Obnova elan 402
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Js mam zadaj 35l rezervoar ki gre ven pa useeno raje tankam s kanistrom. 20L je lažji in sabo imam 3 tak da ko še na pumpi po poti na dopust nalijem v čoln imam potem za cel dopust. Ni nam še uspel pokurit čez 70l v enem tednu pa smo gnalivsak dan skor po dve uri do daske. Je pa res da če bo tankanje na haubi bo nerodno s kanistrom nalivat ker premec pumpa ob najmanjšem valovu in kajhitro je mavrica na vodi in morebitni plavalci v bližini so upravičeno besni ker dobijo še en zaščitni sloj in to z 2T oljem 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Pozdravljeni.
Motor sem v večji fazi sestavil. Imam težavo, da motor nima iskre. Tuljave na elektroniki so ok, platine očiščene in nastavljene, edino kar mi še ostane je kondenzator ?
Se morda komu valja kakšen zaganjač ki bi z nekaj predelave sedel na omenjeni motor ? Imam namreč chryslerjev zaganjač, vendar je od starejšega tipa in žal prevelik.
Lp.
Motor sem v večji fazi sestavil. Imam težavo, da motor nima iskre. Tuljave na elektroniki so ok, platine očiščene in nastavljene, edino kar mi še ostane je kondenzator ?
Se morda komu valja kakšen zaganjač ki bi z nekaj predelave sedel na omenjeni motor ? Imam namreč chryslerjev zaganjač, vendar je od starejšega tipa in žal prevelik.
Lp.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
če je kondenzator slab ugotoviš tak da svečko stisneš skupaj na minimalni razmak in takrat še bi moglo kaj iskre met tud če je kondenzator pokvarjen. Maš platine res dobro očiščene in če si jih z brusnim papirjem pol jih moraš dobro spihat in še s kako cotko očistit ker ponavad ostane mal "peska" umes ni nimajo stika. Kaj si rešil s semeringom? Če ti že od crhryslerja ne paše zaganjač morš bit res pod srečno zvezdo da bo kir drug pasal...
Semering sem pomaknil malenkost ven.
Platine so pobrušene, očiščene in preklaplajo (izmerjeno). Vbistvu ni nobena znanost in umetnost, da nebi pasal zaganjač od drugega motorja saj gre le za nosilec in smer vrtenja.Zaganjač je od starejšega chryslerja 35-45hp ki je imel drugačen in predvsem večji blok zato ne paše.
Platine so pobrušene, očiščene in preklaplajo (izmerjeno). Vbistvu ni nobena znanost in umetnost, da nebi pasal zaganjač od drugega motorja saj gre le za nosilec in smer vrtenja.Zaganjač je od starejšega chryslerja 35-45hp ki je imel drugačen in predvsem večji blok zato ne paše.
Po dolgem času zopet nekaj novega. Motor sem zagnal, vzrok da iskre ni bilo sta kondenzatorja ki sem ju zamenjal z novima in deluje. Zaganjač sem nabavil preko ebaya za kar solidno ceno.
Zagnal sem še drugi motor, ki je bil kupljen kot "nima iskre" pa se je izkazalo, da z malo truda in pri pravi priključitvi CDI enote deluje bp
Nazven sicer precej umazan, sedaj ga čaka temeljito čiščenje, barvanje, menjava impelerja in tesnil v peti.
Ko pa se še malce odgreje se pa lotim dela na čolnu
Zagnal sem še drugi motor, ki je bil kupljen kot "nima iskre" pa se je izkazalo, da z malo truda in pri pravi priključitvi CDI enote deluje bp
Nazven sicer precej umazan, sedaj ga čaka temeljito čiščenje, barvanje, menjava impelerja in tesnil v peti.
Ko pa se še malce odgreje se pa lotim dela na čolnu
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov

[/url