@motorni
varovalka je zato da ščiti napeljavo, ne uporabnika. Ker če prebije varovalko, je porabnik:
A) premočan za varovalko in napeljavo
B) je v kratkem stiku in posledično bi poškodoval napeljavo
ali
C) je napeljava v kratkem stiku (presekana in sklenjena, stopljena skupaj, etc..)
Varovalka
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Varovalka
Alternatorja se med delovanjem ne sme odklopiti z akumulatorja in/ali bremena pod nobenim pogojem !!!
Največkrat pride do preboja usmerniških diod v alternatorju. Napetost zaradi odklopljenega akumulatorja in/ali bremena lahko naraste do napetosti preboja in v večini primerov se to tudi zgodi.
Največkrat pride do preboja usmerniških diod v alternatorju. Napetost zaradi odklopljenega akumulatorja in/ali bremena lahko naraste do napetosti preboja in v večini primerov se to tudi zgodi.
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Ne Apr 21, 2019 23:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Ravno obratno. V večini primerov se to ne zgodi. Greva stavit za alternator da se na mojem avtu ne bo skuril če ga odklopim?
6 avtov imam v tem trenutku pa 2 čolna in za vse od prvega do zadnjega vela ponudba če se skur je moj strošek če se ne mi pa ti častiš enega. Može?
Alternator tudi brez akumulatorja napaja avto je pa res da so špice večje kar lahko v nesrečnem primeru skuri kaj ampak praktično nikoli alternatorja.
6 avtov imam v tem trenutku pa 2 čolna in za vse od prvega do zadnjega vela ponudba če se skur je moj strošek če se ne mi pa ti častiš enega. Može?
Alternator tudi brez akumulatorja napaja avto je pa res da so špice večje kar lahko v nesrečnem primeru skuri kaj ampak praktično nikoli alternatorja.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Preberi ponovno kaj sem napisal.
Namig
Poanta je v "in/ali" !!!
Namig
Poanta je v "in/ali" !!!
Ja ta in/ali spremeni vse skupaj.
https://youtu.be/CoDkKNA5FfM
Tle en testira , napetost niti za 0.1V ne poskoči.
Se strinjam, da to ni pametno počet.
Ampak to celo nekateri oldschool mehaniki nespametno počno kot test alternatorja
https://youtu.be/CoDkKNA5FfM
Tle en testira , napetost niti za 0.1V ne poskoči.
Se strinjam, da to ni pametno počet.
Ampak to celo nekateri oldschool mehaniki nespametno počno kot test alternatorja
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kaj sedaj? Imam motor ki omogoča priklop porabnikov med njegovim delovanjem.( črpalka, razsvetljava plovila)
Ali lahko porabnike odklaljam med delovanjem ali ne. Aku pa nimam, ker mi je balast, ročni vžig
Ali lahko porabnike odklaljam med delovanjem ali ne. Aku pa nimam, ker mi je balast, ročni vžig
Vprašaj tja kjer boš dobil zanesljiv odgovor, (zastopnik, servis,...), morda ni problem. Tu smo svetovali "na ziher".
Xilinx Vivado HLx trainee
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov