Če Sep 01, 2016 20:58

bladzo napisal/-a:31kg je pa kr dost...

Sam bi menjal za 25kg, če že...
Hudič je vedno v nosilcu, ki je že na plovilu. Trenutno mi sidro paše, prineseš novega in že imaš glavobol.
Ni mi problem pošteno plačati zadevo, le ne-da se mi zajebavati potem s predelavami nosilca.

Sem se letos dvakrat je.u in se ne mislim vec. Raje par kil vec, kar sem imel ze do sedaj pri Vasiju 27 kg vendar se v mulju meni ni najbolje obnesel. Probal sem tudi Delto, Brusa, Manto, in sedaj bom probal se Polanca in porocam kaj se za moje potrebe najbol obnese.

Sej lih tukaj je poanta ce ga mojster res naredi za tak denar ti tudi rocico lahko malo prilagodi da ti bolje pase v nosilc.

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

OdgovorNapisal/-a Jean » Če Sep 01, 2016 21:34

Jaz sem tudi kopiral Mantusa,izrezal posamezne dele na laserju in ga sestavil z vijaki kot pri orginalu.Uporabil sem navaden malo trši material,ker inoxa tako debelega nimamo na firmi,pa tudi laser mora bit kar zmogljiv za razrez.
Sem ga tudi poskusil in zgrabi super,mogoče bi morala ročica bit debeline 15mm.,moja je 10mm-preslabo.Vse skupaj sem nameraval dat vroče cinkat,pa tud premišljujem ,da bi vse skupaj naredu iz inoxa.Ideja je na mestu,imam tud narejene načrte v dxf-u ,da bi se dalo to vrezat in upognit,ne vem pa kolk kaj pride material tako debel,pa poraja se vprašanje kje bi vrezali tako debel kos,ker potrebuješ kar močen laser za to debelino.Sem pa zainteresiran za nakup ,če je cena zmerna seveda.
LP Dani
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Če Sep 01, 2016 22:01

Pri mojem je plata 15mm rocica 20mm. tako da je laser frezanje krivlenje itd temu primerno. Ce ga krm3 naredi za omenjen denar z plusom bo porocal sam ko mi ga izdela.
Sosed dela iz inoxsa in vem koliko letanja je predno ga zvaris, je pa prednost ce imas vse pri hisi, laser, krivilni stroj, frezo, polirko itd.

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Sep 01, 2016 23:06

bomo porihtal, imaš ZS
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Sep 01, 2016 23:35

bladzo napisal/-a: Hudič je vedno v nosilcu, ki je že na plovilu. Trenutno mi sidro paše, prineseš novega in že imaš glavobol.

Z novim sidrom se splača narest še novi nosilec. Jaz sem dal od starega pofleksat vse stran, ostala je samo spodnja plošča, ki se privijači na premec. Na to smo pa privarili nove stranice vodila, ki so bile narejene glede na obliko sidra Rocna. Zrisano vse v Avtocad-u, izrezano s plazmo, peskano. Paše nosilec in sidro potem OK skupaj. Avtocad fajl sidra Rocna so mi pa poslali iz tovarne, sam podpisat je blo treba + skenirat dopis, da ne bom širil skice naokoli. Če se pa dela takole custom sidro, je pa sigurno dokaj enostavno (za nekoga, ki obvlada seveda) še novi nosilec tudi zdraven naredit, ali vsaj stranice nosilca.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Sep 02, 2016 07:25

Jean napisal/-a:Jaz sem tudi kopiral Mantusa,izrezal posamezne dele na laserju in ga sestavil z vijaki kot pri orginalu.Uporabil sem navaden malo trši material,ker inoxa tako debelega nimamo na firmi,pa tudi laser mora bit kar zmogljiv za razrez.
Sem ga tudi poskusil in zgrabi super,mogoče bi morala ročica bit debeline 15mm.,moja je 10mm-preslabo.Vse skupaj sem nameraval dat vroče cinkat,pa tud premišljujem ,da bi vse skupaj naredu iz inoxa.Ideja je na mestu,imam tud narejene načrte v dxf-u ,da bi se dalo to vrezat in upognit,ne vem pa kolk kaj pride material tako debel,pa poraja se vprašanje kje bi vrezali tako debel kos,ker potrebuješ kar močen laser za to debelino.Sem pa zainteresiran za nakup ,če je cena zmerna seveda.

vse kar je nad 15mm se reže na vodo, razen če rad en popoldne zabiješ s flekso. Lahko režeš s plazmo, samo je isti pes kot na laserju - vse robove moraš pobrusit, ker bo drugače rjavel tam
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Sep 02, 2016 21:16

Res je zanimiv zakaj vam je tok mehki inoks všeč namesto trdega železa
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Sep 02, 2016 22:04

polanc,

inox je veliko bolj žilav kot tvoje "trdo" železo. Sploh ko ima še mangan v liguri.

1.4404 ima do 215 HB trdote in nateznost 500-700
1.0038 ima 120-140 HB trdote in 340-650 nateznost

Tako da ne vem, kakšen RF imaš ti.
Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

OdgovorNapisal/-a Jean » So Sep 03, 2016 21:22

kr3mn1 napisal/-a:
Jean napisal/-a:Jaz sem tudi kopiral Mantusa,izrezal posamezne dele na laserju in ga sestavil z vijaki kot pri orginalu.Uporabil sem navaden malo trši material,ker inoxa tako debelega nimamo na firmi,pa tudi laser mora bit kar zmogljiv za razrez.

vse kar je nad 15mm se reže na vodo, razen če rad en popoldne zabiješ s flekso. Lahko režeš s plazmo, samo je isti pes kot na laserju - vse robove moraš pobrusit, ker bo drugače rjavel tam

Glede na to ,da imam na izbiro le rezanja z laserjem,sem se odloćil,da poskusim najprej z navadnim jeklom.Drži,da se pri rezanju inoxa z laserjem pojavi oksidacija,pa tudi brušenje in varenje povzročata pregretje materiala in posledično možnost rjavenja. Pa se zadeva ,da preprečit,mogoče z poliranjem,ali pa na drug način ?
Moje sidro res vaga slabih 6kg,glede na to ,da je plata in ročica debeline 10mm.Glede na to da se uporabil odpadne kose,kateri bi verjetno pristali v kibli za odpadno železo,je poizkus uspel.Zanima me ,če je plata in ročica debeline 15mm-inox,kolk je cena razreza z materijalom,upogib in varenje bi si sam porihtal.
LP Dani
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » So Sep 03, 2016 21:37

Robove in zvaere moras ocistit oksidov. Nacinov je vec. Kislinsko, mehansko, vseeno
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Sep 03, 2016 21:42

11.3 kg Mantus vroče cinkan stane 280 eu,ali ga bo kdo od vas naredil ceneje,stem, da je to original in ne ponaredek.In v čem je inox tako super :?:

http://www.ildostmarine.nl/order.php
mašinfirer
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » So Sep 03, 2016 21:50

Cinkanje 0.35 centov na kilo, cena pleha z razrezom je 2eur/kg, piganje 10 eur, varjenje in poobdelava 60eur.

100 evrov.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Sep 03, 2016 21:53

Torej,akcija, zaslužek ni slab :wink: vendar naj bo kot original, ne varjen.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov