Poškodbe dno
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Poškodbe dno
to je to
https://mojalbum.com/novinec1/dno1/foto ... #!24588161
očitno ni posledica "prebitja" ampak neke obremenitve ali pa je tako za en k.... narejeno že v štartu
ideja je da bi zbrusil na konus med luknjami in podaljšal v desno dokler je počen gelcoat potema pa zafilal
https://mojalbum.com/novinec1/dno1/foto ... #!24588161
očitno ni posledica "prebitja" ampak neke obremenitve ali pa je tako za en k.... narejeno že v štartu
ideja je da bi zbrusil na konus med luknjami in podaljšal v desno dokler je počen gelcoat potema pa zafilal
Če se GC dobro drži okoli lukenj ga pusti, razpoke razširi s fleksarco, kakšen mm ali dva globoko, očisti z acetonom in zafilaj. Na sliki izgleda, da je samo GC odpadel.?
GC okoli lukenj drži drži dobro razpoke razširim 1-2mm verjetno si mislil toliko globoko da odnese star GC in ne pridem do vlaken -polnila
potem pa s čim zafilat? ker pri luknjah je globina recimo 5-7mm tam kjer bom poglobil razpoko pa bo manj rad ni zafial z nečim da vsaj malo zmanjšam možnost razpokanja za naprej spet pa nebi zafial z nečim po sistemu "drži vodu dok majstori odu"
potem pa s čim zafilat? ker pri luknjah je globina recimo 5-7mm tam kjer bom poglobil razpoko pa bo manj rad ni zafial z nečim da vsaj malo zmanjšam možnost razpokanja za naprej spet pa nebi zafial z nečim po sistemu "drži vodu dok majstori odu"
mm ali dva globoko in za širino kline. S čim zafilati sem ti že napisal (filer ali kit za podvodni del čolna). Filler je v bistvu nekakšen topcoat z dodano kredo ali aerosilom.
če prav razumem bi s tem naflial pobrusil in potem prajmer čez
Ja, zapolniš, pobrusiš in še enkrat ponoviš, da bo lepo.
sem malo tečen ampak raje vprašam kot naredim kako neumno
je bolj kot masa za gnetenje ki jo natlačiš ali nanašaš v več tanjših plasteh in vmes brusiš ? Najbolje če imaš točno ime produkta pa bom že poguglal da te ne morim.
je bolj kot masa za gnetenje ki jo natlačiš ali nanašaš v več tanjših plasteh in vmes brusiš ? Najbolje če imaš točno ime produkta pa bom že poguglal da te ne morim.
Kar ti bom poslal je TC zmešan z aerosilom, dodaš 1% trdilca. Mešaš si ga sproti, po potrebi, ker hitro zategne. Je pa kot nekakšna pasta, torej bolj gost (kot kakšen kit).
Nanaš ga z lopatico za nanašanje kita.
Je zelo enostavno.
Nanaš ga z lopatico za nanašanje kita.
Je zelo enostavno.
ok
še 1x Hvala
še 1x Hvala
Še dobro, da ni kakšna večja poškodba, tole ni panike.
Se strinjam s tabo
po drugi strani pa me skrbi zakaj je do tega prišlo in kako za prav poflikat da bo neka trajna rešitev
Forumaš mikele mi je radodarno šenkal TC zmešan z aerosilom za kar sem mu hvaležen ampak ampak imam pomisleke kako se bo zadeva prijela in ostala tam kje mora in ne bo spustila vode noter v polnilo za zdaj je vse lepe barve in suho.
najbolj se bojim da bo popravilo držalo do prvega spusta v vodo potem pa se bo celo sezono polnilo namakalo kam pa to vodi vemo ...
po drugi strani pa me skrbi zakaj je do tega prišlo in kako za prav poflikat da bo neka trajna rešitev
Forumaš mikele mi je radodarno šenkal TC zmešan z aerosilom za kar sem mu hvaležen ampak ampak imam pomisleke kako se bo zadeva prijela in ostala tam kje mora in ne bo spustila vode noter v polnilo za zdaj je vse lepe barve in suho.
najbolj se bojim da bo popravilo držalo do prvega spusta v vodo potem pa se bo celo sezono polnilo namakalo kam pa to vodi vemo ...
Pred namakanjem zadevo rešiš s parkratnim nanosom epoksi primerja pred nanosom AF.
Eh, mikele se vedno potrudi, popraviš, počakaš in to je to.
1. Za naprej se sekirat je brezveze
2. na stvareh ki jih uporabljamo, se MORA zgoditi kaka nevšečnost, ker tako vemo, da smo stvar uporabljali
3. če kaj zajebeš, lahko še vedno nekomu odpelješ in ti celega obnovijo
Torej, ne se jokcat ..... samo korajžno, saj BO

1. Za naprej se sekirat je brezveze
2. na stvareh ki jih uporabljamo, se MORA zgoditi kaka nevšečnost, ker tako vemo, da smo stvar uporabljali
3. če kaj zajebeš, lahko še vedno nekomu odpelješ in ti celega obnovijo
Torej, ne se jokcat ..... samo korajžno, saj BO
Mah sej vem da ni nic vecno... ni mi panike kar se pac obrabi ali nehote unici med uporabo popravit. Ampak te zajebov ocitno je plastika na tem colnu za en k.... mi je pocasi vrh glave. ze lani pred sezono mi je sive lasi delal popokan stik na krmni steni. Tisto sem saniral. Letos je bila res nekako ideja samo redni servis motorja pa malo kozmetike
ampak ocitno ne bo tako
Ma bomo ze ... forum je z dolocenimi ljudmi ki so tukaj gor pripravljeni pomagat zlata vreden.
Itak, zlata vredno, daj povej, kaj maš to za eno plastiko, znamka in tip me zanima 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov