Motulovo specialno olje, na katerem verjetno tudi piše, za kaj je namenjeno je zagotovo OK. Kot prvo je Motul znamka, ki daje vrhunsko kvaliteto česarkoli se že loti...
Tisto, kar sem pa napisal, je pa to, ker nekateri so v Bravo nogo vlili kar Hipoidna olja, recimo 80W-90, ki je povsem OK za noge Alpha, nikakor pa ne za Bravo.
Glede menjave, ja, kot je rekel Kr en, vsako leto obvezno, drugače pa je predpisano na 100 ur, lahko pa tudi kakšnih 50 ur več, če veš, da bo potem konec sezone. No vseeno pa mislim, da ni prav veliko morjeplovcev, ki na leto naredijo kaj posebej veliko preko 100 ur...
Obvezno pa na začetku, pri povsem novi nogi menjaj najprej na 20 ur. Potem priporočam še enkrat nekje pri 50 do 60 ur, naslednja na 100 ur, nato pa na 200, 300 in tako naprej. Pri povsem novi nogi bo olje na omenjenih urah povsem črno, kasneje na 300, 400 in naprej pa nič več. Očitno se nova rabi malo uležat...
LP
Noga Bravo3
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Nix vas vprašam kar tukaj,
Je morda kaj posebnega treba vedeti pri servisiranju Bravo Two noge ?
Zadnjič sem imel občutek, da ko je plovilo strimano, in peljem normalno z potovalno hitrostjo 25kn , nato pa dam trim dol ( nogo globje v vodo )
- mi nekaj potrese !
- Če trimam zopet na gor je vse ok !
- Trese samo medtem ko se noga premika !
- Če ne glisiram, in premikam trim je vse OK ( oziroma gotovo ne čutim tega )
- Torej je morda kje v nogi luft ?
Noga oz. plovilo ima točno 590 ur in je bilo redno servisirano.
Hvala za pomoč, Tex
Je morda kaj posebnega treba vedeti pri servisiranju Bravo Two noge ?
Zadnjič sem imel občutek, da ko je plovilo strimano, in peljem normalno z potovalno hitrostjo 25kn , nato pa dam trim dol ( nogo globje v vodo )
- mi nekaj potrese !
- Če trimam zopet na gor je vse ok !
- Trese samo medtem ko se noga premika !
- Če ne glisiram, in premikam trim je vse OK ( oziroma gotovo ne čutim tega )
- Torej je morda kje v nogi luft ?
Noga oz. plovilo ima točno 590 ur in je bilo redno servisirano.
Hvala za pomoč, Tex
Verjetno oziroma kar 100% trese kardan. Ko je noga povsem spuščena, je kardan malo zalomljen in od tod tudi vibracije. Pri bolj počasni plovbi so vrtljaji manjši in pa tudi ni obremenitve ter se posledično zaradi tega ne čuti vibracij...
Če so vibracije res močnejše je lahko v tem vrstnem redu:
* obrabljen kardan
* ležaj na transomu
* ležaj na vstopu gredi v zgornji del noge - menjalnik
* res nekje zračnost noge, ki povzroči, da osnost motorja pri premiku noge ni več kolinearna...
LP
Če so vibracije res močnejše je lahko v tem vrstnem redu:
* obrabljen kardan
* ležaj na transomu
* ležaj na vstopu gredi v zgornji del noge - menjalnik
* res nekje zračnost noge, ki povzroči, da osnost motorja pri premiku noge ni več kolinearna...
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov