Obnova / dodelava Elan 430?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Obnova / dodelava Elan 430?
Se zahvaljujem za izkazano pomoč. Skrajni rok za podaljšanje "registracije" se neusmiljeno izteka. Gruntam in nabavljam material, dela pa pooočaaasiiii napredujejo.
Pa še vreme mi res ne gre na roke... nimam niti nastreška, v soboto je bil 5x dež ;(
https://mojalbum.com/sebab/elan
Pa še vreme mi res ne gre na roke... nimam niti nastreška, v soboto je bil 5x dež ;(
https://mojalbum.com/sebab/elan
"Sto ljudi sto čudi... sto žena dvesta sisa!"
Uff. Rok za podaljšanje sem ujel, registracija mukotrpno uspela. Komplikacij za tisoč na uro ;(
Končno je sledil test na vodi. Elan 430 in tohatsu 9.8...
Trije odrasli na krovu, valovi - maksimalna zabeleževa hitrost po gps-u 18 kmh. Potovalna 12 kmh.
Končno je sledil test na vodi. Elan 430 in tohatsu 9.8...
Trije odrasli na krovu, valovi - maksimalna zabeleževa hitrost po gps-u 18 kmh. Potovalna 12 kmh.
Kakšne komplikacije?
S tem motorjem predvidevam da glisira, ane?
S tem motorjem predvidevam da glisira, ane?
VSE je bilo narobe.
Ko sem se naročal po telefonu da bi urejal prepis, podaljšanje registracije in vpis motorja 9,8 mi je možakar po telefonu rekel da to pa na ta čoln nikakor ne gre. Pa klical sem jih takrat že pred nakupom in preveril, če gre...
Ker sem jadrnico kupoval od dedinje, sem dobil ob nakupu poleg pogodbe še overjeno kopijo zapuščinske odločbe. Možakar ni nikjer uspel razbrati, da je odločba pravnomočna.
Zraven motorja od prodajalca nisem dobil na roke napisanega stavka na njegovi stari kupoprodajni pogodbi, da je motor dejansko izbrisan z njegovega čolna. Imel pa sem svojo kupoprodajno pogodbo, preluknjan list bivšega lastnika z vpisanim motorjem in kopijo novega na katerem ni bilo več motorja. Duplikata se ne da pridobiti, ker je zaznamek napisan s kulico... Takega motorja se ne da več registrirati.
Po dveh urah pregovarjanja na šalterju in 10L švica sem vendarle lahko vse uredil...
Jutri sledi test na dugem otoku
Ko sem se naročal po telefonu da bi urejal prepis, podaljšanje registracije in vpis motorja 9,8 mi je možakar po telefonu rekel da to pa na ta čoln nikakor ne gre. Pa klical sem jih takrat že pred nakupom in preveril, če gre...
Ker sem jadrnico kupoval od dedinje, sem dobil ob nakupu poleg pogodbe še overjeno kopijo zapuščinske odločbe. Možakar ni nikjer uspel razbrati, da je odločba pravnomočna.
Zraven motorja od prodajalca nisem dobil na roke napisanega stavka na njegovi stari kupoprodajni pogodbi, da je motor dejansko izbrisan z njegovega čolna. Imel pa sem svojo kupoprodajno pogodbo, preluknjan list bivšega lastnika z vpisanim motorjem in kopijo novega na katerem ni bilo več motorja. Duplikata se ne da pridobiti, ker je zaznamek napisan s kulico... Takega motorja se ne da več registrirati.
Po dveh urah pregovarjanja na šalterju in 10L švica sem vendarle lahko vse uredil...
Jutri sledi test na dugem otoku
Drugače je na 430 dovoljeno s strani Elana 20KM.
Imam prospekt iz tistega casa, ampak to je to. Na tablici colna pa je okence prazno. Sem klical prav na Elan, pa tudi ne bi dobil nobenega dokumenta na to temo. Glede na vse original ozigosane papirje, ki sem jih predlozil in so me skoraj vrgli iz pisarne, si ne predstavljam da bi jih lahko kako preprical...
A prospekt pa ne zadostuje kot dokaz, koliko je možno KM? Ker pri meni je tudi prazno..pa tablica se še komaj sploh kaj vidi in gor drži.
Na kateri kapetaniji pa si to urejal?
Malo več sprašujem zato, ker razmišljam o malo močnejšem motorju, sedaj je gor T4.
Na kateri kapetaniji pa si to urejal?
Malo več sprašujem zato, ker razmišljam o malo močnejšem motorju, sedaj je gor T4.
Tudi moja tablica je ze bolj takotako
Imam pa izolsko predpono...
Tehnično poročilo z dopusta...
Jadranje 0%, Tohatsu 100%, 60L bencina (dometa cca. 50km na tank), zadovoljstvo 1000%
Cro otoki...
Prikolica je vožnjo zdržala bp... Dugi otok in nazaj - 110 km/h brez težav.
Za trajekt so mi zaračunali DVOJNO tarifo moje lahke prikolice ;( gospa nas je mirno opejtnajstila za 160 kun (prikolico je videla in povedal sem tehnične podatke). Povratek je bil za toliko cenejši.
Kamp Mandarino - privez na pomolu brezplačen. Uvoz v morje par minut iz kampa. Brezplačno.
Pokuril dva tanka, pumpa oddaljena 45km z avtom...
Slo obala...
Šli so trije tanki, relacija Marina Portorož - Lepa Vida - Belvedere, 50 minut v eno smer, potovalna hitrost cca. 15 km/h pri obremenitvi 170 kg.
Jadranje 0%, Tohatsu 100%, 60L bencina (dometa cca. 50km na tank), zadovoljstvo 1000%
Cro otoki...
Prikolica je vožnjo zdržala bp... Dugi otok in nazaj - 110 km/h brez težav.
Za trajekt so mi zaračunali DVOJNO tarifo moje lahke prikolice ;( gospa nas je mirno opejtnajstila za 160 kun (prikolico je videla in povedal sem tehnične podatke). Povratek je bil za toliko cenejši.
Kamp Mandarino - privez na pomolu brezplačen. Uvoz v morje par minut iz kampa. Brezplačno.
Pokuril dva tanka, pumpa oddaljena 45km z avtom...
Slo obala...
Šli so trije tanki, relacija Marina Portorož - Lepa Vida - Belvedere, 50 minut v eno smer, potovalna hitrost cca. 15 km/h pri obremenitvi 170 kg.
To mene čaka letos!
Mogoče kakšen nasvet?
Mogoče kakšen nasvet?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta