Ja kako pa veste, da je impeler še dober, še posebej iz te slike
Vzami imepeler ven, če se lopatice poravnajo in niso nič skrivljenje, potem je impeler OK, če ne je pa že trd in je za zamenjat. Tako s slike, ko je v ohišju, pa res nihče ne more vedeti ali je impeler za zamenjat ali ne.
Če je impeler v redu in ga snameš za kontrolo če je dober, ga lahko pri montaži nazaj rahlo poškoduješ. Naprej gre potem hitro do uničenja.
Test z izvijačem in upogib lopatic, ti tudi takoj pokaže če so še zadosti prožne ali ne. Gre hitreje , ugotovitev pa je enaka. No sicer pa si že opazil sam , da je napokan in so naši komentarji potem odveč.
LP
Cibro, para ti je šla ven skozi kontrolni curek zato ker je bilo premalo vode v sodu.Meni je podobno počel ko je bilo za 1cm premalo vode v sodu, ko pa sem dolil je bilo pa v redu. Nalij jo malo več pa bo. ker pa si že razdrl nogo pa le zamenjaj impeler, saj je škoda časa da bi razdiral ponovno.
Hvala vsem,
danes spet delajo štacune daq grem lahko kupit zadevo.
Poročam ali deluje ali ne. Ma ja že tko sem 80 litrov vode nesu 2 štuka dol, pa bom še 20.
LP, G
A nebi bi bilo lažje motor gor nest, pa ga fiksirat na rob bane!
mene je tudi tako zajeb..., sploh pod prostim tekom, sem dodal malo gasa je metal ven sem spustil je nehal, potem sem dolil vodo(za 1cm čez antikavitacijsko) in je bilo v redu.
Ja saj po 2O l nesem pa ulivam v sod. Motor ma 100 kg sem ga še na krmo komaj dvignil z enim kolegom, pa še dolga noga.
Ni bane sam tuš. To je moj kolega delal z yamaho 5 in je vso banjo spraskal. Ubila ga je mt.
LP, G
Ja mal sem klel zravn ker je nerodno za sestavit, ker je peta težka pa moraš ujet zobnike. je lažje če ti kdo premika motor da se malce premagne in se zobki vsedejo. Me je bilo vedno strah menjave impelerja pa vidim da je to dokaj cheap opravilo. Sem se bolj mučil volanski mehanizem v konzolo znontirat ker ni placa pa nič se ne vidi pa vroče...
Lp
Voda do kolen, motor dvignjen iz vode, pod njim pa rjuha na dnu (ker je mulj in se voda kali). Ne razumem kaj si mislil z svizsci. Aja, impeler sem menjal, ker se mi je motor pregrel kljub kontrolnem curku in se mi ga ni dalo vlačit ven iz vode.