Premaz za notranjost čolna

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Karmijel
Naddesetnik

Re: Premaz za notranjost čolna

OdgovorNapisal/-a Karmijel » Po Jun 29, 2020 08:45

Verjetno gre za takšne kleme.

http://valtrgovina.com/index.php?route= ... ct_id=1189

predvidevam, da ne držijo dovolj in pride do razrahljanja kar lahko povzroči iskrenje.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jun 29, 2020 08:48

To so take ki:
- zašmelcajo že ko jih pogledaš
- ki se rade snamejo
- držijo kabel tako, da je ta izpostavljen vlagi. Ravno za eno sezono, ker za drugo je kabel že skorodiran.
- po domače, gre za hitre spojke katere drži vzmet na priključku akumulatorja.

Posnetek sem videl tudi jaz. Lahko bi se končalo tragično.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Jun 29, 2020 11:57

AEgir napisal/-a:Kolegu je lani raznesl čoln, ki ga je šraufal in sem gledal posnetek ene 50x. Ni lepo, zgleda točn tko kot v filmu. Če bi bil na čolnu in ne ob njem, bi najebal.
OJOP kleme sem vrgel ven iz svojega po tem ko sem to videl.

Bencin nima kej smerdet, če smrdi pol pušča. Pretesnit vse in nima kej smrdet.

Jaz imam isto vse v enem prostoru ampak mi niti mal ne smrdi po bencinu. (Za enkrat vsaj)

vonja po bencinu se na žalost ne da 100% preprečit, ker kot že napisano, vonj - ne hlapi, delno pronica skozi cevi, tako da se zazna. seveda ne toliko da te vrže vznak pa gre vse v luft. Vonj kot v strojnicah, to tako je. Je pa kot že napisano na začetku, izvenkrmni motor ima samo 1 cev in tank v spravilu, notranji motorji pa je vse na kupu. vse cevi, motor, frgazerji, tank etc...in ne boš preprečil tega vonja.

da pa 0% smrdi, pa ne verjamem nobenemu, kaj imate ekstra tlačne posode zraven montirane da izravnavate tlak v tanku? oddušek je oddušek, to tako je. govora je o 30-60L tankih iz plastike. Jaz sem imel na gumici v gredlju na sredini 200L inox tank z lastnim odduškom, kar pa normalne gumice do 5 metrov nimajo, ker imajo v riti plastične kante. in te imajo povečini odduške direktno v prostor.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Jun 29, 2020 12:33

Jaz imam 120L inox tank in filter s separatorjem v podprostoru, ki je brez zračenja (poznejši so mel zračeno, moj nima) in se res niti malo ne vonja bencina. Tudi meni je bilo čudno ampak se ga prav zares (zaenkrat knock knock) ne.

Kar se tiče cevi pa znanost cela :) Zaenkrat, kar se mene tiče je najboljša oem jamahina cev. Vedno sem hotel kje najti perfektno cev za bencin in to je to. Je pa 10€/m...
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov