poškodbe

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

zodiac
Višji praporščak
Kraj: DOLENJSKA-SUKOŠAN

OdgovorNapisal/-a zodiac » To Sep 15, 2009 22:41

Mercury 25/50 avtomix 4 cil.makaroni verzija starejši,malo bolj žejen(11l pri potovalni) vendar pa dela brez problemov, samo novo olje v peto pred sezono(quick silver tudi za mešanico)nove svečke in pa impeler -to je vse. Gre pa malo čez 35mph, vendar takrat pa žre... vendar sploh ni važno koliko važno da gre ko hudič
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Ne Apr 25, 2010 08:35

Ojačitve so narejene!

Slika
*
Slika
*
Slika

Naredil jih je mojster Nace, Gregorjev sosed iz Seawave. Cena 180€, kar se mi zelo ugodno. Mosjstra priporočam in na ZS dam njegovo cifro.
Sam bi imel s tem težave, pacal bi dva tedna vsak dan, pa še navajen nisem dela s smolo in kitanjem. In nazadnje ne bi bilo tako elegantno oblikovano. Poleg ojačitve krmne stene na trup sva se zmenila še da mi je naedil ležišča za rollbar. Pod plastiko mi je zalil bukovino, ker nisem želel imeti nobene RF pritikline naokoli.

Hvala ZODIAC za nasvete in link.

Zdaj pa tube gor in morje. Poročam o praktičnem rezultatu.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Apr 26, 2010 00:07

Nace, ali se midva poznava, vidim da delaš v Seawave, poznam pa enege Naca, ker smo parkrat šli lani na pijačo, mogoče si to ti, pa sva debatirala, kako ste vgrajevali klavir v Shipmana, Bled pa to :D
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Pe Apr 30, 2010 08:14

In kje so zdaj vsi ti mojstri, ki so dvomili v moj čoln? 8)
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Maj 03, 2010 06:50

Tole je pa še boljše kot original! Čestitam.
zodiac
Višji praporščak
Kraj: DOLENJSKA-SUKOŠAN

OdgovorNapisal/-a zodiac » Če Maj 06, 2010 22:01

Bravo ttomi,lepo si to spedenal, a si jemal model po PRO7 ali kar po občutku. Meni se zdi da so strnice malo kratke po dolžini, lahko prosim navedeš dolžino ojačitve ker se tudi sam pripravljam na podoben podvig.Si ga že sprobal v vodi a drži ?
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Pe Maj 07, 2010 07:25

zodiac napisal/-a:Bravo ttomi,lepo si to spedenal, a si jemal model po PRO7 ali kar po občutku. Meni se zdi da so strnice malo kratke po dolžini, lahko prosim navedeš dolžino ojačitve ker se tudi sam pripravljam na podoben podvig.Si ga že sprobal v vodi a drži ?

Po občutku. Daljše ojačitve po dolžini se ne da naredit (28 cm zgoraj) ker bi prekril ventil hrenovke oziroma zgoraj bi lahko bilo še daljše samo potem se ne bi dalo naredit tega elegantnega tobogana. V vodi ga še nisem sprobal se pa intenzivno pripravljam na to dejanje. Tebi bi Nace lahko naredil še enkrat daljšo stranico in z luknjo za ventil vmes. Ko ga dam v vodo poročam kaj dogaja. Še enkrat thx za nasvete.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov