Polnjenje akumulatorja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

Re: Polnjenje akumulatorja

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Če Dec 15, 2022 07:39

No moja izkusnja s temi cungalunga polnilci je cist drugacna. Imam gel akumulator na jadrnici in mi je fotr posodil celo dva taka xy polnilca iz lidlov in hofrov. Noben ni hotel polnit pa da ga j.... Pol sem vzel enega Boscha in je delal kot urca.

Sicer pa imam non stop aku povezan s solar panelom in ga vzdrzuje ves cas tut ko barka stoji.
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Če Dec 15, 2022 08:19

Imam Lidlovega, Hofrovega, stari dobri Iskara Poko 6 in Poko 10, pa imel sem C-teka enega malega, ki sem ga kupil izkljucno za motor. No edino ta mi je crknil, vsi ostali pa delajo bp ze kar nekaj let.
Priklapljam obcasno ( 1-2x na mesec za dan, dva, tri) ter menjam polnilce med akumulatorji in samo cez dan, ponoci je elektrika izklopljena.
En Vartin akumulator je letnik 2006, pa se dons dela. Upam, dons ga se nisem “vzgal”
Moje mnenje, kolikor imas srece.
Za AGM akuje se pa sedaj zanimam….. in vidjet cemo
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Dec 15, 2022 08:29

Mam js tud iskro inga pokončnega ampak bolj kot eksponat. Al pa za kake teste kdaj ker daje štrom brez vzpodbude. Sicer pa je pametni polnilec zakon ker ga pustiš brez slabe vesti priklopljenga in akomulator ne bo zavrel, ker se polnilec izklopi ko je zadeva polna.

Glede varta akomulatorja mam pa tud jaz eno izkušnjo ko sem ga kupil v akciji ker je bila stara zaloga in brez garancije posledično. No edn redkih akomulatorjev ki je živel krepko čez 10let in to v slabih pogojih….
Zadnjič sem se menil s kolegom ki dela v trgovini z avtodeli TDC če prevedemo v angleščino da ne bo reklame. Je rekel da največ prodajo topla baterij in jih najmajn dobijo v reklamacijo. Vse ostale nosijo baje kr dost nazaj…
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Dec 15, 2022 09:35

Marcel_Mastnak napisal/-a:akomulator

Akumulator :wink:
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Dec 15, 2022 10:26

Ja vedno se sekiram ker nism ziher kok je prav. Sej bo…
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Dec 17, 2022 14:06

Jaz imam tudi kup polnilcev, najboljša sta definitivno dva (5A in 20A) ki sta za rc baterije polnit, ker tistemu nastaviš vse kar ti paše in filaš, narediš balancing, discharge, storage, vse živo zna, dela na 12v, 220v skratka to je to. Mam pa zravn še enga starega bosch 12v in dela bp, tega lidl sem kupil bolj za to vzdrževanje, če zna to delat pol je vsekakor vreden teh 10€.

Je pa sicer v večini primerov kar se mene tiče to lidl/hofer orodje šrot z občasnimi izjemami.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov