Barvanje in flikanje gliserja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

MihaC
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a MihaC » So Feb 18, 2017 20:19

Mamamicka mislim da sem ti dolžan za tale odgovor vsaj eno kišto piva. Pišem še na ZS.
S katerim orodjem pa ponavadi vi brusite površine?
ročno?polirko?ekscentrični brusilnik? tračni?

Jaz imam kotno polirko pa je pri teh kar za čuvat da ne ustvariš risov. Veliko pa opažam na youtube da uporabljajo orbitalne brusilnike. Katera znamka srednjega cenovnega ranga vam odgovarja?

Hvala še enkrat vsem za pomoč.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Feb 18, 2017 21:05

Ti se samo potrudi pa naredi... Nič nisi dolžan

Brusilnik makar najdi nekaj v Bau bau. Se da delati. Je poceni, za enkratni projekt cisto OK. Vzami ekscentrični brusilnik https://www.google.si/search?q=ekscentr ... MQ_AUICCgB vsi ostali brusilniki niso primerni za to delo.
Polirka je zato, ker je za polirat. Če bi bila za brusit bi na njej pisalo brusilnik, tako pa je polirnik :)

Bolj, kot vse najdi cimlazjega. Roke ti bodo hvalezne.
Ceprav so pogostejsi 150mm bi morda raje vzel 125. Ni pa neke ogromne razlike.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Ne Feb 19, 2017 02:13

:D
Micka tudi sam se bom lotil odstranjevanja antifoulinga z barke, ne z kemičnimi odstranjevalci, temveč mehansko z brušenjem. Zanima me kaka brusilka je boljša. Krožna ali ekscentrična :?:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Feb 19, 2017 08:13

Jaz z krozno ne bi delal. Nimas nobene kontrole. Takoj si čez in povsina ni gladka.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!

Kdo je na strani

Po forumu brska: motorni in 14 gostov