HLADILNIK
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Pa dobro, kakšen je ta Hoferjev hladilnik? Peltier, kondenzacijski ali kompresorski? Glede na napisano, bi rekel, da je navaden peltier, tako da naprej nebi razpravljal.
In ker je nek standarden element, ki ga delajo Kitajci in ga potem vsi vgrajujejo okrog 50W, potem sledi poraba cca. 4,5 A. In če si imel non-stop prižgano, potem to pomeni 24 ur:
4,5 x 24 = 108 Ah
In če smo še bolj natančni, 23 ur, ker eno uro si plul...
4,5 x 23 = 103,5 Ah
Sedaj mi pa naj nekdo razloži kako lahko iz 100 Ah akumulatorja (verjetno navaden svinčev) potegneš 103 Ah, pa ti motor normalno vžge in še več, akumulator se v naslednji uri napolni nazaj...
In ker je nek standarden element, ki ga delajo Kitajci in ga potem vsi vgrajujejo okrog 50W, potem sledi poraba cca. 4,5 A. In če si imel non-stop prižgano, potem to pomeni 24 ur:
4,5 x 24 = 108 Ah
In če smo še bolj natančni, 23 ur, ker eno uro si plul...
4,5 x 23 = 103,5 Ah
Sedaj mi pa naj nekdo razloži kako lahko iz 100 Ah akumulatorja (verjetno navaden svinčev) potegneš 103 Ah, pa ti motor normalno vžge in še več, akumulator se v naslednji uri napolni nazaj...
Fantje jest grem v Hofer kupit vse hladilnike za 80 eur k so baje fuuul hudi.
Prodajam naprej po 800 eur, kajti toliko je pač potrebno odšteti za en dober 65 literski kompresorski hladilnik, ki ti iz toplega pira naredi zmrznjeno kocko.
Konec debate, bodimo realni
KOMPRESORSKIH HLADILNIKOV ZA 80 EUR NI !!!!!!
HLADILNIK
fantje sory!
res nisem vedel da je bila debata o hladilnikih na forumu pred mesecem.
upam da nisem odrl novega kriznega žarišča.bom pa verjetno po vseh teh odgovorih,kontrah in rejih verjetno pil toplo pivo.
lp jani
res nisem vedel da je bila debata o hladilnikih na forumu pred mesecem.
upam da nisem odrl novega kriznega žarišča.bom pa verjetno po vseh teh odgovorih,kontrah in rejih verjetno pil toplo pivo.
lp jani
Preskusil sem različne hladilnike. Že dolgo je pri hiši absorpcijska hladilna skrinja waeco, ki je sicer čisto v redu, hladi na 5 do 10 stopinj in naredi 6 malih kock ledu na ta hladnem delu, lahko jo kuriš tudi na plin. Le VODORAVNO mora stati, torej je dobra za v kamp, za na barko pa ne. Na 12V vleče cca 6A toka in deluje trajno, 100% časa. Na 230V sem jo priklopil preko tistega conradovega merilnika porabe, pokazal je 1,86 kWh v 24 urah, torej povprečna poraba 70W.
Preskusil sem tudi novo pridobitev, kompresorsko hladilno torbo Ezetil 25l in jo nastavil na 5 st C. V prostoru je bilo okrog 25. Priključil sem jo na waeco napajalnik 230/12V, tega pa na merilnik. Pokazal je 190Wh v 24 urah, torej povprečna poraba 7W. Kompresor torej deluje 18% časa.
Preskusil sem tudi novo pridobitev, kompresorsko hladilno torbo Ezetil 25l in jo nastavil na 5 st C. V prostoru je bilo okrog 25. Priključil sem jo na waeco napajalnik 230/12V, tega pa na merilnik. Pokazal je 190Wh v 24 urah, torej povprečna poraba 7W. Kompresor torej deluje 18% časa.
motorni
Obstaja pa še druga možnost hlajenja katera se zelo uporablja v ZDA pri nas pa ne toliko. In sicer navadna hladilna torba (ice box) pijačo pa zasujejo z ledom iz ledomata .. za dnevne izlete super ideja, pijača ostane cel dan ledeno hladna.
Res pa je, da ima tam vsak hotel/motel ali marina svoj ledomat kjer zastonj nasuješ led oz. ga lahko dobiš v trgovini ali na bencinski na avtomatu za male pare. Ledomat pa ima tudi vsak hladilnik v hiši/apartmaju.
Takšen način ohranjanja hladne pijače je primeren za dnevne izlete in manjša plovila, večji pa tako imate kompresorske hladilnike.
Glede teh hoferskih hladilnih stvari za nekaj 10€ pa so primerni samo za ohranjanje neke relativno nizke temperature za kakšno resno hlajenje pijače pa niso primerni (vsaj takšne so moje izkušnje).
Res pa je, da ima tam vsak hotel/motel ali marina svoj ledomat kjer zastonj nasuješ led oz. ga lahko dobiš v trgovini ali na bencinski na avtomatu za male pare. Ledomat pa ima tudi vsak hladilnik v hiši/apartmaju.
Takšen način ohranjanja hladne pijače je primeren za dnevne izlete in manjša plovila, večji pa tako imate kompresorske hladilnike.
Glede teh hoferskih hladilnih stvari za nekaj 10€ pa so primerni samo za ohranjanje neke relativno nizke temperature za kakšno resno hlajenje pijače pa niso primerni (vsaj takšne so moje izkušnje).
polanc napisal/-a:No pol pa sory,sicer se pa ne splača žagat,vsak ve zase.Sem narobe razumel in mislil da podpira sacs-ovo idejo.Aku je pa letnik 6-2008 TAB
LP Iztok
Ej polanc sory !!!
Daleč od tega da sem te hotel zajebavat s starimi akumulatorji pa kolk se loh spraznejo, pa provocirat s hoferjevimi pivniki energije... Sam čudno se mi zdi, men hladilnik na 100 Ah dela dan, noč, dan, res je da je že zalufan iz 220 V in vsebina hladna preden obremenjujem akumulator, in potem mi motor če verjameš al pa ne zalaufa. je pa res da so čist novi in da bo drugo leto čisto druga pesem...
pa da ne bo pomote itak sem pa že napisu... kompresor če hočeš met mrzu pir pa ne prazen akumulator
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Imel poceni hladilnik hitro dal naprej potem kupil od Campingaz-a hladilnik ni bil več tako poceni rezultat tko tko končno kupil WAECO cool freez CDF 35 in rezultat je odličen pingvini preživijo brez problema in jim je prijetno hladno.
Fantje in dekleta ne bodite taki kljukci kot jaz takoj kupite Waeco kompresorski hladilnik (kar v vrsto se postavite) ki zna najbolj izkoristiti električno energijo in ne vrzite stran cca. 200 € kot jaz.
L.p. Franci
p.s. nisem tako bogat, da bi poceni kupoval[/i]
Fantje in dekleta ne bodite taki kljukci kot jaz takoj kupite Waeco kompresorski hladilnik (kar v vrsto se postavite) ki zna najbolj izkoristiti električno energijo in ne vrzite stran cca. 200 € kot jaz.
L.p. Franci
p.s. nisem tako bogat, da bi poceni kupoval[/i]
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti