Obnova zapuščene jadrnice

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » To Mar 30, 2010 10:28

Odlična barka. Z očetom sva pred 20imi leti ulila barko tipa Uragan 7m. Če jo dobro opremiš boš imel vse kar imajo velike barke. Priporočam notranji motor ker ko ga rabiš ga rabiš in ni tam notri za obtežitev. Z njim dobesedno lahko spi...š pred skalami, veliki barkami, ladjami, tramontano, oštrim,... skratka si rešiš glavo takrat ko je potrebno tako da pri tem ne pšarat. Govorim iz izkušenj življenja na mali barki in naj ti ne bo škoda prostora pod krmo.
Glede stroškov pa je barvanje, kitanje, krpanje in laminiranje najmanjši zalogaj. Motor, oprema, jadra, jambor, bum, rollflok, špinaker, inox deli, inštrumenti, prevozi... doma smo vse sami zmontiral in improviziral tako da če ni ljubezni do tega dela ne začni. Preglej vse s strokovnjakom kaj boš lahko še uporabil in restavriral z amlo stroški.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
dobra_vila
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dobra_vila » To Mar 30, 2010 12:37

Mislim, da sem bil pred cca 10 leti nekoč lastnik te barke. Ali je motor Fariman?

LP Dobra vila
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » To Mar 30, 2010 14:20

dobra_vila napisal/-a:Mislim, da sem bil pred cca 10 leti nekoč lastnik te barke. Ali je motor Fariman?

LP Dobra vila

Koga sprašuješ?
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Mar 30, 2010 14:24

Če sem prav prebral... motorja ni....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
lenart
Kapitan korvete
Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a lenart » To Mar 30, 2010 17:14

Sem se kar odločil.. da se je ne bom lotil, ker kajhmalu bodo vsi denaarni vložki presegli tržno vrednost.
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » To Mar 30, 2010 17:29

Pametno ker danes če pogledaš mal na okol dobiš za zmeren denar lepo barko mogoče starejšo ampak lepo vzdrževano in ima majn ali več vse kar si želiš. Lahko takoj pluješ in uživaš če je pa treba kej porihtat pa to rihtaš počasi pa še doma se je lažje zmenit za dnar ko mal probajo takšen dopust :D
LP Marjan
lenart
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a lenart » To Mar 30, 2010 17:34

marjan5 napisal/-a:Pametno ker danes če pogledaš mal na okol dobiš za zmeren denar lepo barko mogoče starejšo ampak lepo vzdrževano in ima majn ali več vse kar si želiš. Lahko takoj pluješ in uživaš če je pa treba kej porihtat pa to rihtaš počasi pa še doma se je lažje zmenit za dnar ko mal probajo takšen dopust :D
LP Marjan

Se strinjam, pa tudi od Pasare se bom, ko se bo treba težko ločil.. :lol: :lol: :lol:
Roadracer
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Roadracer » To Mar 30, 2010 18:49

Koliko pa bi lastnik zahteval zanjo? Bi jo dobil zastonj ali je kakšna cena, če ni skrivnost?
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Mar 31, 2010 13:13

Pametno lenart, poglej raje kaj rabljenega, ali pa kakšno novo VIKO.
Jaz se je nebi lotil, pa tudi če bi jo dobil zastonj, ker ko se lotim naredim kot je treba, na koncu pa to sploh ni poceni, da o vloženih urah dela sploh ne govorim.
lenart
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a lenart » Sr Mar 31, 2010 14:45

Roadracer napisal/-a:Koliko pa bi lastnik zahteval zanjo? Bi jo dobil zastonj ali je kakšna cena, če ni skrivnost?

okrog 300€
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Po Maj 03, 2010 00:44

Kar veselo na delo . Zdaj je pravi čas ko je zunaj toplo in pa ne prevroče. In pa še najbolj važno, zdaj ko si še zagret za obnovo take barke. Ni lahko , je pa veselje ko raste in spreminja obliko. da ne govorim o splavitvi. Samo brez motorja nikakor ne !!! A imajo mogoče motor še kje v kaki kleti če ga ni not? malo jih povprašaj.
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Po Maj 03, 2010 07:24

dušan napisal/-a:Kar veselo na delo . Zdaj je pravi čas ko je zunaj toplo in pa ne prevroče. In pa še najbolj važno, zdaj ko si še zagret za obnovo take barke. Ni lahko , je pa veselje ko raste in spreminja obliko. da ne govorim o splavitvi. Samo brez motorja nikakor ne !!! A imajo mogoče motor še kje v kaki kleti če ga ni not? malo jih povprašaj.

Se je že odločil kar je edino pametno. Na trgu dobiš takele za 5-6K€ na vodi vožene skozi celo leto z notranjim motorjem. Nikakršne računice ni obnavlat taka zapuščeno-plesniva jajca.
Pred dvema letoma je moj fotr prodal za ta denar skompletirano, notranji motor janmar, jadra, vsi inštrumenti, vsako leto ven dana,... skratka družinska jadrnica urejena in vzdrževana za potovanja.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Maj 03, 2010 18:07

Pa ni vse tko črno...
Jaz sedaj o0bnavljam barko,ki jo je videlo nekaj naših članov.Rekli so, da delam v redu in materjali niso tko dragi.Veliko se pri taki obnovi naučiš.Cene so pa tko tko .Na primer AF je lahko 50 e ali 27 e ali 6 e za kg,Val ma 20 kil barve za 200 e...to jo preliješ,ne samo poštrihaš.Polnila en kubik bo dobil od mene gratis...žal ceneje ne gre.
Jadra so po 150 e še čisto solidna,motor torpedo je dober za 500 e...
Lahko pa vse skupi stane 30000 e plus delo...Papirji so...gasa,delat ,da bo do rute v vodi...
LP Iztok
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Po Maj 03, 2010 21:11

Bravo. Tako se dela. Tako kot je napisal Polanc . Kaj pa dobra volja in želja ? Tako se začne. Verjetno da zdajle nima možnosti kar kupit plačat in it za neko jadrnico. Kje pa je še potem občutek ko vidiš da to pluje ...

To je nepopisno.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Maj 03, 2010 21:47

polanc napisal/-a:Pa ni vse tko črno...
Jaz sedaj o0bnavljam barko,ki jo je videlo nekaj naših članov.Rekli so, da delam v redu in materjali niso tko dragi.Veliko se pri taki obnovi naučiš.Cene so pa tko tko .Na primer AF je lahko 50 e ali 27 e ali 6 e za kg,Val ma 20 kil barve za 200 e...to jo preliješ,ne samo poštrihaš.Polnila en kubik bo dobil od mene gratis...žal ceneje ne gre.
Jadra so po 150 e še čisto solidna,motor torpedo je dober za 500 e...
Lahko pa vse skupi stane 30000 e plus delo...Papirji so...gasa,delat ,da bo do rute v vodi...
LP Iztok

Evo Iztok, nekateri se pa kar skupaj borimo in obnavljamo barke.... je pa dobro imeti za soseda nekoga, ki tudi obnavlja barko, da si lahko malo deliš stroške piva ;)
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov