Hvala.
Glava pride okoli 1200€ sam nisem zdele siguren al je to pred al po carini in ddvju. Drgač so deli svinjsko dragi.
Fischer Panda 4500 / Farymann 18W - obnova
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Fischer Panda 4500 / Farymann 18W - obnova
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
AEgir napisal/-a:sam nisem zdele siguren al je to pred al po carini in ddvju.
Zakaj pa carina? A se delov ne da dobit v Nemčiji?
Morda če bi jih kontaktiral. Kolkr sm gledal v us se dobi vse sam cene so kr.
Še malo pa bo fjertik. 
Veliko različnih loctitejev, nove tesnile, malo sem mel dileme okoli teh vijakov, pa sem našel elegantno rešitev s stojnimi vijaki.

In pa osvežitev, čiščenje ter podmaziljenje zaganjalnega aparata.

Veliko različnih loctitejev, nove tesnile, malo sem mel dileme okoli teh vijakov, pa sem našel elegantno rešitev s stojnimi vijaki.

In pa osvežitev, čiščenje ter podmaziljenje zaganjalnega aparata.

Kablovje povrnjeno v originalno stanje, kontakt dela, še 5L nafte rabim in ulavfavanje.

Tkole zgleda pa supersilent sistem. Vodo iz izpuha ločuje in gre ven pod vodno gladino, izpuh pa nad.

Tkole zgleda pa supersilent sistem. Vodo iz izpuha ločuje in gre ven pod vodno gladino, izpuh pa nad.

Če bi moral sešteti vse ure za tole obnovo, kolk približno? Me čist firbec daje in lepa obnova drugače.
Hvala.
Zelo na pamet govorim ampak mislim da 20-30 za enkrat.
Zelo na pamet govorim ampak mislim da 20-30 za enkrat.
Ta vikend sem zaključil s tem projektom, tako da je blo tle še +10h. 
Hladilni sistem sem v soboto očistil še z Ivero A cca 16h kroženja, ampak pri črpanju en del hladilnega sistema nikakor ni hotel sodelovati, kar je bilo precej čudno glede na to, da sem 10x preveril, da so vse poti vode pretočne.
In so tudi bile. Vse razen tele...

Po nekaj urah razbijanja glave in spet preverjanja vsega (jasno brez tega deklca), sem končno opazil kje tiči zajec in ga hitro zvrtal v pozabo.

Končno curek kot se zagre.

Najprej sem neko uro laufal samo motor brez elektronike, na štandgasu z občasnimi najprej nežnimi potem pa vedno višjimi sunki gasa. Po tem pa sem zvezal vse skupaj in ga še eno uro testiral s priklopljenima dvema napravama, cca 40 minut 2000w kalorifer (zato je bilo včeraj tako vroče
), ki vleče ~7.7A, po tem pa skupaj s kaloriferjem še 2000W taveliko fleksarco nekih 20min, oboje skupaj je vleklo ~10,8A.

Med testiranjem so bile lučke zelene, temperature generatorja, cilindra, glave in izpuha v mejah normale, tako da zadeva je zdaj brezhibna in deluje ko šus.
Hladilni sistem sem v soboto očistil še z Ivero A cca 16h kroženja, ampak pri črpanju en del hladilnega sistema nikakor ni hotel sodelovati, kar je bilo precej čudno glede na to, da sem 10x preveril, da so vse poti vode pretočne.
In so tudi bile. Vse razen tele...

Po nekaj urah razbijanja glave in spet preverjanja vsega (jasno brez tega deklca), sem končno opazil kje tiči zajec in ga hitro zvrtal v pozabo.

Končno curek kot se zagre.

Najprej sem neko uro laufal samo motor brez elektronike, na štandgasu z občasnimi najprej nežnimi potem pa vedno višjimi sunki gasa. Po tem pa sem zvezal vse skupaj in ga še eno uro testiral s priklopljenima dvema napravama, cca 40 minut 2000w kalorifer (zato je bilo včeraj tako vroče

Med testiranjem so bile lučke zelene, temperature generatorja, cilindra, glave in izpuha v mejah normale, tako da zadeva je zdaj brezhibna in deluje ko šus.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov