Gradnja lesenega plovila

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Pe Apr 02, 2010 23:35

Popeye,v kateri fazi je kaj tvoj projekt? A je že kaj za pokazat? LP
Popeye
Desetnik
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a Popeye » So Apr 03, 2010 11:01

Trenutno je še v fazi iskanja planov in literature obnavljanja in gradnje lesenih plovil :)
Zdaj imam še do konca junija na fax-u nekaj izpitov za opravit potem pa veselo na delo :D nočem zdaj prej začet s pripravljanjem terena in same gradnje ker me bo projekt sigurno vlekel stran od knjig, ki še jih imam za preštudirat v tem letniku.
Ko bom začel z gradnjo vas obvestim, bom tut prilepil kako sliko :wink:
Popeye
Desetnik
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a Popeye » Po Apr 12, 2010 11:40

imam še eno vprašanje :D
pregledal sem kar nekaj videov in knjig, povsod je bilo prikazano da se čolni gradijo "narobe" obrnjeni in ko je spodnji del končan se ga obrne. Glede na to, da tak čoln ki ga imam v planu napravit je komplet iz lesa vrjetno ni kaj prida lahek. Kako naj 6m dolgo stvar kr obrnem v garaži :?: :shock:
S pomočjo vitle al kr enih 6-7 fantov da se nas spravi pa na horuk?
Niti pribljižno si neznam predstavljat kolk tehta taka stvar..

Razmišljam da bi postavil eno skladiščno šotor-halo 5x10, da se ne stiskam v garaži 3x7. Tam bi imel dovolj prostora za vso orodje in vse kar potrebujem.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Apr 12, 2010 14:48

Gre vse. Jaz sem preobračal 8,30 X 2,65 barko iz lesa. Po mojih izračunih, katere si sproti vodim, mi je prišla teža na 680 kg. Stehtal sem eno letev , X 460 kom, les za kobilico barva poliester smola itd, ampak zgleda da sem tehtal najlažjo. Iz šotora smo odnesli ven , zunaj preobrnili in nazaj not na U stojala. Bilo nas je okrog deset, to je slabih 70 kg na enega, potem ko ni šlo , sem zbobnal vse znane in neznane sosede okoli parcele in smo kar z muko obrnili. Nabavi si gurtne par avto gum in ga obrneš čez bok. Spodaj pod rob namesti gume, gurtne fiksiraj tako, da bo enih par pomagačev vleklo kontra pri spuščanju na pravo stran. Pred tem , še sedaj ko je obrnjen navzgor si narediš stojala. Tram 15X15 na koncih pa krajše dele trama, tako da bo barka ležala na kobilici in "rokah. Oblika oglatega U-ja, Krajše roke odreži poševno kot ti bo pokazala, ko boš dal stojala sedaj gor, poševnina trupa. Jaz sem še na roke potem dodal trdo peno za zaščito.
LP
PS : Sem končno našel nekaj posnetkov o obračanju barke. Na enem se lepo vidi nosilec o katerem sem govoril. Sprednja leva roka še tukaj manjka.
http://picasaweb.google.si/atilaegon/OB ... vHsZuilgE#
rivas

OdgovorNapisal/-a rivas » So Jan 22, 2011 18:53

Popeye, kako napreduje projekt?
PONE
Štabni vodnik
Kraj: Gornja Radgona

OdgovorNapisal/-a PONE » Ne Dec 08, 2013 18:34

Popeye če se boš lotil izdelave vsaka čast, če pa te zanima sam si renoviram rivo florida si lahko pogledaš
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Dec 30, 2013 12:24

Slika
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Dec 30, 2013 12:30

No končno mi je uspelo prilepit sliko.
Nekaj osnovnih podatkov:
- izpodrivna barka
- oblika lobster
- s kabino in ležiščem za 2
- z notranjim wcjem in malo kuhinjo
- dolžina 6,5 m
- motor zunanji ( čeprav me mika notranji )
- narejena imam vsa rebra in kobilico, ki se vidi v ozadju
Končno sem si naredil nek prostor, kjer bom lahko vse skupaj sestavil. Upam, da bo to spomladi.

Še slika detajla kobilice:

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov