Problem izglisiranja pri polnem čolnu

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

albint
Višji štabni praporščak
Kraj: Korena / MB

OdgovorNapisal/-a albint » Ne Avg 09, 2009 21:12

Sam sem imel Elana GT 402 in motor 35 in ko sta bila otroka mala (5 in 8)je zadeva na jezeru lepo tekla na morju v valovih je veselje pošlo nikamor ni šlo. Sem mislil kupiti večji motor 50, pa je pisalo na tablici od čolna max 40 KM. Ko so otroci še malo zrasli sem vse skupaj prodal in kupil 5,2 m dolg čoln s 135 KM in sedaj je rezerve še za dodatne 4 osebe, smučarja, tuba ipd vse gre brez težav in veselje je spet tu. Poraba pa nič kaj večja.

lp
AT
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Avg 10, 2009 16:20

Saj vem ampak ta čoln, ki ga imam sedaj je res zrihtan pa bi se težko ločil od njega in kupil nekaj kar bom spet moral denar gor metat. Osebno sem večji ljubitelj navtike kot pa mi finance dopuščajo + ko me prime zapnem čoln in gas na morje (v 5min v vodi ali pa ven) kar pa je pri večjih zverinicah težje izvedljivo, večje skrbi, stroški. Tam do 4,7 bi še šel več pa ne. Če priznam bi najraje imel kako izpodrivno zadevo (kot so rent a boat-i na HR) in počasi lepo taka-taka.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Avg 10, 2009 16:31

Enako samo jim jaz rečem pk pk pk pk pkpkpkpkpkpkpkp:)
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Po Avg 10, 2009 23:12

kocka napisal/-a:Saj vem ampak ta čoln, ki ga imam sedaj je res zrihtan pa bi se težko ločil od njega in kupil nekaj kar bom spet moral denar gor metat. Osebno sem večji ljubitelj navtike kot pa mi finance dopuščajo + ko me prime zapnem čoln in gas na morje (v 5min v vodi ali pa ven) kar pa je pri večjih zverinicah težje izvedljivo, večje skrbi, stroški. Tam do 4,7 bi še šel več pa ne. Če priznam bi najraje imel kako izpodrivno zadevo (kot so rent a boat-i na HR) in počasi lepo taka-taka.

Se ne strinjam... jaz imam čoln, ki je čez vse 5,8m. Z ženo sva naštudirala spust in dvig s prikolico in gre res hitro.
Vsekakor tako hitro, da se mi ga splača v morje butnit tudi samo za en dan. Je pa res, da moraš klančino imet blizu. Jaz jo imam cca. 5 minut vožnje stran.
Glede na izkušnje sem mnenja, da spust 4,7 ali pa meter daljšega časovno ne pomeni bistvene razlike.
Sve će to narod da pozlati!
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » To Avg 11, 2009 09:22

Sam imam Elan 402 z motorjem Yamaha 28. Na motorju sem imel eliso 9 7/8 X 12 pa je zadeva sicer glisirala ampak že z mojo familijo (jaz 94 kg, žena 60, otrok 20 in otrok 8 kg + oprema) je čoln kar nekaj časa rabil, da je izglisiral.

Zamenjal sem eliso in sedaj je gor 9 7/8 X 10 1/2 in čoln glisira brez vsakršnih težav. Zadnjič sem odlično glisiral z ca. 300 kg pa je šlo zelo lepo.

Sicer na hitrosti nisem pridobil je pa čoln prej zunaj. Ko sem na plovilu sam moram poslušati motor, da ga ne bi spravil v nadobrate. Mislim, da si bom omislil obratomer.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 26 gostov