Odstranjevanje antivegetativnega premaza

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Feb 27, 2010 19:48

Imaš prav. V priročniku od Hempla, je samo eden AF kateri lahko ostane do treh mesecev (Glide Speed, trdi AF ) zunaj , no tudi samopolirni Glide Cruise, ostali pa od 14-30 dni, ampak v senci, nikakor izpostavljen soncu.
Sem pa prebral tudi SeaTec-ovaInternational-ove itdpremaze AF, in je povsod podobno, razen SeaTecov, kateri gre po petih urah v vodo že lahko, največ pa tudi en mesec.
LP
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Feb 27, 2010 20:04

Jah, pol bo pa spet treba malat :( ,
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Feb 27, 2010 20:24

Tex, pa se ti v Červarju dosti nabira zelenjave ?. Me čudi, ker poznam Dobro ) sosednji del zaliva, Santa Marino in vem da je tam lepo čista voda. Lete in leta nazaj smo imeli čoln Dingi izdelan iz letvic, Na jadra , motorček in vesla ( dolgo časa je bil potem ko je bil uničen , na razstavnem prostoru, nad plesiščem v restavraciji). Bil pa je samo lakiran , podvodni del pa pobarvan, pa ne z AF, Tu pa tam sem ga od spodaj okrtačil, pa ne močno toliko da se je krtača dotikala dna, v vodi pa je bil od maja, do starih praznikov za 29 november, takrat pa je šel v skladišče , kjer so imeli ribiči hranjene mreže.
Uničil pa ga je pesek, ker je možakar , plačan da pazi na čoln pustil vezanega čisto vzadaj , na pesku in ko je pesek prišel med letve , ciao bello.
Škoda čolna, ker je bil prava lepota in umetnost gradnje.
LP
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Feb 27, 2010 23:26

Ma kaj pa vem, bom slikal naslednjič, ko bom dol pa bomo videli, ( meni se zdi da kar )

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov