Obnova Evinrude Ocean Pro 90
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Re: Obnova Evinrude Ocean Pro 90
Lepo! Vidi se da si užival zram kar je vredno več od profita ki ga boš mel.
Totaln RESPECT ! Za znanje potrpljenje in deljenje nam ostalim.
Hvala
Hvala
pojdi se z bikom bost!
Hvala! 
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- SebastjanM
- Admiral
Zgleda mega!!
Že imaš barčico za to, al bo pripravljen za nekoga ki še tega ne ve?
Že imaš barčico za to, al bo pripravljen za nekoga ki še tega ne ve?
Ve, ve. Ta ni moj. Lastnik že komaj čaka ulaufavanje. Časa sem imel sicer do lanske sezone ampak mi zaradi drugih stvari in ker smo meli en ping pong z deli, ameriko in kakopak korono, lani ni ratal, tko da v drugo gre zgleda raje.
Sem pa točno telih motorjev še nekaj pošraufal in v red spravil v zadnjih letih, me kr najdejo lastniki.
Mam pa še enega etec 75 za skupaj zmetat, tist pa je moj sam papirji še niso urejeni kot bi morali biti (vpisani štirje lastniki) tako da je on hold dokler se to ne razčisti. Brez papirjev gre po delih, za kar ga je sicer škoda.
Sem pa točno telih motorjev še nekaj pošraufal in v red spravil v zadnjih letih, me kr najdejo lastniki.
Mam pa še enega etec 75 za skupaj zmetat, tist pa je moj sam papirji še niso urejeni kot bi morali biti (vpisani štirje lastniki) tako da je on hold dokler se to ne razčisti. Brez papirjev gre po delih, za kar ga je sicer škoda.
Škoda. Sem te mislu prašat, če ga prodaš, da bi ga mel "on hold" za primer če mi na dopustu kej rikne in da mam rezervo na štenderju.
Un 75 etec bi po svoje bil interesanten, samo me malo odbije ker je stara generacija brez nmea2000. Vsekakor upam, da se lastništvo uredi.
Ta v-4 90 je sicer še starejši ampak je vsega spoštovanja vredna beštija, ki se je vsak mal ustraš ko jo vidi. In je nek simbol dobe, ki je očitno končana. Kot ena "pit-bull" varianta outboarda.
Un 75 etec bi po svoje bil interesanten, samo me malo odbije ker je stara generacija brez nmea2000. Vsekakor upam, da se lastništvo uredi.
Ta v-4 90 je sicer še starejši ampak je vsega spoštovanja vredna beštija, ki se je vsak mal ustraš ko jo vidi. In je nek simbol dobe, ki je očitno končana. Kot ena "pit-bull" varianta outboarda.
Xilinx Vivado HLx trainee
Moralo bi se urediti, problem je samo spravit v teh razmerah ko se moraš najavljat za termin na ue vse 4 da overijo podpis.
Drgač pa mal po mal brskam če bi kje v radiju 1000km našel ugoden omc v8 275-300, tist bi mel, sicer bolj za prah nabirat, pa vseeno dvotaktn v8..
Evo danes sem ga malo pod milim nebom priklopil, prede kar lepo, sam tole hlajenje ni glih idealno.
https://youtu.be/VeK2YeNFK0Y
Drgač pa mal po mal brskam če bi kje v radiju 1000km našel ugoden omc v8 275-300, tist bi mel, sicer bolj za prah nabirat, pa vseeno dvotaktn v8..
Evo danes sem ga malo pod milim nebom priklopil, prede kar lepo, sam tole hlajenje ni glih idealno.
https://youtu.be/VeK2YeNFK0Y
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Zdrav glas. Sicer se bos mal nastavitev naredo ko se ulaufa potem pa bo! Me pa zanima zakaj najbi bil tolk mocnejsi od konkurence? Pa ne trdim da ni. Ampak kje bi bil razlog me zanima.
V4 60 stopinski je kar se navora tiče zelo dobra rešitev, pa 4cyl 4 fergazerski 1.8L je. V primerjavi z 3cyl 1.3 mašinami, ki so navadno 90ke je zver.
Kako je pa v primerjavi z R4 dvofergazerskim mercem takim, kot je tvoj je pa uprašanje. Tvoj je 2.0L ne?
Kako je pa v primerjavi z R4 dvofergazerskim mercem takim, kot je tvoj je pa uprašanje. Tvoj je 2.0L ne?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Ne. Moj je 4cyl 4fergazerc looper 1.8
blo bi zanimivo probat. S tem da ma merc še foro da nista na gredi po dva bata uštric ampak vsak zase. Torej zamik 90* za vsak cyl. Je pa res da moj blok je od 100-125. 90-ka je 3cyl
Ta je tudi looper ja.
Takle je bil pa trim ko sem ga razkopal v sredo in po srečnih razmerah sem našel še enega za dele in skupaj danes sčaral enega delujočega.
Hrvatje so dotočili motorno olje v trim, kar je povzročilo katastrofalno goščo v trimu in tesnilo v motor je prebilo. Motor je bil sicer tri leta star kitajec. Kaj je več doprineslo k temu stanju, motorno olje ali kitajski bakelit, ni znano.

Sreča na vrvici, na bolhi se je našel en tak trim, "delujoč" samo da ni delal, pumpa ne potegne za živo glavo ne, pa rezervarček na vrhu prebit. Po dobri meri testiranja in celi delavnici pošpricani z oljem, sem danes sklomateril skupaj nekaj kar dela in ne pušča.

Takle je bil pa trim ko sem ga razkopal v sredo in po srečnih razmerah sem našel še enega za dele in skupaj danes sčaral enega delujočega.
Hrvatje so dotočili motorno olje v trim, kar je povzročilo katastrofalno goščo v trimu in tesnilo v motor je prebilo. Motor je bil sicer tri leta star kitajec. Kaj je več doprineslo k temu stanju, motorno olje ali kitajski bakelit, ni znano.

Sreča na vrvici, na bolhi se je našel en tak trim, "delujoč" samo da ni delal, pumpa ne potegne za živo glavo ne, pa rezervarček na vrhu prebit. Po dobri meri testiranja in celi delavnici pošpricani z oljem, sem danes sklomateril skupaj nekaj kar dela in ne pušča.

Pogonski sklop združen z matično ladjo.

Tukaj imaš enega delujočega za 1300€.
https://www.prodajko.si/o/navtika/motor ... id=1&pid=1
https://www.prodajko.si/o/navtika/motor ... id=1&pid=1
Das Ist Valter
Če je dober in da ma papirje je to zelo ugodno.
Motor dokončan. Zamenjal sem še impeler in olje v peti pa nekaj kablovja je bilo potrebno poštukat in porihtat, posrebal je tudi nekaj litrov bencina v sodu, preostali del vtekanja pa sledi čez 2 tedna v vüdi.

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov