počen prednji pleksi
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: počen prednji pleksi
Industrijski fen pa gas, kako pa...
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Krivil sem s fenom kot je napisal Aegir, za radius sem pa ponucal rolo papirja od ploterja, ki sem ga odvil do pravega radija. Simpl.
Xilinx Vivado HLx trainee
Odlična ideja z rolo
Če se ne bom jaz tudi sam lotil...
Dalo bi se verjetno tudi iz gipsa naresti odlitek in po njem zakrivit.
Btw: rezanje in krivljenje lexana je enako kot s pleksijem ali je težje? Je res lexan boljši ali ne? Tle vsak drugače pravi se mi zdi.
Dalo bi se verjetno tudi iz gipsa naresti odlitek in po njem zakrivit.
Btw: rezanje in krivljenje lexana je enako kot s pleksijem ali je težje? Je res lexan boljši ali ne? Tle vsak drugače pravi se mi zdi.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Lexan ti ne bo počil, kot recimo pleksi, če ga preobremeniš. Žagal sem ga pa s krožno žago, tisto za les, dokaj sveže nabrušeno vidia. Imam ga za pregrado med pomivalnim koritom in salonom, debeline 2mm, ko pa ga ne rabiš, je s tem kosom pokrita navigacijska miza.
motorni
Sicer sem odrezal manjši kos 5mm debelega pleksija - 25x25cm, a z rezalno brusilko. Moram reči, da lepo reže, ne cefra ali poka. Pa hitro gre.
Poskusil sem tudi z vbodno žago, a rez istočasno zaliva s stopljenim pleksijem za žaginim listom.
Poskusil sem tudi z vbodno žago, a rez istočasno zaliva s stopljenim pleksijem za žaginim listom.
Ja tudi meni je vse lepo rezalo. Razpoke so se pojavile kakšno leto ali dve kasneje.Priporočam res počasno rezanje. Morda bi bilo dobro s fenom pogret cel odrezan kos, da se notranje napetosti popustijo. Pri meni na krivinah ni nič spokalo.
LP
LP
Xilinx Vivado HLx trainee
Profiji odrežejo, ukrivijo, nato pa normalizirajo z "žarjenjem". Če po krivljenju ne spraviš napetosti iz materiala, bo slej ko prej vse spokano.
Model za pleksi ukrivit sem jaz naredil iz lesonita...hrbti omar in nanj dal pliš
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 23 gostov