vžig motorja na vrvico
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
cibro da motor vzges na vrvico imas dovolj obrat in pol.motor priblizas do faze ki postane trda nato ga sunkovito potegnes.vrvica se ti sname se preden motor zalavfa na polne obrate tako da imas manj moznosti za kaksno nesreco.v primeru da se vrvica zatakne ti bo opletala cca. pol metra v krogu kar je dovolj da se umaknes na varno razdaljo.kolega je dobil 52 sivov na vratu ,motorja pa niso uspeli ugasniti celih 5 minut.navili so 2 do 3 obrate..vrvica mora biti tanjsa kakor vtor na motorju ampak ne pretanka.
Ok, se mi je zdelo ko sem šel namotat na motor da je 3 kroge nekam veliko. Sem dal 3 kroge in ko potegneš da bi bilo dovolj za vžig je še ful štrika gor.
še za 2 poskusa. Upam pa da tega ne bom potreboval. Sicer sem probal samo s špago v roki brez ročkice in je to kar konkretno treba povleči. Morda je bilo malo težje tudi zato ker me je špaga malo rezala v roko. Sem pa nabavil v Met...ki špago 4,5 mm je pisalo za vžig motorne žage in kosilnice.
LP, G
še za 2 poskusa. Upam pa da tega ne bom potreboval. Sicer sem probal samo s špago v roki brez ročkice in je to kar konkretno treba povleči. Morda je bilo malo težje tudi zato ker me je špaga malo rezala v roko. Sem pa nabavil v Met...ki špago 4,5 mm je pisalo za vžig motorne žage in kosilnice.
LP, G
Vozelj osmica,vrv dolga pri meni 190cm,debelina 5mm.
http://www.mojalbum.com/marjan1/vrv-za- ... o/17577117
http://www.mojalbum.com/marjan1/vrv-za- ... o/17577117
Ja Masterpiece je zgleda že malo pozabil te stare čase
.
Obvezno moraš narediti osmičko in jo zatakniti v utor, ker drugače nimaš variante obrnit motorja pač pa boš le potegnil špago z njega.
Jaz osebno nekih krogov nebi štel pač pa bi navil toliko špage, da ko potegneš jo enostavno zmanjka oz. jo potegneš ven.
Na drugem koncu pa si obvezno naredi ročko ali leseno ali gumijasto ni važno samo da je, ker v nasprotnem primeru boš preklel vse na tem svetu.
Najbolje bi bilo, da bi nekje dobil kar pravo ročko, kot jo imajo motorji z original takšnim vžigom, ker te pri več potegih ožuli tudi tisti vozelj na ročki.
Lahko mi verjameš saj sem se navlekel te špage kot butelj sploh, ko sem pozabil na ključavnici dati kontakt

Obvezno moraš narediti osmičko in jo zatakniti v utor, ker drugače nimaš variante obrnit motorja pač pa boš le potegnil špago z njega.
Jaz osebno nekih krogov nebi štel pač pa bi navil toliko špage, da ko potegneš jo enostavno zmanjka oz. jo potegneš ven.
Na drugem koncu pa si obvezno naredi ročko ali leseno ali gumijasto ni važno samo da je, ker v nasprotnem primeru boš preklel vse na tem svetu.
Najbolje bi bilo, da bi nekje dobil kar pravo ročko, kot jo imajo motorji z original takšnim vžigom, ker te pri več potegih ožuli tudi tisti vozelj na ročki.
Lahko mi verjameš saj sem se navlekel te špage kot butelj sploh, ko sem pozabil na ključavnici dati kontakt
Vsak let meter več pa bo
Bil sem v podobni situaciji kot cibro le da gre Mercury 90 po kakšni uri sem obupal in prosil nekoga da me je pošlepal.
Probaval konkretne prijeme vlekel kot konj pa nič (uporabljal sem original vrv priloženo pri motorju).
Mogoče ima kdo kakšno idejo, kaj sem zgrešil, da ni vžgal na poteg.
P.s.: je pa svinjsko težko to vlečti sem kar konkreten možak 100<kg pa sem imel kar težave.
Probaval konkretne prijeme vlekel kot konj pa nič (uporabljal sem original vrv priloženo pri motorju).
Mogoče ima kdo kakšno idejo, kaj sem zgrešil, da ni vžgal na poteg.
P.s.: je pa svinjsko težko to vlečti sem kar konkreten možak 100<kg pa sem imel kar težave.
Ja to sem tudi jaz imel težave pri prejšnjem motorju, ki je imal in elektro in ročni vžig, pa je imela varovalka slab stik in ni hotel el start delati, sem vlekel ene 15 min nakar si rečem kaj pa če je treba premakniti ključ v 1. položaj in glej ga zlomk vžge v prvo. Zgleda da ključ v 1. položaju sklene krog tudi če je aku hin ali se motim?
LP, G
LP, G
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Ja sklece ni druge, ali pa trenirat ročni vžig do spomladi na suho. Saj si videl moj čoln, veš da ni placa tolk. Sedaj ko je gor močnejši motor sem moral še en tank dati. Tako da je en pod sedežem en pa v boxu v premcu. Še hladilnik pa brisače pa tuba pa štriki pa sidra pa pumpa pa plavutke pa maska pa kroksi pa daljnogled pa pivo pa rakija pa orodje pa torbica ali 2 od partnerice(kremic in brisač nikoli dovolj pa čeprav sem tendo dal) pol pa še en kolega tm iz sela k hodmo pride pa mu mama šnicle da za sabo men se pa sam trga od krame ker nočem nič zunaj videt razen štrika pa sidra. Samo trpaj trpaj v vse kote. Tako da edino uni mali aku za skuterje bi šel samo ne vem če bi vžgal motor. Morda bi kdo ve?
LP, G
LP, G
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov