Motor je Yamaha 40 VEOL
Tele podatke sem dobil na netu:
Yamaha 40VEOL Outboard Engine:
Type: 2-stroke
Engine Type: 3-Cylinder
Displacement: 698cc
Output : 29.4kw / 40hp
Compression Ratio: 6.0
Gear Ratio: 24:13 (1.85)
Weight : 77.3kg
Bore x Stroke: 67 x 66mm
Max Operating Range: 4500-5500rpm
Induction system: Loop charging
O/M Transom Height: 533mm/21.0in
Od Yamahe 50 pa tole:
Type: 2-stroke
Engine Type: 3-Cylinder
Displacement: 698cc
Output : 36.8kw / 50hp
Compression Ratio: 6.0
Gear Ratio: 24:13 (1.85)
Weight : 75kg
Bore x Stroke: 67 x 66mm
Max Operating Range: 4500-5500rpm
Induction system: Loop charging
O/M Transom Height: 406mm/16.0in
Če so to pravi podatki, za katere si spraševal Cibro.
S spoštovanjem
Yamaha povečanje moči
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Kardar, saj že iz podatkov vidiš, da je enak motor(ccm, cilindri,itd ), je pa res da te "predelave" niso poceni.(pri tebi bo zraven še elisa z večjim korakom) Je dobro, če znaš informacijo (kaj je potrebno zamenjat) pridobiti čim ceneje.
Sploh, če je samo diza na vplinjaču.(pogledaš v specifikaciji oba motorja in razlike, menjaš kar je potrebno) Saj veš najdražje je, če prideš na servis in rečeš:"Dejte mi tole zrihtrat!"
Če poznaš zgodovino svojega motorja in veš da ti bo še nekaj let služil se splača. Čim pa so potrebni kakšni večji posegi v sam motor(brušenje-friziranje) pa raje prodaj in doplačaj, je ceneje in bolj zaneslivo.
Pri dobrih starih 2T so ta povečanja moči precej manj zahtevna kot pri novejših 4T s kupom elektronike, ki je precej draga.
Če poznaš zgodovino svojega motorja in veš da ti bo še nekaj let služil se splača. Čim pa so potrebni kakšni večji posegi v sam motor(brušenje-friziranje) pa raje prodaj in doplačaj, je ceneje in bolj zaneslivo.
Pri dobrih starih 2T so ta povečanja moči precej manj zahtevna kot pri novejših 4T s kupom elektronike, ki je precej draga.
Yamaha povečanje moči
Dejansko je res tako kakor je dejal Kocka, po specifikaciji sta si motorja zelo podobna. Bom se pozanimal pri Rožeju, koliko bi me ta hec stal, če je razlika previsoka se verjetno bolj splača zamenjati motor. Vsekakor pa bo to zgodaj spomladi.
S spoštovanjem
S spoštovanjem
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov