Prikolica s sanmi - predelava ali ne ?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tudi jaz mam prekucno prikolico, vendar sem vedno čoln spustil in dvignil brez da bi uporabil kip. Če je bočni veter je res malo težko sam spraviti čoln gor, ta zadeva na videu pa verjetno res poskrbi da se čoln nacentrira na sredino. Uporabna zadeva.
Videti je prav enostavno, tudi večjo barko je zlahka spravil gor.
Guma je guma, zaenkrat.
Tista rinka je bila prva stvar, ki sem jo popravil tako na prejšnjem kot tudi na sedanjem čolnu. Ne vem zakaj imajo tovarne navado, da tam spredaj vlaminirajo kos lesa, ki potem segnije in ne drži nič. Torej sem odprl notranjo plast, odstranil les, zlaminiral 2cm na debelo tkanine z epoksi smolo, nato pa čez še večjo krpo, takole 20x20cm v debelini pol cm, tam pri rinki malo več, proti robu malo manj. Zvrtal nove luknje in montiral novo rinko fi 10mm. S tem je ena skrb manj.
V tistem videu pa nič ne pretiravajo. Čoln se lepo centrira tudi ob bočnem vetru.
V tistem videu pa nič ne pretiravajo. Čoln se lepo centrira tudi ob bočnem vetru.
motorni
No končno sem si vzel še čas in pofotkal prikolo, da lahko pokažem kako ta moj kip izgleda ...
Seveda prikola ima koleščke ki vso stvar še bolj poenostavi.
Mogoče kaj prav pride za kako idejo ali podobno prireditev oz. izvedbo.
Seveda prikola ima koleščke ki vso stvar še bolj poenostavi.
Mogoče kaj prav pride za kako idejo ali podobno prireditev oz. izvedbo.
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne So Feb 14, 2009 16:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Ni panike, res zgleda kod da je za darilo in da je cel zavit ampak le spredaj. Čoln je pod streho pokrit z "dihajočo" cerado ni polivinil in je le za dodatno zaščito, da se lepa bela cerada ne umaže (spodaj zrak cirkulira). Bo pa vseeno spomladi potrebno vse zdrgnt, že zaradi užitka ...
Pozejdon,
Težavo lahko rešiš tudi tako da namestiš valčke po sredini in ne ob straneh in tako bo glavna teža na srednjih valjčkih ravnotežje ob straneh pa držijo sanke. Tako se ti bo čoln lepo zapeljal v vodo. Jaz imam tudi tako!
Prejšni lastnik mi trdi da je to najboljša varianta za prevoz in spust, jo je pa sam naredil!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov