Samogradnja čolna - Trans Atlantic
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Hvala za pohvale, Jozko hrošč je letnik 74, sem ga obnovil že pred leti, ima pa stalni certifikat starodobnika, je registriran in se občasno pelje po soncu
Daki- res je originalni je bel motor, ampak sem ga probal malo osvežit, pa spet ni taka rariteta da si ne bi dovolil...
Polanc- tudi sam sem že razmišljal o mreži, vsaj za prvo sezono, da dobimo občutek, predvsem kapitan!
SR290- to bo sigurno projekt naslednjo sezono ko bo mali ugotovil da bi to znalo tudi malo bolj letet. Ampak zaenkrat bo to samo igrača, če me že s tem ne bojo izgnale oblasti...
Daki- res je originalni je bel motor, ampak sem ga probal malo osvežit, pa spet ni taka rariteta da si ne bi dovolil...
Polanc- tudi sam sem že razmišljal o mreži, vsaj za prvo sezono, da dobimo občutek, predvsem kapitan!
SR290- to bo sigurno projekt naslednjo sezono ko bo mali ugotovil da bi to znalo tudi malo bolj letet. Ampak zaenkrat bo to samo igrača, če me že s tem ne bojo izgnale oblasti...
- SebastjanM
- Admiral
Ko je bil kalup pripravljen, sem se lotil ulivanja. Zopet sem najprej zadevo povoskal, nanesel Gelcoat, počakal in pričel z laminacijo. Prvi sloj je bila razslojena mata, nato 1x 300 g, potem Rowing pletivo po ravnih površinah in na koncu dva sloja 450 g mate.
Prej sem si že pripravil dno, krmno steno in oporo po gredlju. Vse razen dna sem zlaminiral že sproti v kalup, dno pa naslednji dan z mešanico smole, in dodatkov kosmičev in aerosola.
Na tem mestu se moram zahvaliti Marcelu za vse nasvete!
Tukaj je spodnji del že nastal, povrhu pa je poveznjen čez model palube!
Prej sem si že pripravil dno, krmno steno in oporo po gredlju. Vse razen dna sem zlaminiral že sproti v kalup, dno pa naslednji dan z mešanico smole, in dodatkov kosmičev in aerosola.
Na tem mestu se moram zahvaliti Marcelu za vse nasvete!
Tukaj je spodnji del že nastal, povrhu pa je poveznjen čez model palube!
- SebastjanM
- Admiral
- SebastjanM
- Admiral
- SebastjanM
- Admiral
- SebastjanM
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Ja v moji bivši vasi k imamo malo večje jezero je en znanec naredil rc voden čoln motor je dal noter od bočne kosilnice velikost pa je bila približno enaka ma šlo pa je ku sneta sekira vozil pa je z avtomobilsko prikolico.
Nazadnje spremenil primorc84, dne Sr Maj 24, 2017 07:38, skupaj popravljeno 1 krat.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
- SebastjanM
- Admiral
Vaga je pokazala 24 kg. Manjka še sedež, krmiljenje in komande, vetrobran, obroba in seveda nalepke!
Pa če prištejemo še kapitana, pa je že čez 40 kg. Trenutno še pašeta notri celo oba, vzporedno, ampak naslednje leto verjetno ne bosta več.
Zdaj bo treba en dan probat, kako sploh stoji na vodi, koliko se ugrezne, kje je težišče...
Tukaj je bilo še malo preizkušanja, sedež od avta ravno paše not kot ulit, prav tako volan. Ampak klopco bom naredil sam, seveda tapecirano.

Pa če prištejemo še kapitana, pa je že čez 40 kg. Trenutno še pašeta notri celo oba, vzporedno, ampak naslednje leto verjetno ne bosta več.
Zdaj bo treba en dan probat, kako sploh stoji na vodi, koliko se ugrezne, kje je težišče...
Tukaj je bilo še malo preizkušanja, sedež od avta ravno paše not kot ulit, prav tako volan. Ampak klopco bom naredil sam, seveda tapecirano.

- SebastjanM
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov