Yamaha F80BET pregrevanje?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Yamaha F80BET pregrevanje?
probaj sprati z vodnim curkom iz šlaufa,....tako sem jaz delal na Suzukiju, ker se mi je vedno mašilo zaradi mulja, ki sem ga pobral pri pristajanju v plitki vodi
mirno morje
Verjetno govoriš o kontrolnem curku in ne glavnem iztopnem ko odpre termostat, kontrolni tanjßi zgoraj je vedno hladen, tisti večji na nogi pa je toplejši vendar ne vroč, da ne bi mogel držat. Če imaš pa na kontrolnem tanjšem precej toplo ali vročo vodo potem je vse zabito z soljo. Enkrat se nagni nazaj čez motor- pa ne med vožnjo in poglej kje vse meče vodo ven, ko termostat odpre. Če termostat odstraniš gre voda takoj tudi na nogi in mogoče bi tako z eno furo lažje spucal kanale ket je večji pretok. Ali pa ga spiraj na zgornjem priključku in kontroliraj toploto vode.
Ok hvala za vse nasvete. Bom poizkusil vse kar lahko tam na vodi naredim pa vidimo.. ce je kontrolni curek bolj tako-tako motor se pa ne pregreva je na 3 crtici od 5-ih pri polni obremenitvi. Je to dovolj varno seveda ob upostevanju dejstva da sem stalno pozoren na temperaturo vozit krajse fure? Se ena stvar letos sem montiral garmina s sondo. Sonda ja locirana na krmni steni desno od motorja gledano zadaj. Nekako tako so priporocila oziroma sem ze imel luknje od prejsnje sonde. Kot sonde sem nastavil tako da je v linijo z dnom colna. Vse lepo in prav ampak pri vecjih hitrosti sprica po motorju tocno po stikalu za dvig-spust motorja res kot bi cev za zalivanje usmeril tocno v stikalo... poskusim spremenit kot sonde ce bo kaj pomagalo je imel ze kdo podoben primer?
Sicer je vodotesen ampak je fino, če ga ne zaliva. Sondo obrni malo ali pa jo prestavi. Lahko pa rešiš še na kup drugačnih načinov. Zmontiraš kos inoxa pleksija ali česarkoli med sondo in čoln in narediš ščit/difuzer, ali pa oblečeš motor v polivinil ali pa mu narediš neoprensko obleko.
Skratka problem je enostaven, zakompliciraš pa ga lahko zelo na moč, če želiš.
Skratka problem je enostaven, zakompliciraš pa ga lahko zelo na moč, če želiš.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov