popokan stik krmna stena

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: popokan stik krmna stena

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Jun 24, 2018 16:49

Mene bi pa pred kakršnim koli posegom zanimalo še, če bi kdo, ki ve, kako se to sliši in kaj kakšen zvok pomeni, to steno malo pretrkal. Če je kje v krmi kaj votlo - ali močno napito - bi se oboje po mojem moralo slišati.

In iz razlike zvoka na različnih stene bi se pa najbrž naprej dalo oceniti, kako hudo in kako na široko je ali pa ni prizadeto, iz potem pa bolje sklepati recimo, kako na široko je treba nasloniti začasno rešitev.

Ko pa sprašuješ, ali ne bi imel to že kar za trajno rešitev: odvisno od stanja v krmni steni.
Če je stena sicer trdna in v času popravila znotraj (pri razpoki) suha, najbrž lahko.

Če je špranja in notranjost krmne stene mokra, pa je večji del stene še vedno trden, je taka rešitev pogojno za do jeseni.

Če je pa tudi pri tebi podobno kot je opisal MKN da je bilo pri njem, potem pa tako krpanje - še posebej kot trajna rešitev - odpade, če hočeš sebi in svojim dobro.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jun 24, 2018 16:58

Težko ti takole iz slik trdim, da je to rešitev za večno. Osebno bi me zelo motilo če rob ne bi bil povezan z laminatom. Za enkrat bi bilo dovolj če zapreš režo z Siko da voda ne more notri. Je pa vse odvisno kako je bila pred tem nižana ta stena. Potem pa po sezoni končaš kot imaš namen in daš čez še rf profil.
Tvoj motor je kar režek in osebno bi vsekakor ta rob po sezoni združil kot je treba, ker čisto drugače prenaša sile, če je spojen ali pa kot je. Puskusi potrkati po krmni in boš že po zvoku slišal kakšen je les znotraj. Podobno kot pri vratih ki so masiva ali pa samo furnirana.
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Ne Jun 24, 2018 20:21

Sem trkal nisrm ekspert in tezko kaj recem... fantje hvala za vso pomoc samo mislim da smo prisli do tocke ko je treba v zivo pogledat. Kdo bi bil to pripravljen seveda proti placilu ali ce pozna koga?
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jun 24, 2018 20:36

Od kod pa si?
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Ne Jun 24, 2018 21:11

Sezana
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jun 24, 2018 22:08

Jaz sem iz Ljubljane in mi je precej od rok, verjetno se bo našel kdo iz tvojega konca, saj to lahko narediš po sezoni.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Jun 25, 2018 12:50

https://www.youtube.com/watch?v=7_diXmKZp_8

potrebno je zlepiti les in poliesterko steno skupaj. Izriniti zrak in napolniti prazen prostor z epoksijom.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jun 25, 2018 13:34

Super zadeva amak potem je verjetno bolje da ne paca po režah z Siko.
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Po Jun 25, 2018 17:30

Po jutranjem pogovoru s forumašem Bonaparte ki je med drugim nesebično pomagal in za to še enkrat res hvala. Sem bil pomirjen ker je bil mnenja da je krmna verjetno ok in se zagnano lotil sanacije ideja je bila da poglobim fuge in nafilam predlagal je dvokomponento lepilo za vložke da se vse skupaj zlepi potem pa odstranit višek in s primerjem čez

Poglobil sem fuge cca 4mm in 5mm v globino zmotilo me je dejstvo da je bil les moker ni pa šlo vrtanje kot v puter ... zdej možno da je prišla voda skozi poko ker je čoln zunaj na dežju bolj me je zmotilo ko sem snel odtok ki je cca 20cm pod poko in je bil les z zunanje strani pregnit ko sem skopal cca 8mm je okoli luknje naprej je trdo tako da zdaj res ne vem ali je to zunaj voda naredila škodo na lesu pri plastični matici z zunaje strani da je puščalo samo to je malo čudno ker je čoln že drugo leto izven vode: krmna stena ima les cca 12cm levo in desno od roba motorja drugje je samo lamitat

več slik https://mojalbum.com/novinec1/krmna2/dodaj-fotografije

Zdaj res nisem več pameten se pa vse bolj bojim da je krmna za odpis ....
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Po Jun 25, 2018 17:39

MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Po Jun 25, 2018 18:23

Ko je Pale videl rjave izcedke iz moje krmne stene, mi je takoj povedal, da je gnila. Imel sem zelo podobno kot je ta na iztoku ali na eni od slik znotraj stene

MKN
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jun 25, 2018 21:55

To ko na vrh odpreš pol kr praskaš ven z kakim haklom in ni varno motor gor met dokler ni sanirano.
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » To Jun 26, 2018 07:29

Ne vem ko je bilo poceno je enako drzalo ko sedaj ko je poglobljena fuga. Skratka govoril sem s Paletom ki mi je svetoval naj poskusam zategniti vijake motorja. Ce ne gre je zadaj zdrav les ce naredis 3 ali vec obratov potem ves pri cem si. Na moje olajsanje nisem mogel z vso mocjo naredit vec kot obrata. Po pogovoru z njim je rekel da je to ok. Okoli odtoka je par mm pregnil les ker ni bilo zadihtano z zunanje strani in je stalno mocilo. Ko sem odstranil sem prisel do zdravega trdega lesa. Pale predlaga da se vse skupaj dobro posusi nafila z Kent lepilom-tesnilno maso in zvrha pokrije z dvemi L inox profili. Privijaci skozi in je to to .... Sike poznam po oznakah vsi bolj priporocajo Kent katerega rabim?
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Jun 26, 2018 08:37

Crn je mehkejsi siv je trsi. Sam raje uporabim crnega
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » To Jun 26, 2018 09:14

mislu sem to uporabit

http://www.at-team.si/p-2672-assembly-a ... -masa.aspx

raje bi belo pomoje ni razlike razen v barvi ....

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov