inox sidro kopija Polanc
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
bladzo napisal/-a:31kg je pa kr dost...
Sam bi menjal za 25kg, če že...
Hudič je vedno v nosilcu, ki je že na plovilu. Trenutno mi sidro paše, prineseš novega in že imaš glavobol.
Ni mi problem pošteno plačati zadevo, le ne-da se mi zajebavati potem s predelavami nosilca.
Sem se letos dvakrat je.u in se ne mislim vec. Raje par kil vec, kar sem imel ze do sedaj pri Vasiju 27 kg vendar se v mulju meni ni najbolje obnesel. Probal sem tudi Delto, Brusa, Manto, in sedaj bom probal se Polanca in porocam kaj se za moje potrebe najbol obnese.
Sej lih tukaj je poanta ce ga mojster res naredi za tak denar ti tudi rocico lahko malo prilagodi da ti bolje pase v nosilc.
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Jaz sem tudi kopiral Mantusa,izrezal posamezne dele na laserju in ga sestavil z vijaki kot pri orginalu.Uporabil sem navaden malo trši material,ker inoxa tako debelega nimamo na firmi,pa tudi laser mora bit kar zmogljiv za razrez.
Sem ga tudi poskusil in zgrabi super,mogoče bi morala ročica bit debeline 15mm.,moja je 10mm-preslabo.Vse skupaj sem nameraval dat vroče cinkat,pa tud premišljujem ,da bi vse skupaj naredu iz inoxa.Ideja je na mestu,imam tud narejene načrte v dxf-u ,da bi se dalo to vrezat in upognit,ne vem pa kolk kaj pride material tako debel,pa poraja se vprašanje kje bi vrezali tako debel kos,ker potrebuješ kar močen laser za to debelino.Sem pa zainteresiran za nakup ,če je cena zmerna seveda.
Sem ga tudi poskusil in zgrabi super,mogoče bi morala ročica bit debeline 15mm.,moja je 10mm-preslabo.Vse skupaj sem nameraval dat vroče cinkat,pa tud premišljujem ,da bi vse skupaj naredu iz inoxa.Ideja je na mestu,imam tud narejene načrte v dxf-u ,da bi se dalo to vrezat in upognit,ne vem pa kolk kaj pride material tako debel,pa poraja se vprašanje kje bi vrezali tako debel kos,ker potrebuješ kar močen laser za to debelino.Sem pa zainteresiran za nakup ,če je cena zmerna seveda.
LP Dani
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
Pri mojem je plata 15mm rocica 20mm. tako da je laser frezanje krivlenje itd temu primerno. Ce ga krm3 naredi za omenjen denar z plusom bo porocal sam ko mi ga izdela.
Sosed dela iz inoxsa in vem koliko letanja je predno ga zvaris, je pa prednost ce imas vse pri hisi, laser, krivilni stroj, frezo, polirko itd.
Frik
Sosed dela iz inoxsa in vem koliko letanja je predno ga zvaris, je pa prednost ce imas vse pri hisi, laser, krivilni stroj, frezo, polirko itd.
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
bladzo napisal/-a: Hudič je vedno v nosilcu, ki je že na plovilu. Trenutno mi sidro paše, prineseš novega in že imaš glavobol.
Ni mi problem pošteno plačati zadevo, le ne-da se mi zajebavati potem s predelavami nosilca.
Z novim sidrom se splača narest še novi nosilec. Jaz sem dal od starega pofleksat vse stran, ostala je samo spodnja plošča, ki se privijači na premec. Na to smo pa privarili nove stranice vodila, ki so bile narejene glede na obliko sidra Rocna. Zrisano vse v Avtocad-u, izrezano s plazmo, peskano. Paše nosilec in sidro potem OK skupaj. Avtocad fajl sidra Rocna so mi pa poslali iz tovarne, sam podpisat je blo treba + skenirat dopis, da ne bom širil skice naokoli. Če se pa dela takole custom sidro, je pa sigurno dokaj enostavno (za nekoga, ki obvlada seveda) še novi nosilec tudi zdraven naredit, ali vsaj stranice nosilca.
Jean napisal/-a:Jaz sem tudi kopiral Mantusa,izrezal posamezne dele na laserju in ga sestavil z vijaki kot pri orginalu.Uporabil sem navaden malo trši material,ker inoxa tako debelega nimamo na firmi,pa tudi laser mora bit kar zmogljiv za razrez.
vse kar je nad 15mm se reže na vodo, razen če rad en popoldne zabiješ s flekso. Lahko režeš s plazmo, samo je isti pes kot na laserju - vse robove moraš pobrusit, ker bo drugače rjavel tam
kr3mn1 napisal/-a:Jean napisal/-a:Jaz sem tudi kopiral Mantusa,izrezal posamezne dele na laserju in ga sestavil z vijaki kot pri orginalu.Uporabil sem navaden malo trši material,ker inoxa tako debelega nimamo na firmi,pa tudi laser mora bit kar zmogljiv za razrez.
vse kar je nad 15mm se reže na vodo, razen če rad en popoldne zabiješ s flekso. Lahko režeš s plazmo, samo je isti pes kot na laserju - vse robove moraš pobrusit, ker bo drugače rjavel tam
Glede na to ,da imam na izbiro le rezanja z laserjem,sem se odloćil,da poskusim najprej z navadnim jeklom.Drži,da se pri rezanju inoxa z laserjem pojavi oksidacija,pa tudi brušenje in varenje povzročata pregretje materiala in posledično možnost rjavenja. Pa se zadeva ,da preprečit,mogoče z poliranjem,ali pa na drug način ?
Moje sidro res vaga slabih 6kg,glede na to ,da je plata in ročica debeline 10mm.Glede na to da se uporabil odpadne kose,kateri bi verjetno pristali v kibli za odpadno železo,je poizkus uspel.Zanima me ,če je plata in ročica debeline 15mm-inox,kolk je cena razreza z materijalom,upogib in varenje bi si sam porihtal.
LP Dani
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
11.3 kg Mantus vroče cinkan stane 280 eu,ali ga bo kdo od vas naredil ceneje,stem, da je to original in ne ponaredek.In v čem je inox tako super
http://www.ildostmarine.nl/order.php
http://www.ildostmarine.nl/order.php
mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov