popravilo gelcoata

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Pe Mar 20, 2009 06:27

Po netu

http://www.universalchandlery.co.uk/gel ... 2124-p.asp

Samo nisem ga še prejel in sprobal..

LP
Uporabniški avatar
El Barto
Poročnik korvete
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a El Barto » Ne Mar 22, 2009 00:50

Se oproščam za krajo teme, vendar imam eno vprašanje:
- s čim bi bilo najbolje zapolnit luknje (za motor, krmiljenje - največja je fi 13mm), ki niso več potrebne na fiberglas trupu -Elan GT 435 S
- Hemplov kit za popravilo ali mogoče kar smola

Pač nebi rad, da spoka okoli tek "zamaškov" (luknje so že povrtane in imajo pobrane zunanje robove), potem ko bo čoln obnovljen in prebarvan. :?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Mar 22, 2009 23:00

Zabrusi malo globlje in daj čez koščke mate in zaplastificiraj,Mata v velikosti 4 krat4 cm. povsem zadošča za pokritje teh lukenj .Sama smola ti bo počila.
LP Iztok
Uporabniški avatar
El Barto
Poročnik korvete
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a El Barto » Po Mar 23, 2009 17:23

Hvala, sem tudi sm malce googlal in naj bi bil tak postopek najboljši.

Samo še po epoxy smolo in tkanino grem, pa zalimam malo morje brezveznih lukenj (danes odkril še en krater ... :roll: ), k sreči je dobavitelj te robe 10 km od mene.
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Če Mar 26, 2009 19:38

http://www.universalchandlery.co.uk/gel ... 2124-p.asp

Sprobal, zelo dobra zadeva. Enostavno mešaš trdilec, saj je zadeva v tubici.

LP
petjan
Štabni praporščak
Kraj: opekarska cesta 19
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a petjan » Sr Sep 02, 2009 00:22

kar se tiče gelcoata
1.razpoka(pajek)-potrebno odpreti do zdravega laminata(biax),zbrusiti,laminat,zravnati,gelcoat(pištola),brušenje ,poliranje
2.lunkr(zračni mehurček v laminatu)-biax,kit iz gelcoata,brušenje ,poliranje
3.poroznost-gelcoat se nanese ponovno in spolira
uglavnem 15 let že delam z poliestri in je veliko dela tudi z drobnimi popravili če hočemo doseči da se na plovilu nič ne vidi.največji problem je na koncu to da popravljeni del preveč bode v oči in je treba plovilo vedno še malo na dalje pobrusiti in spolirati da se naredi prehod.če je plovilo novo in gelcoat original ni problem.če ima kdo probleme me lahko kontaktira
eol
Naddesetnik
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a eol » Sr Sep 02, 2009 12:58

Petjan, a si iz Ljubljane, rabil bi nekaj nasvetov v zvezi s popravilom/obnovo elana 435f.
Uporabniški avatar
BOŠTJAN
Kapitan
Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a BOŠTJAN » Sr Sep 02, 2009 14:08

Zdravo morjeplovci

Že prvo leto na vodi in sem imel že smolo. Iz pomola je štrlel kos kovine in sem zapel. Na boku je nastala 10-15cm dolga raza, vse do plastike. Na notranji strani trupa pa se vidi poškodba, saj je plastiko malo napihnil. Klical sem na zavarovalnico, ker imam kasko, in zahtevajo uradni predračun in slike (slike prilepim kasneje), in mi date še kakšen nasvet za popravilo naslale škode. Mogoče kdo ve kdo se uradno ukvarja s takimi stvarmi?

Hvala

Boštjan
Uporabniški avatar
BOŠTJAN
Kapitan

OdgovorNapisal/-a BOŠTJAN » To Sep 08, 2009 09:52

No končno sem dobil še slike, ki jih tudi prilagam. Prosil bi vas za kakšen nasvet okoli popravila.

http://www.moj-album.com/album/16963390/

Hvala

lp B
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » To Sep 08, 2009 12:38

poškodbo je potrebno obrusti iz zunanje strani v konus in to tako da prideš do zdravega materiala(beri iste barve).potem naneseš vlakna in smolo iz manjših koščkov na večje dokler ne dosežeš ravnine čolna ali malo več.kar je preveč materiala potem odbrusiš kakšen milimeter več.nato okoli poškodbe obrusiš gelcoat z papirjem 2000 ali 3000 da očistiš gelcoat in nato zmešaš nianso gelcoata po obrušeni niansi gelcoata.ko ga naneseš ga lahko zapreš z malo bolj trdo plastiko kot je polivinil(prozorno da vidiš da se lepo raztegne) in ko se posuši orusiš in zapoliraš.tudi znotraj čolna orusi in dodaj 2-3 sloje plastike.
Uporabniški avatar
BOŠTJAN
Kapitan

OdgovorNapisal/-a BOŠTJAN » Ne Sep 13, 2009 21:49

Pale, hvala za izčrpen nasvet. Mislim da mi bo uspelo. Sedaj moram najti original gelcoat od glastrona.

lp B
hosteter
Višji štabni praporščak

popravilo gelcoata

OdgovorNapisal/-a hosteter » Ne Avg 20, 2017 10:04

Pozdrav vsem morjeplovcem.Mojega dopusta je na žalost konec in ker sem pridobil kar nekaj površinskih prask na mojem čolnu,imam kar nekaj vprašanj v zvezi z popravilom.Rabim nekoga ki bi mi to saniral,da mi spravi čoln v stanje,ki je bil pred poškodbami (kot nov).Gel coat je bel(umazano bel) in temno moder.Ker imam plovilo kasko zavarovano upam da bo šlo preko zavarovalnice,torej bo verjetno potreben račun.Odškodninski zastevek je v teku.Kako sanirati,z gelcoatom ali morda barvanje AWLcraft.Vem da boste deljenega mnenja,ampak vseeno želim vaše mnenje.Koga mi priporočate za popravilo.Sem iz okolice Maribora.Kakšna je možnost niansiranja brez da bi se videla razlika popravkov.Za koristne odgovore se vam vnaprej zahvaljujem za tiste ki pa mislite pametovat pa spreglejte vprašanje.Hvala
miranK
Kapitan
Kraj: Trebnje-Cres

OdgovorNapisal/-a miranK » Ne Avg 20, 2017 11:55

Kontaktiraj:
Andrej Repovž s.p.
popravila plovil
Tel.0038631321734

Zeeelo zadovoljen.

Sanirane praske, razpoke....
Odtenek gel coata niansiran v nulo.
(ni nobene razlike v niansi gel coat-a ,pa je čoln star 16 )

lp :D
hosteter
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a hosteter » Po Avg 21, 2017 18:36

Hvala za konakt in informacijo.Bi pa prosil še za kakšen nasvet oz.kontakt od koga drugega,ki mi lahko to popravi oz. da bi mi bil bližji.Hvala in lp.Tadej
hosteter
Višji štabni praporščak

Re: popravilo gelcoata

OdgovorNapisal/-a hosteter » So Dec 23, 2017 18:02

Lep pozdrav vsem.Rad bi se osebno zahvalil našemu članu MiranK ki mi je priporočil g.Andreja Repovža za popravilo plastike in gelcoata.Moram vam samo povedati,da je Andrej strokovnjak kar se tiče gelcoatiranja in popravila,saj mi je na mojem 20 let starem crownlinu popravil in zniansiral odtenek v nulo(bel in moder) čoln je kot nov ,tako da ga vsem priporočam,če ima kdo kakšne stvari za popravit.MiranK še enkrat hvala in lp.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov