antifouling HEMPEL GLOBIC
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Bom kar v tej temi postavil vprašanje...
Zanima me kako se obnese antifouling na gumenjaku in sicer kombinacija plastika guma. Namreč letos bo treba gumenjak pobarvat v izogib celodnevnemu odstranjevanju alg konec sezone. Ali je sploh smiselno barvat gumenjaka? Kater antifouling priporočate, ali je isti za plastiko in gumo? Kako je čez zimo ko tubusi ratajo mehki (razpoka?)
Skratka nisem se še srečal z antifoulingom in me zanima kako se zadeve lotit..
Hvala!
Zanima me kako se obnese antifouling na gumenjaku in sicer kombinacija plastika guma. Namreč letos bo treba gumenjak pobarvat v izogib celodnevnemu odstranjevanju alg konec sezone. Ali je sploh smiselno barvat gumenjaka? Kater antifouling priporočate, ali je isti za plastiko in gumo? Kako je čez zimo ko tubusi ratajo mehki (razpoka?)
Skratka nisem se še srečal z antifoulingom in me zanima kako se zadeve lotit..
Hvala!
LP Blaž
To sem videl ja ko je na svetlih tubusih temen antifouling, zgleda res grdo, ampak če pomaga...a če razpoka še vedno normalno funkcionira ali je potrebno popravljat? Ali ga je sploh možno odstranit ne da bi poškodoval platno? Je pa verjetno tudi varianta da se pobarva samo plastiko, tubuse se pa občasno očisiti.
Hvala, bom imel pa še kakšno vprašanje
Hvala, bom imel pa še kakšno vprašanje
LP Blaž
Če po sezoni čistiš samo en dan se po moje ne izplača nič pacati gor na gumenjak. Tudi preklinjam ta dan, ko čistim dno in tube ampak ko sem konec in gledam kako se vse sveti mi ni žal. Ko pa gledam na gumenjaku, ki je premazan kako to zgleda pa me mine. Drugo je seveda, če je čoln več mesecev v vodi
Guma je guma, zaenkrat.
No pa da še jaz vskočim v to temo. Na srečanju je Car omenil, da gre malo pofirbcat v Portorož za cene Antifaulinga.
No Car, rezultate čakamo, medtem pa lahko jaz poročam o cenah na hrvaškem, in sicer naj bi bile cene enotne v vseh trgovinah:
HEMPEL
Mile Dinamic 196,40 HRK
Mile White 196,40 HRK
Hard racing White 144,50 HRK
Hard racing ostale barve 162,20 HRK
Coperpaint 83,50 HRK
No Car, rezultate čakamo, medtem pa lahko jaz poročam o cenah na hrvaškem, in sicer naj bi bile cene enotne v vseh trgovinah:
HEMPEL
Mile Dinamic 196,40 HRK
Mile White 196,40 HRK
Hard racing White 144,50 HRK
Hard racing ostale barve 162,20 HRK
Coperpaint 83,50 HRK
No naj še jaz dodam cene iz Umaga, trgovina Dahema.
Hempel glide cruise 0,75l 235,50hrk
Hempel glide cruise 2,5l 767,50hrk
Hempel light primer 0,75 103,80hrk
Mimogrede, če bo kdo v kratkem šel v to trgovino, bi ga prosil če se mi javi na ZS, bi ga prosil če mi prinese nazaj PDV.
hvala
lpg
Hempel glide cruise 0,75l 235,50hrk
Hempel glide cruise 2,5l 767,50hrk
Hempel light primer 0,75 103,80hrk
Mimogrede, če bo kdo v kratkem šel v to trgovino, bi ga prosil če se mi javi na ZS, bi ga prosil če mi prinese nazaj PDV.
hvala
lpg
https://medisken.si
Ja zelo, barko imam v vodi od 21.12.2007 in se mi je nekaj malega alg nabralo samo na vodni liniji. Sicer dam pa v petek barko na suho (če bo vreme) moram narediti servis in bom stvar pogledal še od spodaj, saj sem nazadnje plaval spodaj konec oktobra (torej po 10 mesecih v vodi) in je bil poden brez pikice svinjarije. Bom poslikal.
Kot sem že napisal je tale Glide cruise novost pri Hemplu, takrat so ga imeli samo na hrvaškem, ne vem kako je letos, ampak jaz kupujem vedno v Umagu. Je samopolirajoč (naslednjo sezono ali celo po dveh, samo spereš z vodnim curkom (nič brušenja) in naneseš dve novi roki) in je z dodatki teflona (za boljšo drsnost). Meni ga po 90 urah ni spralo, pa čeprav je moja potovalna okrog 25 vozlov, barko pa sem spravil na maximalnih 34 vozlov, kar pravijo da je skoraj nemogoče, torej drsi dobro.
lpg
Kot sem že napisal je tale Glide cruise novost pri Hemplu, takrat so ga imeli samo na hrvaškem, ne vem kako je letos, ampak jaz kupujem vedno v Umagu. Je samopolirajoč (naslednjo sezono ali celo po dveh, samo spereš z vodnim curkom (nič brušenja) in naneseš dve novi roki) in je z dodatki teflona (za boljšo drsnost). Meni ga po 90 urah ni spralo, pa čeprav je moja potovalna okrog 25 vozlov, barko pa sem spravil na maximalnih 34 vozlov, kar pravijo da je skoraj nemogoče, torej drsi dobro.
lpg
https://medisken.si
- barba&capo
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Malo sem se poigral s številkami in prišel do drugačnega rezultata...
Predpostavljam da je :
1€ ... 7,34HRK
SLO
0,75 litra ... 28€
1 liter ... 37,3€
HR
2,5 litra ... 640HRK = 87,19€
1 liter ... 34,877€
Predpostavljam da je :
1€ ... 7,34HRK
SLO
0,75 litra ... 28€
1 liter ... 37,3€
HR
2,5 litra ... 640HRK = 87,19€
1 liter ... 34,877€
Nazadnje spremenil barba&capo, dne Po Mar 16, 2009 20:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Ja Car, tudi po mojih izračunih je na hrvaškem ceneje kot pri nas.
Se pravi mile dinamic 196,4 HRK = 26, 7 EUR.
Tečaj ta vikend je bil 1 EUR = 7,35 HRK
Ja in potem še varka kot je rekel Gregor. Vračilo pdv ja.
Kupiš AF na hrvaškem, ga pelješ v Slo in na meji ožigosaš račun oz. izpolniš obrazec za pdv potem pa ga moraš nazaj na hrvaško prešvercati

Se pravi mile dinamic 196,4 HRK = 26, 7 EUR.
Tečaj ta vikend je bil 1 EUR = 7,35 HRK
Ja in potem še varka kot je rekel Gregor. Vračilo pdv ja.
Kupiš AF na hrvaškem, ga pelješ v Slo in na meji ožigosaš račun oz. izpolniš obrazec za pdv potem pa ga moraš nazaj na hrvaško prešvercati
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov