Okvara motorja Tohatsu 30mfs 4T

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Jun 05, 2009 09:05

MarijanR napisal/-a:Kocka pozdravljen
ker vidim da si na forumu,bi te vprašal , kako je z tvojim motorjem. Zanima me tudi če so ti priznali garancijo ali ne.

lp.

več najdeš v tej temi
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 6&start=45
Uporabniški avatar
mungo
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mungo » So Jun 06, 2009 10:01

Tole mi ni najbolj jasno; če je še v garanciji je tole sramota.
Razen če... so naši fantje od japončkov kupili kakšen cenejši "batch" z napako ali iz od tsunamija zalitega skladišča in ga prodajajo kot popolnoma "izpraven" artikel. So določene firme v slo ki so to počele, ne smem povedat katere, ampak se dogaja. Kakorkoli, po 18 delovnih urah voda nima kaj početi v peti, razen če jo sam naliješ tja not ali pa ne zategneš vijakov za dolivanje!
Sam imam Tohatsu 70, krasen motor, dela ko šus, pred nekaj leti je začel spuščati semering na peti in ko sem na koncu sezone menjal olje na peti sem videl da je belkasto, torej vdor slanice. Ko smo razdrli peto je bilo vse BP, nikakor ne tako kot na sliki!!! Paa smo med sezono prevozili še pa še ur! In vmes par dni stali zaradi burje pa ni rjavelo. Tole ni nastalo "kar tako, samo od sebe".
Je pa kolega snel peto in jo odnesel domov, jo odprl in zrihtal, nalil olje in ker ga je imel premalo si je rekel, ni blema, ga bomo dolili kasneje in odložil peto na polico. Ko je prišlo "kasneje" se ni več vrtelo, ker je suhi del zarjavel.
Če ti med sezono pride v peto slanica, bo ta po sezoni ostala v peti. Olje in voda se ločita in del v olju bo ok, del v slanici pa bistveno manj. Zato se olje menja po sezoni, da vidiš kaj je notri, če je ok, zamenjaš, če ne pa odpiraš. Meni se je vedno zdelo bedasto, menjati olje po sezoni, vedno voziš z eno leto starim, ampak tu je smisel, zakaj so tako predpisali!
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » So Jun 06, 2009 15:36

Zanimivo je da če na googlu vpišeš "tohatsu 30mfs"
ti ven vrže samo vzhodno evropske strani.kot ,da motorja s temi oznakami na zahodu ni.
lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov