popravilo gelcoata
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Se oproščam za krajo teme, vendar imam eno vprašanje:
- s čim bi bilo najbolje zapolnit luknje (za motor, krmiljenje - največja je fi 13mm), ki niso več potrebne na fiberglas trupu -Elan GT 435 S
- Hemplov kit za popravilo ali mogoče kar smola
Pač nebi rad, da spoka okoli tek "zamaškov" (luknje so že povrtane in imajo pobrane zunanje robove), potem ko bo čoln obnovljen in prebarvan.
- s čim bi bilo najbolje zapolnit luknje (za motor, krmiljenje - največja je fi 13mm), ki niso več potrebne na fiberglas trupu -Elan GT 435 S
- Hemplov kit za popravilo ali mogoče kar smola
Pač nebi rad, da spoka okoli tek "zamaškov" (luknje so že povrtane in imajo pobrane zunanje robove), potem ko bo čoln obnovljen in prebarvan.
http://www.universalchandlery.co.uk/gel ... 2124-p.asp
Sprobal, zelo dobra zadeva. Enostavno mešaš trdilec, saj je zadeva v tubici.
LP
Sprobal, zelo dobra zadeva. Enostavno mešaš trdilec, saj je zadeva v tubici.
LP
-
petjan
- Štabni praporščak
- Kraj: opekarska cesta 19
- Kontakt:
kar se tiče gelcoata
1.razpoka(pajek)-potrebno odpreti do zdravega laminata(biax),zbrusiti,laminat,zravnati,gelcoat(pištola),brušenje ,poliranje
2.lunkr(zračni mehurček v laminatu)-biax,kit iz gelcoata,brušenje ,poliranje
3.poroznost-gelcoat se nanese ponovno in spolira
uglavnem 15 let že delam z poliestri in je veliko dela tudi z drobnimi popravili če hočemo doseči da se na plovilu nič ne vidi.največji problem je na koncu to da popravljeni del preveč bode v oči in je treba plovilo vedno še malo na dalje pobrusiti in spolirati da se naredi prehod.če je plovilo novo in gelcoat original ni problem.če ima kdo probleme me lahko kontaktira
1.razpoka(pajek)-potrebno odpreti do zdravega laminata(biax),zbrusiti,laminat,zravnati,gelcoat(pištola),brušenje ,poliranje
2.lunkr(zračni mehurček v laminatu)-biax,kit iz gelcoata,brušenje ,poliranje
3.poroznost-gelcoat se nanese ponovno in spolira
uglavnem 15 let že delam z poliestri in je veliko dela tudi z drobnimi popravili če hočemo doseči da se na plovilu nič ne vidi.največji problem je na koncu to da popravljeni del preveč bode v oči in je treba plovilo vedno še malo na dalje pobrusiti in spolirati da se naredi prehod.če je plovilo novo in gelcoat original ni problem.če ima kdo probleme me lahko kontaktira
Zdravo morjeplovci
Že prvo leto na vodi in sem imel že smolo. Iz pomola je štrlel kos kovine in sem zapel. Na boku je nastala 10-15cm dolga raza, vse do plastike. Na notranji strani trupa pa se vidi poškodba, saj je plastiko malo napihnil. Klical sem na zavarovalnico, ker imam kasko, in zahtevajo uradni predračun in slike (slike prilepim kasneje), in mi date še kakšen nasvet za popravilo naslale škode. Mogoče kdo ve kdo se uradno ukvarja s takimi stvarmi?
Hvala
Boštjan
Že prvo leto na vodi in sem imel že smolo. Iz pomola je štrlel kos kovine in sem zapel. Na boku je nastala 10-15cm dolga raza, vse do plastike. Na notranji strani trupa pa se vidi poškodba, saj je plastiko malo napihnil. Klical sem na zavarovalnico, ker imam kasko, in zahtevajo uradni predračun in slike (slike prilepim kasneje), in mi date še kakšen nasvet za popravilo naslale škode. Mogoče kdo ve kdo se uradno ukvarja s takimi stvarmi?
Hvala
Boštjan
No končno sem dobil še slike, ki jih tudi prilagam. Prosil bi vas za kakšen nasvet okoli popravila.
http://www.moj-album.com/album/16963390/
Hvala
lp B
http://www.moj-album.com/album/16963390/
Hvala
lp B
poškodbo je potrebno obrusti iz zunanje strani v konus in to tako da prideš do zdravega materiala(beri iste barve).potem naneseš vlakna in smolo iz manjših koščkov na večje dokler ne dosežeš ravnine čolna ali malo več.kar je preveč materiala potem odbrusiš kakšen milimeter več.nato okoli poškodbe obrusiš gelcoat z papirjem 2000 ali 3000 da očistiš gelcoat in nato zmešaš nianso gelcoata po obrušeni niansi gelcoata.ko ga naneseš ga lahko zapreš z malo bolj trdo plastiko kot je polivinil(prozorno da vidiš da se lepo raztegne) in ko se posuši orusiš in zapoliraš.tudi znotraj čolna orusi in dodaj 2-3 sloje plastike.
popravilo gelcoata
Pozdrav vsem morjeplovcem.Mojega dopusta je na žalost konec in ker sem pridobil kar nekaj površinskih prask na mojem čolnu,imam kar nekaj vprašanj v zvezi z popravilom.Rabim nekoga ki bi mi to saniral,da mi spravi čoln v stanje,ki je bil pred poškodbami (kot nov).Gel coat je bel(umazano bel) in temno moder.Ker imam plovilo kasko zavarovano upam da bo šlo preko zavarovalnice,torej bo verjetno potreben račun.Odškodninski zastevek je v teku.Kako sanirati,z gelcoatom ali morda barvanje AWLcraft.Vem da boste deljenega mnenja,ampak vseeno želim vaše mnenje.Koga mi priporočate za popravilo.Sem iz okolice Maribora.Kakšna je možnost niansiranja brez da bi se videla razlika popravkov.Za koristne odgovore se vam vnaprej zahvaljujem za tiste ki pa mislite pametovat pa spreglejte vprašanje.Hvala
Re: popravilo gelcoata
Lep pozdrav vsem.Rad bi se osebno zahvalil našemu članu MiranK ki mi je priporočil g.Andreja Repovža za popravilo plastike in gelcoata.Moram vam samo povedati,da je Andrej strokovnjak kar se tiče gelcoatiranja in popravila,saj mi je na mojem 20 let starem crownlinu popravil in zniansiral odtenek v nulo(bel in moder) čoln je kot nov ,tako da ga vsem priporočam,če ima kdo kakšne stvari za popravit.MiranK še enkrat hvala in lp.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov