Obnova zapuščene jadrnice
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Odlična barka. Z očetom sva pred 20imi leti ulila barko tipa Uragan 7m. Če jo dobro opremiš boš imel vse kar imajo velike barke. Priporočam notranji motor ker ko ga rabiš ga rabiš in ni tam notri za obtežitev. Z njim dobesedno lahko spi...š pred skalami, veliki barkami, ladjami, tramontano, oštrim,... skratka si rešiš glavo takrat ko je potrebno tako da pri tem ne pšarat. Govorim iz izkušenj življenja na mali barki in naj ti ne bo škoda prostora pod krmo.
Glede stroškov pa je barvanje, kitanje, krpanje in laminiranje najmanjši zalogaj. Motor, oprema, jadra, jambor, bum, rollflok, špinaker, inox deli, inštrumenti, prevozi... doma smo vse sami zmontiral in improviziral tako da če ni ljubezni do tega dela ne začni. Preglej vse s strokovnjakom kaj boš lahko še uporabil in restavriral z amlo stroški.
Glede stroškov pa je barvanje, kitanje, krpanje in laminiranje najmanjši zalogaj. Motor, oprema, jadra, jambor, bum, rollflok, špinaker, inox deli, inštrumenti, prevozi... doma smo vse sami zmontiral in improviziral tako da če ni ljubezni do tega dela ne začni. Preglej vse s strokovnjakom kaj boš lahko še uporabil in restavriral z amlo stroški.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
-
dobra_vila
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ljubljana
Pametno ker danes če pogledaš mal na okol dobiš za zmeren denar lepo barko mogoče starejšo ampak lepo vzdrževano in ima majn ali več vse kar si želiš. Lahko takoj pluješ in uživaš če je pa treba kej porihtat pa to rihtaš počasi pa še doma se je lažje zmenit za dnar ko mal probajo takšen dopust
LP Marjan
LP Marjan
marjan5 napisal/-a:Pametno ker danes če pogledaš mal na okol dobiš za zmeren denar lepo barko mogoče starejšo ampak lepo vzdrževano in ima majn ali več vse kar si želiš. Lahko takoj pluješ in uživaš če je pa treba kej porihtat pa to rihtaš počasi pa še doma se je lažje zmenit za dnar ko mal probajo takšen dopust![]()
LP Marjan
Se strinjam, pa tudi od Pasare se bom, ko se bo treba težko ločil..
Kar veselo na delo . Zdaj je pravi čas ko je zunaj toplo in pa ne prevroče. In pa še najbolj važno, zdaj ko si še zagret za obnovo take barke. Ni lahko , je pa veselje ko raste in spreminja obliko. da ne govorim o splavitvi. Samo brez motorja nikakor ne !!! A imajo mogoče motor še kje v kaki kleti če ga ni not? malo jih povprašaj.
dušan napisal/-a:Kar veselo na delo . Zdaj je pravi čas ko je zunaj toplo in pa ne prevroče. In pa še najbolj važno, zdaj ko si še zagret za obnovo take barke. Ni lahko , je pa veselje ko raste in spreminja obliko. da ne govorim o splavitvi. Samo brez motorja nikakor ne !!! A imajo mogoče motor še kje v kaki kleti če ga ni not? malo jih povprašaj.
Se je že odločil kar je edino pametno. Na trgu dobiš takele za 5-6K€ na vodi vožene skozi celo leto z notranjim motorjem. Nikakršne računice ni obnavlat taka zapuščeno-plesniva jajca.
Pred dvema letoma je moj fotr prodal za ta denar skompletirano, notranji motor janmar, jadra, vsi inštrumenti, vsako leto ven dana,... skratka družinska jadrnica urejena in vzdrževana za potovanja.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Pa ni vse tko črno...
Jaz sedaj o0bnavljam barko,ki jo je videlo nekaj naših članov.Rekli so, da delam v redu in materjali niso tko dragi.Veliko se pri taki obnovi naučiš.Cene so pa tko tko .Na primer AF je lahko 50 e ali 27 e ali 6 e za kg,Val ma 20 kil barve za 200 e...to jo preliješ,ne samo poštrihaš.Polnila en kubik bo dobil od mene gratis...žal ceneje ne gre.
Jadra so po 150 e še čisto solidna,motor torpedo je dober za 500 e...
Lahko pa vse skupi stane 30000 e plus delo...Papirji so...gasa,delat ,da bo do rute v vodi...
LP Iztok
Jaz sedaj o0bnavljam barko,ki jo je videlo nekaj naših članov.Rekli so, da delam v redu in materjali niso tko dragi.Veliko se pri taki obnovi naučiš.Cene so pa tko tko .Na primer AF je lahko 50 e ali 27 e ali 6 e za kg,Val ma 20 kil barve za 200 e...to jo preliješ,ne samo poštrihaš.Polnila en kubik bo dobil od mene gratis...žal ceneje ne gre.
Lahko pa vse skupi stane 30000 e plus delo...Papirji so...gasa,delat ,da bo do rute v vodi...
LP Iztok
polanc napisal/-a:Pa ni vse tko črno...
LP Iztok
Evo Iztok, nekateri se pa kar skupaj borimo in obnavljamo barke.... je pa dobro imeti za soseda nekoga, ki tudi obnavlja barko, da si lahko malo deliš stroške piva
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov