dolžina noge

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Dec 16, 2009 07:12

Cibro, pa bo to plavalo? :?: :shock: :D
To boš več v luftu kot na vodi.
Guma je guma, zaenkrat.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Sr Dec 16, 2009 08:03

cibro obvezno moras povezati krmno plosco z dnom na colnu .in to tako da na obstojeci rosfraj v obliki trikotnika povezes podnom.v nasprotnem primeru bos imel probleme z krmno plosco
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Dec 16, 2009 09:29

Ja janadino, upam da bo letelo tik nad vodo :D . Mi je pa tip od katerega sem kupil prejšnji motor in je on potem na svojega elana gt402 ruknil gor isto z dolgo nogo, suzukija 65 2 takt in je rekel.(je iz okolice oplotnice)Hoto sn raketo in zdaj jo imam, vsakih pet metrov se mal dotkne vode.
Bomo vidli. Imam pa prejšnji motor še doma za vsak primer če tole ne bo ok.

Se strinjam s tabo Pale. Sam saj veš jaz rad prevrtam čez in čez da je zihr :roll: :roll: .
Nisem pozabil da si mi rešil težavo pred morjem. Imam v glavi da skoknem en dan do tebe in se ti še za tisto oddolžim. Upam da mi uspe še letos pa kakšno rečemo tudi na to temo. Je pa z delom tako, šefe bi rad da vse vse še letos naredimo in fakturiramo tako da smo se komaj zmenili da 24-25 ne delamo pa 30-31 tudi ne.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Dec 16, 2009 15:45

Cibro nekaj bi ti svetoval odloči pa se sam oz. naj me kdo popravi če se motim. Motor snami in na krmno steno kjer nalega motor(lahko malo več) podloži z 1-2mm (ali več) gumo, da ne bo dotika rosfraja in aluminija, drugače ti bo (galvansko) precej požiralo motor. Ta dva materiala se ne marata preveč in požira vedno mehkejšega in to je motor. Pa še malo bo ublažilo vibracije.

Pa še kakšen dodaten daljši vijak za fiksiranje motorja bi bilo dobro gor dat samo z dvema je precej ..... :roll:
Nazadnje spremenil kocka, dne Sr Dec 16, 2009 16:38, skupaj popravljeno 1 krat.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Dec 16, 2009 16:35

Saj bo več v luftu kot v vodi in ne bo požiralo ne enega in ne drugega. :D
Dosti heca.

Saj bo itak povezana plošča preko vijakov do motorja in še na zgornji strani, kjer vsede motor na zrcalo, ali se motim?
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Dec 16, 2009 17:21

Ja seveda bom dal še vijakov. Ta dva sta samo zdaj v garaži da ne žokne dol.No saj verjetno ne bi itak. Bom dal vijaka še zgoraj na vrhnjo luknjo kjer je motor že nad original delom krmne stene pa še na dno tega dela kjer se pritrdi motor. Se pravi skupno 3 pare vijakov ki držijo motor na čoln, tista dva levo-desno ki sta samo za rosfraj sta verjetno dovolj. Moram pa še s paletom predebatirati kako je mislil da na trikot na dno pritrdim rosfraj.
A misliš da bi dal gumo vmes? Sem že razmišljal o tem samo ne zaradi galvana ampak vibracij. Praviš da se ne sme stikati rosfraj in motor. Samo se mi bo v vsakem primeru, tudi če dam gumo, pri vijakih če ne drugače na notranji strani in malo na zunanji razen če bom s siko uspel da se ne stika ali kako si mislil?Seveda ne bi rad da požre motor,Imam pa cink na njem tam kjer pride na krmno na dnu vilic in pač krilce anodo.Ne pomaga dovolj?
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Dec 16, 2009 20:09

Meni je ohišje sedežev na stari 402 okoli rf vijakov čisto požrlo, je pa res da so tudi na motorju rf vijaki pa tam nič ne požre. :? Ja, jaz imam motor podložen z gumo, da manj trese pri tebi pa bi dal že zaradi tega, da manj drgne kovina ob kovino. Tisti trikotnik pa si predstavljam tako da je kovinski trikotnik ki ima rob L ki nalega na krmno ploščo in rob na tleh kjer ga še dodatno pritrdiš na dno, da ne dopušča guncanja krmne stene. In to na levi in desni strani, ker na gumicah krmna ni na vrhu povezana kot pri plastiki.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov